| نویسنده |
پیغام |
غريب آشنا  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: دوشنبه 19 خرداد 1382 مجموع ارسالها: 5521 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: شيراز سن: 25 جنسيت: مرد |
 |
چهارشنبه 19 فروردين 1383، ساعت 8:35 |
|
 |
4 سال و 7 ماه پيش |
|
|
| |
روايت کروبي از عملکرد متناقض شوراي نگهبان
"ميشود به فردى گفت کر و لال شو، اما نميشود گفت «نفهم»."
"من نه ذوب در ولايتم و نه اگر ولي فقيه گفت شب، روز است، ميگوييم بله شب، روز است."
ارزش يه بار خوندن رو داره!
مهدى کروبي، رييس مجلس شوراى اسلامي، روز سهشنبه در نشست علني مجلس گفت: از مراجع و روشنفکران و تدوينکنندگان قانون اساسي ميخواهم که بگويند شيوه کنوني شوراى نگهبان در انتخابات، استصواب، قيوميت يا نظارت است.
وى در سخنان پيش از دستور مجلس افزود: بارها گفتهايم که انتخابات مثل همه کارهايي است که در کشور انجام ميشود و بر اساس قانون اساسي دولت به وسيله وزير کشور مجرى انتخابات است.
کروبي اظهار داشت: تدوينکنندگان قانون اساسي از روز اول نگراني داشتند که حکومتها، دولتها و رؤساىجمهورى، مجالسي خدشه دار تشکيل دهند و افراد خاصي را به مجلس بياورند، لذا نظارتي براى آن تعيين و فکر کردند بهترين جا براى نظارت، شوراى نگهبان است.
رييس مجلس با بيان اين که مسؤوليت سنگينتر شوراى نگهبان، تطبيق مصوبات مجلس با قانون اساسي و شرع است، اضافه کرد: اما اين نظارت محل اختلاف است و مجلس هفتم بايد اين مشکل را حل کند.
کروبي تصريح کرد: بايد در اين مورد چارچوبي را بپذيريم يک روز نشود که افرادى را بر اساس شرايط زمان به عنوان ضدآمريکايي رد کنيم و يک روز هم به اتهام خلاف آن. رييس مجلس گفت: اين چارچوب با قلم اصلاحطلب، منصف، روشنفکر، آخوند، روستايي و شهرى تعيين شود. کروبي اظهار داشت: لذا بنده کمک خواستم که آقايان بفرمايند منظورشان از نظارت چه بوده است.
رييس مجلس افزود: من صميمانه از کساني که نظر دارند تقدير و تشکر ميکنم، چه آنها که تأکيد بر نظارت استصوابي دارند و چه آنهايي که خلاف آن را گفتند و چه کساني که گفتند منظور از نظارت، نظارت بر انتخابات و نه منتخب بوده است. کروبي گفت: البته تنها يک نفر روى نظارت استصوابي تأکيد داشت و فرمود اين نظارت (نظارت شوراى نگهبان) براى هميشه استمرار دارد و لفظ استصواب مطلق است. کروبي بار ديگر از مراجع، روشنفکران و تدوين کنندگان قانون اساسي خواست بگويند، آيا اين شيوه شوراى نگهبان استصواب، قيموميت و يا نظارت است. رييس مجلس با بيان اين که مسأله تأييد و رد صلاحيتها تمام شده و اکنون بحث ابطال حوزهها را داريم، گفت: من در اين مورد تنها از يک حوزه اسم ميبرم که آقاى محمد باقر ذاکرى نماينده قوچان اينجا حضور دارند و مواضع وى نيز براى همه روشن است.
کروبي اضافه کرد: آقاى ذاکرى که سه دوره نماينده مجلس بوده ميگويد در شهر ما (قوچان) که خودم براى دور هفتم انتخابات ثبت نام نکردم، وقتي شمارش آرا شد براي تعيين شدن نفر اول، 17 رأى نياز بود. آرا را از قوچان به مرکز استان (مشهد) بردند که در آنجا 4 رأى نيز زياد شد و با 4 رأى انتخابات را به سرعت تأييد کردند.
کروبي افزود: اما نفر بعد در اين حوزه (قوچان) شکايت کرده که آرا بازشمارى شود و فرماندارى هم اين مسأله را پذيرفته اما آقايان بازشمارى را نپذيرفتند.
وى تاکيد کرد: وقتي 4 رأى اضافه ميشود و شاکي هم دارد آيا نبايد آرا بازشمارى شود، احتمال دارد فرشتههاى آسماني کارى کنند که 4 رأى 400 راى شود. کروبي گفت: وقتي آرا بازشمارى نميشود و شکايت هم ميشود آيا جاى سؤال ندارد؟ رييس مجلس اظهار داشت: آن وقت در حوزه ديگر که 14 هزار رأى هم بين افراد وجود دارد، آن حوزه باطل ميشود. کروبي گفت: بر اساس آمارى که من گرفته ام حوزههاى ابطال شده همه از يک جريان خاص هستند.
وى افزود: آيا اين بدان معنا نيست که اين طرفيها همه آدمهاى بدى هستند، اما آن طرفيها خوب هستند و نبايد آراى آنها باطل شود؟ کروبي اظهار داشت: آيا آنها فرزندان بلافصل اسماعيل و يعقوب و يوسف هستند، همه ما از اين کشور هستيم و عيب و قصور و اشتباه هم داريم. وى اضافه کرد: ميشود به فردى گفت کر و لال شو، اما نميشود گفت «نفهم».
