صفحه نخست  •  فهرست تالارها  •  نگارخانه  •  لیست اعضا  •  گروه‌ها  •  جستجو  •  ورود

1
ارسال موضوع جدیدپاسخ به موضوع
نویسنده پیغام
مسافر کويرآفلاين
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

آواتار

تاريخ عضويت: شنبه 23 خرداد 1383
مجموع ارسالها: 1767
اعتبار کسب شده: 4889
جنسيت: مرد
ارسال پنجشنبه 05 ارديبهشت 1387، ساعت 15:42
 2 ماه و 11 روز پيش

انتقاد وزير سابق اقتصاد از دولت
داوود دانش جعفري، سومين مرد اقتصادي مستعفي دولت نهم پس از فرهاد رهبر و ابراهيم شيباني برخلاف همکاران سابقش که در مراسم توديعشان با لحني ملايم به همکاري با دولت پايان داده بودند ‌در آخرين روز حضور خود در ساختمان قديمي وزارت اقتصاد در باب همايون صريح‌ترين سخنان يک مستعفي از کابينه نهم را بر زبان راند.

دانش جعفري از برخي سخنان و ديدگاه‌هاي کارشناسي‌نشده رئيس‌جمهوري انتقاد کرد، وزير کار را مخاطب قرار داد، بازرسي رياست جمهوري را مورد انتقاد قرار داد، رئيس ديوان محاسبات را به علت دخالت‌هاي غيرکارشناسي در اقتصاد سرزنش کرد و در آخر، بغضش را با خواندن شعر « اي دوست قبولم کن و جانم بستان/ مستم کن و از هر دو جهانم بستان/با هرچه دلم قرار گيرد بي‌تو / آتش به من اندر زن و آنم بستان» خالي کرد.
به گزارش فارس، وزير سابق اقتصاد مهم‌ترين ويژگي دوران کاري خود را آن دانست که «بسياري از مفاهيم پذيرفته شده علم اقتصاد در دنياي امروز از قبيل تاثير نقدينگي در تورم يا چگونگي تقسيم کار مطلوب بين دولت و مردم زير سؤال رفت، به برنامه چهارم به عنوان سندي لازم‌الاتباع نگاه نمي‌شد و در عين حال هيچ تلاشي براي تغيير آن نيز نمي‌شد.»
دانش جعفري از اينکه مسائل جنبي دست چندم کشور مثل تعيين ساعت کار بانک‌ها، تبديل به مسئله دست اول کشور مي‌شوند، ابراز ناخشنودي کرد و از گروه‌هاي فشار سخن گفت: «در مسائل جاري و اجرايي دستگاه‌هاي وابسته نيز ما همواره شاهد فعاليت گروه‌هاي فشار بوديم که سعي مي‌کردند با اطلاع‌رساني غلط حرکت امور را در جهت مورد نظر خود تغيير دهند. در موارد زياد پيامک‌هاي دسته‌جمعي قبل از رسيدن حکم به ما دريافت مي‌شد، در حالي که در موارد زيادي به اقتصاد کشور آسيب مي‌رساندند.»
وزير مستعفي اقتصاد از سايه افکندن مسائل بيروني بر کار وزارت متبوعش شکايت کرد و اظهار داشت: مشکل با مجلس، مشکل با اشخاص خاص، مشکل با صدا وسيما، مشکل با روزنامه‌ها، مشکل با نامزدهاي رقيب در انتخابات قبلي رياست جمهوري و مشکل با نامزدهاي بالقوه در انتخابات دهم، هرکدام به تنهايي کافي بودند که حرکت تند و سريع و پرشتاب را از دستگاه‌هاي اجرايي بگيرند.
وي چهارمين رويداد مهم دوره فعاليت خود در وزارت اقتصاد را تحريم گسترده اقتصادي آمريکا و متحدانش بر ضد کشورمان عنوان کرد و به عملکرد دستگاه‌هاي زير مجموعه خود در اين ارتباط،‌ نمره مثبت داد.

انتقادات غيرکارشناسي
وي سپس به فشارهاي داخلي گريز زد و افزود: «آنچه در اين کارزار ابهام انگيز است، اينکه در اين دوره که بيشترين فشار خارجي به نظام مالي کشور وارد مي‌آمد به ويژه در بخش بانک و بيمه، عده‌اي نيز در داخل با نقد غيرمنصفانه موجبات تضعيف آن را فراهم مي‌کردند.
انتقادهايي که مي‌شد گاهي به اتهام و شبهه ربوي بودن بعضي از عمليات بانکي، گاهي به خاطر بالا بودن سود بانکي، گاهي براي تبديل بانک‌ها به بانک قرض‌الحسنه، گاهي به دليل داشتن ارتباط سياسي بعضي از مديران با بعضي از اشخاص بانفود، گاهي به خاطر معوق شدن بازپرداخت‌ها، گاهي به خاطر دادن تسهيلات به اشخاص خاص و گاهي به خاطر ندادن تسهيلات کافي به طرح‌هاي مورد نظر دولت و در آخر هم بايد به داستان بيمه ايران اشاره کرد که در نهايت همه مطلع شدند، اما موجبات تضعيف نظام بيمه‌اي کشور را فراهم کرد.»

مداخله غيرکارشناسان در اقتصاد
دانش جعفري در ادامه سخنان خود، به انتقاد شديد از مداخله افراد غيرکارشناس در عرصه اقتصاد کشور پرداخت و گفت: «آتش تهيه حملات عليه نظام بانکي و بيمه کشور، عموماً از طرف کساني ريخته مي‌شد که حتي يک روز هم سابقه فعاليت در نظام بانکي و بيمه‌اي کشور را نداشتند و صرفاً با برداشت‌هاي غيراجرايي خود عملکرد اين مجموعه‌ها را نظاره مي‌کردند. عده‌اي سعي مي‌کردند با اعمال‌نظرهاي مختلف در ظاهر تحولي بوجود آورند ولي ما عملاً مشاهده کرديم که آنها دارند اين مجموعه‌هاي ارزشمند را از کار مي‌اندازند، زيرا که طرحي جايگزين نداشتند و صرفاً از وضع موجود ايراد مي‌گرفتند.»
وي مقاومت خود در برابر فشارها را به مقاومت امام خميني در مقابل فشارها براي انحلال ارتش تشبيه کرد و افزود: «در طرح مربوط به انحلال سازمان برنامه هم ديده بودم که اين اقدام حساب‌شده نبود و جز ايجاد سرخوردگي و يأس براي کارکنان اين سازمان عظيم، اثر ديگري نداشت.»

دوره هيجاني
وزير سابق اقتصاد دوره کاري خود را دوره هيجاني خواند و ويژگي آن را در اين دانست که «هر کس به خود اجازه مي‌داد در مسائل کلان اقتصادي کشور دخالت کند» و سپس با ابراز تعجب افزود: «نمي‌دانم چه فايده‌اي از اين کار مي‌بردند.»

انتقاد از ديوان محاسبات
دانش جعفري در ادامه سخنانش،‌ رئيس ديوان محاسبات را مورد انتقاد خود قرار داد و گفت: «يک بار آقاي دکتر رحيمي رئيس کل ديوان محاسبات در يک مصاحبه داخلي-خارجي اعلام کرد که يکي از قراردادهاي نفتي که در دولت قبل منعقد شده است، مسئه‌دار است و بايد اين قرارداد را که 20 ميليارد خسارت به کشور مي‌زند، لغو شود. هم من و هم وزير نفت جداگانه با ايشان صحبت کرديم و گفتيم اين نحوه رفتار شما با قراردادهاي بين‌المللي حيثيت ما را زير سؤال مي‌برد و ديگر در بستن قراردادهاي جديد به ما اعتماد نمي‌کنند. اگر اشکالي وجود دارد بايد آن را رفع کرد نه اينکه با مصاحبه مطبوعاتي هو و جنجال راه بيندازيم. از طرف ديگر دليلي وجود ندارد که قبل از اينکه اين پرونده رسيدگي و حکمي صادر شده باشد اين بحث‌ها رسانه‌اي شود. ايشان خيلي ساده گفت: من از شما دستور نمي‌گيرم، بعد از آن با هيأت رئيسه مجلس صحبت کردم و خوشبختانه آنها با روش‌هاي خود، فتيله اين بحث را پائين آوردند. به نظر مي‌رسد ريشه اين هيجانات برمي‌گردد به يکسري اطلاعات کارشناسي نشده يا پردازش نشده که بدون بررسي به مراجع بالاتر مي‌رسد.»