کروبي اظهار داشت: از همه مراجع، شخصيتها و کساني که سکوت کردهاند، ميخواهم در مورد اين مسأله مجددا بحث شده و چارچوبي براى آن مشخص شود. رييس مجلس شوراى اسلامي در ادامه سخنان خود گفت: ما براى قانون اساسي سالها مبارزه کرديم و کل اين ملت نيز هستي شان را براى نظام و انقلاب تقديم کردند و من نيز به اين قانون اساسي و همه اصول آن وفادار و پايبندم و همه چيز را در چارچوب آن قبول دارم. کروبي افزود: نکاتي را درباره عملکرد خودم و سيدمحمد خاتمي نسبت به ولايت فقيه طرح ميکنم.
رييس مجلس گفت: در مورد صحت انتخابات مجلس سوم که آن زمان آقاى محتشميپور، وزير کشور بود، اختلاف وجود داشت که حضرت امام نامهاى نوشتند و فرمودند من ميل نداشتم وارد اين قضيه شوم. کروبي اضافه کرد: امام به شوراى نگهبان مينويسد که در مورد تأييد يا ابطال انتخابات دارد دير ميشود و به رغم آنکه 45 روز گذشته اما در مورد 196 حوزه کارى انجام نشده است. اگر در تهران اشکال داريد در مورد شهرستانها چرا کارى نميکنيد؟
وى تصريح کرد: امام سه نامه مينويسد و حتي گلههاى تندى ميکند سپس شوراى نگهبان خطاب به وزارت کشور مينويسد: با توجه به ابلاغيه حضرت امام (ره) مبني بر احراز صحت انتخابات که در جلسه علني مجلس شوراى اسلامينيز قرائت شده است، حسبالامر معظم له صحت انتخابات سومين دوره مجلس شوراى اسلاميحوزه انتخابيه شهرستان تهران اعلام ميشود «قائم مقام دبير شوراى نگهبان - خسرو بيژني» کروبي اظهار داشت: شوراى نگهبان با اين نامه کل توپ را به زمين امام(ره) انداخته است. رييس مجلس افزود: اما در مورد انتخابات مجلس هفتم من و آقاى خاتمي براى اين که از رهبرى اطاعت شود پذيرفتيم که انتخابات روز اول اسفند برگزار شود. کروبي به نامه خود و رييسجمهورى به مقام معظم رهبرى اشاره کرد و گفت: در اين نامه که به امضاى من و آقاى خاتمي رسيده، خطاب به رهبرى چنين نوشته شده است: با سپاس فراوان از اهتمام دلسوزانه حضرت عالي از عنايتي که فرموديد، نظر مؤکد حضرت عالي مبني بر برگزارى انتخابات در روز اول اسفند توسط وزارت کشور و همه همکاران دولت در سراسر کشور ( اين انتخابات در تاريخ مقرر ) برگزار ميشود.
کروبي گفت: رهبرى نيز در نامهاى نوشتند: «نامه شما که حاکي از تلاشهاى مجدانهتان براى برگزارى انتخابات است،موجب خرسندى و تشکر اينجانب شد».
رييس مجلس افزود: دوست، علاقه مند و وفادار به منافع ملي وقتي معلوم ميشود که چيزى را که خودش فرض درست نميداند، براى منافع مهمتر و اطاعت از جايگاه مهمترى بپذيرد و انجام دهد. کروبي گفت: من نيز چون ولايت فقيه را قبول دارم ميگويم کار را بايد بموقع انجام دهيم اما من نه ذوب در ولايتم و نه اگر ولي فقيه گفت شب، روز است، ميگوييم بله شب، روز است. البته ولي فقيه هم چنين چيزى نميگويد. کروبي اضافه کرد: آن روز در زمان صدر اسلام، امام علي(ع) يک مالک اشتر داشت و امروز ميگويند هزاران هزار مالک اشتر داريم،البته ما اگر 50 مالک اشتر داشتيم وضع ما بهتر از اين بود. رييس مجلس تصريح کرد: البته ما به بزرگان ارادت داريم اما منظورم از مالک اشتر همان مالک اشترى است که امام علي(ع) ميگويد رابطه من با او نسبت هارون با موسي است. کروبي تصريح کرد: اعتراض ما به قوت خود باقي است و به حرفهاى آيتالله جنتي اعتراض داريم و مخلصانه ميخواهيم هيأت رييسه مجلس خبرگان متن سخنان آقاى جنتي را براى ما بفرستند و پخش شود چون حرفهاى خاصي آنجا زده شده است. رييس مجلس در پايان سخنانش گفت: نظام، انقلاب و رهبرى متعلق به همه است، رهبرى در رأس امور است و هيچ گروهي منافعش را با رهبرى گره نزند، منافع گروهي و حزبي از جايگاه رهبرى جدا است.
http://www.baztab.com |
|
_________________ "گـر چـه افتـاد ز زلـفـش گـرهـي در کـارم - - - - - - - - - - همچنان چشم گشاد از کرمش مي دارم
پاسبان حرم دل شده ام شب همه شب - - - - - - - - - - تـا در ايـن پـرده جـز انـديـشـه او نـگـذارم"
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
شما نمیتوانید در این تالار موضوع جدیدی ارسال کنید شما نمیتوانید به موضوعات این تالار پاسخ دهید شما نمیتوانید پیغامهای ارسالی خود در این تالار را، ویرایش کنید شما نمیتوانید پیغام های ارسالی خود در این تالار را حذف کنید شما نمیتوانید در نظرسنجیهای این تالار شرکت کنید
|
| |