دامپزشک در بازرسي رياست جمهوري
دانش جعفري در ادامه انتقادات صريحش، بازرسي رياست جمهوري را مورد سرزنش قرار داد و گفت: « در قسمت بازرسي رئيس جمهوري افرادي نفوذ کرده بودند که جزو ناراضي‌هاي دستگاه‌ها بودند. عده‌اي هم بودند که صلاحيت پذيرش شغل را نداشتند. به طور مثال معاون اقتصادي بازرسي يک دامپزشک بود. قاعدتاً اشراف او به مسائل اقتصادي نمي‌تواند بالا باشد. اين افراد با دسترسي محدودي که داشتند، به خود اجازه مي‌دادند در مسائل پيچيده گزارش تهيه کنند و با دسترسي آساني که به مقام بالا داشتند، ذهنيت کارشناسي نشده خود را منتقل کنند.
اينها مديران بالاي دستگاه‌هاي اجرايي، حتي وزرا را نيز که منتخب مجلس رئيس جمهوري بودند و از مجلس رأي اعتماد گرفته بودند، به راحتي زير سؤال مي‌بردند و در موارد بسياري باعث شکل‌گيري مديريت دوگانه يا موازي در دستگاه‌ها مي‌شدند.»
وي تهيه اين نوع گزارش‌ها را فقط مختص بازرسي رئيس جمهور ندانست و گفت: «از اشخاص درون دستگاه‌ها هم استفاده مي‌شد، گاهي با تشويق و گاهي هم با تهديد. ولي ويژگي همه اين گزارش‌ها اين بود که با رئيس دستگاه مشورت نمي‌شد و به يک‌باره تصميم بر علني شدن گزارش مي‌گرفتند. يک‌بار نامه آوردند که کليه مديران شعب خارجي بانک‌ها به دليل اينکه بازنشسته هستند بايد برکنار شوند؛ کي؟ موقعي که تحريم بانکي شروع شده بود! يک‌بار نامه آوردند که گروهي از مديران سطح مياني بانک‌ها به دليل حرف گوش نکردن بايد برکنار شوند. از 6 ماه قبل فشار براي برکناري بي‌دليل آقاي درخشنده، اين جانباز فعال که الحق نقش برجسته‌اي در بازسازي بانک سپه داشت، شروع شد ولي من همه اينها را عليه منافع ملي مي‌دانستم و لذا همکاري نکردم.»

بيمه ايران
دانش جعفري سپس به ماجراي بيمه ايران اشاره کرد و علت اين همه جار‌و‌جنجال در اين مورد را «يک گزارش ساده در مورد تخلف مديران قبلي بيمه ايران که در دوره من هم نبود» عنوان کرد.

انتقاد از سخنراني‌ قم
دانش جعفري در ادامه مراسم توديع،‌ سخنان صريح‌تري بيان کرد و به انتقاد از رئيس‌جمهوري پرداخت و اظهار داشت: «در همين سخنراني اخير قم که بازتاب وسيعي داشت، ريشه‌هاي اين نوع گزارش‌هاي غيرکارشناسي که بدون کنترل کردن با مراجع بالاتر ارائه شده، به راحتي قابل مشاهده است. در جلسه دولت با جناب آقاي دکتر (احمدي‌نژاد) صحبت کردم و گفتم طرح اين بحث‌ها به کشور آسيب مي‌رساند. ايشان گفتند منظور من اين بوده که مشکلات نظام‌هاي مالياتي، گمرک و بانک را بشکافم و قصد ديگري در کنار نبوده است. با اين حال وقتي بعداً به مطلب دقيق شدم، همان نگراني که داشتم، بيشتر شد. اولاً هيچ يک از رؤساي گمرک، ماليات و يا دخانيات از مسائل مطروحه با خبر نبودند و ايرادات اشاره شده جملگي قابل خدشه است
دانش جعفري اضافه کرد: «به طور مثال همه مي‌دانند که در حال حاضر واردات سيگار در کشور کاملاً آزاد است و هيچ امتياز انحصاري به کسي داده نشده است. 21 شرکت بزرگ و کوچک، بازار واردات رسمي سيگار ايران را در اختيار دارند و در سال 1386 حدود 300 ميليون يورو واردات داشته‌اند.چطور ممکن است فردي براي گرفتن مجوز واردات سيگار که هيچ مانعي هم براي آن وجود ندارد، حاضر باشد 5 ميليارد حق حساب بدهد؟! اين بحث منطقي به نظر نمي‌رسد! و يا اين مطلب که گفته شد 2 کارخانه مثل هم که هر 2 يک چيز توليد مي‌کنند و به يک اندازه توليد خود را فروخته‌اند، چرا از يکي 300 ميليون تومان و از ديگري 3 ميليون تومان ماليات گرفته‌اند؟!بررسي‌هاي انجام گرفته نشان مي‌داد چنين موضوعي هيچ سابقه‌اي در سازمان مالياتي ندارد. تازه نظام مالياتي ما بر اساس فروش نيست که هر دو به يک اندازه ماليات بدهند. در نظام مالياتي ما، بر اساس درآمد (يعني فروش منهاي هزينه) ماليات تعيين مي‌شود. اين امکان وجود دارد که هزينه 2‌کارخانه به هر دليل متفاوت باشد. اي کاش جزئيات موضوع قبلا مورد بررسي دستگاه مربوطه قرار مي‌گرفت و اينطور شتاب‌زده عمل نمي‌شد!»
وي اظهارات رئيس‌جمهوري در مورد دخالت بانک‌هاي خصوصي در بازار مسکن را نيز خدشه‌دار خواند و علت اصلي بحران بازار مسکن را تقاضاي سوداگرانه ناشي از تزريق نقدينگي عنوان کرد و از تزريق بي‌رويه دلارهاي نفتي به اقتصاد کشور از طريق بودجه، انتقاد کرد.

انتقاد از جهرمي
محمد جهرمي،‌ ديگر مخاطب سخنان آتشين دانش جعفري بود که درباره او گفت: «در طول اين دوره هر قدر من و بانک مرکزي تلاش کرديم اين دوست صميمي و دوست داشتني‌مان جناب آقاي دکتر جهرمي را که اخيراً از حوزه سياسي وارد فعاليت‌هاي اقتصادي شده، متقاعد کنيم که چاپ اسکناس براي ايجاد اشتغال مفيد نيست، اما موفق نشديم. حتي اگر هم بانک‌ها منابع مختصري را براي طرح‌هاي مورد نظر اختصاص مي‌دهند، بايد ديد طرح‌هاي زودبازده جديد مهمتر هستند يا تامين سرمايه در گردش بانکي؟»

کلام نهايي
«کار اصلي من در وزارت امور اقتصادي و دارايي ايجاد آرامش در اقتصاد کشور بود»، اين مطلع بخش پاياني سخنان دانش جعفري بود. وي گفت: «به دور از هيجان کار کردم و سعي کردم هر فردي يا دستگاهي که با مانعي در انجام کار اقتصادي خود برخورد مي‌نمود را برطرف کنم. سعي کردم از همه کساني که کار بلد هستند که عمدتاً از مجموعه کارکنان اين وزارت بود استفاده کنم. فضاي داخلي را براي کار خلاق آرام نگه‌داشتم و با وجود اين که خودم تحت فشار بودم سعي کردم حتي‌المقدور آن را به سازمان منتقل نکنم. از اتوبوس هم استفاده نکرده، تنها آمده و تنها مي‌روم.»

منبع: روزنامه همشهري

با خودت مرا ببر , خسته ام از اين کوير .......

1
1
0
پاسخ به صورت نقل قول بازگشت به بالای صفحه
E}{$/\Nآفلاين
سال صفري!
سال صفري!

آواتار

تاريخ عضويت: شنبه 06 بهمن 1386
مجموع ارسالها: 90
اعتبار کسب شده: 1318
جنسيت: مرد
ارسال پنجشنبه 05 ارديبهشت 1387، ساعت 16:49
 2 ماه و 11 روز پيش

جنگ قدرت و بوي مشميز(همزه پيدا نکردم که درست بنويسم!) کننده ي سياست d'oh!
ديروز تيتر صحبت هاي معاون رييس جمهور در جواب به اين وزير تو روزنامه همشهري خوندم واقعا depress کننده بود Brick wall :
"اگه واقعا مردم از اين دولت راضي نيستند چرا در سفرهاي استاني رييس جمهور استقبال پرشور مردمو شاهديم.
و اگه واقعا وضع مردم بدتر شده ،‌ چرا سفرهاي نوروزي 30%‌ افزايش داشته"

نکنه ايشون تصور کردن که تمام مسافرا تو هتلهاي 5 ستاره اقامت مي کردن و از رستورانهاي آنچناني غذا تهيه مي کردن!!! دوستاني که شيراز هستند احتمالا تاييد مي کنند که پارکها و بقيه جاها پر از چادر هاي مسافرا و ... که حتي يک نفر به خاطر گرم کردن داخل چادر با پيک نيک درگذشت. يکي نيست بگه بابا خيلي ها براي اينکه کلي هزار تومن بابت ميوه و آجيل و شيريني به مهموناي ديد و بازديد ندن فرار کردن Not talking

اي خدا اينا حتي قبول ندارن که وضع وخيم هست. پس نيازي هم به درست کردن اوضاع نيست Brick wall . بيماري که قبول نکنه بيمار هست ،‌ شما چطور مي خواي درمانش کني؟ دقيقا ياد 60چي مي افتم که هر کاري مي کرد و گندش در ميومد آخرش ميگفت :
به به!‌ به به! Dancing

1
1
0
پاسخ به صورت نقل قول بازگشت به بالای صفحه
نمایش پیغامهای ارسال شده قبلی:      
ارسال موضوع جدیدپاسخ به موضوع
موضوعات مرتبط
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است اخبار دولت احمدي نژاد
1
پاسخها: 270 بیننده: 10985 نویسنده: غريب آشنا
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است ستاره شناس روسي: 2004 سال سقوط دولت بوش است.
1
پاسخها: 4 بیننده: 253 نویسنده: غريب آشنا
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است دولت الکترونيک
1
پاسخها: 6 بیننده: 188 نویسنده: مارمولک
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است افتخارات دولت احمدي نژاد (طنز)
3
پاسخها: 41 بیننده: 2998 نویسنده: Bayas Gool

مشاهده موضوع قبلی مشاهده موضوع بعدی
قبلی تالار بعدی

پرش به:   

شما نمی‌توانید در این تالار موضوع جدیدی ارسال کنید
شما نمی‌توانید به موضوعات این تالار پاسخ دهید
شما نمی‌توانید پیغامهای ارسالی خود در این تالار را، ویرایش کنید
شما نمی‌توانید پیغام های ارسالی خود در این تالار را حذف کنید
شما نمی‌توانید در نظرسنجی‌های این تالار شرکت کنید
قوانين تالارهاي گفتمان گزارش خطا
سوال در مورد تالارهاي گفتمان پيشنهاد