صفحه نخست  •  فهرست تالارها  •  نگارخانه  •  لیست اعضا  •  گروه‌ها  •  جستجو  •  ورود

1
ارسال موضوع جدیدپاسخ به موضوع
نویسنده پیغام
بچه برقي 78آفلاين
پرچونه!!
پرچونه!!

آواتار

تاريخ عضويت: چهارشنبه 31 خرداد 1385
مجموع ارسالها: 960
اعتبار کسب شده: 2300
ارسال شنبه 10 فروردين 1387، ساعت 11:48
 1 ماه و 19 روز پيش

هميشه اين موضوع ذهن من رو به خودش مشغول کرده که واقعاً فرهنگ يعني چي؟ چرا به يه فرد يا جامعه صفت با فرهنگ تعلق مي گيره؟

فکر مي کنم فرهنگ هر جامعه مجموعه اي از عناصر ريز و درشت هست که فرهنگ اون جامعه را تشکيل مي ده. مثلاً وقتي ما ايرانيها مي خواهيم «دست به آب» بريم، براي اينکه از اشغال بودن يا نبودن توالت اطلاع پيدا کنيم، يه سرفه مصنوعي با صداي «هپچي» مي زنيم و اگه کسي اون تو باشه با صداي «هپچي» جواب مي ده، در واقع اين يه پروتکل ارتباطي هست که طي سالهاي متمادي عموميت پيدا کرده. حالا شما مي تونيد هزاران از اين عناصر ريز و درشت که فرهنگ شهر يا منطقه زندگيتون را تشکيل مي ده را نام ببريد و فکر کنم بحث جالبي باشه.

نکته ديگه اينکه گفته ميشه ما داري فرهنگ چند هزار ساله هستيم و به اون هم افتخار ميشه يکي از X-sher هاي محض هست و حتي کاربرد هم نداره. اولاً اينکه مطمئناً بقيه مردم دنيا، ژاپني ها، آلمانيها و حتي ساکنين تبت و حتي اعراب صحرا نشين افريقا از زماني که شروع به زندگي کردند براي خودشون اداب و رسومي دارند که به فرهنگ عمومي جامعه اونها تبديل شده، پس تقريباً همه مردم دنيا داراي فرهنگ چند هزار ساله هستند.
ثانياً خر خان هم سنش خيلي بالاست، سن بالا دليلي بر شعور خر خان نميشه، و همين طور چند هزارساله بودن يه فرهنگ نشونه متعالي بودن يه فرهنگ نيست.

و در آخر فکر مي کنم بهتره، عبارت «با فرهنگ» را بکلي فراموش کنيم، چون همون طور که گفتم همه مردم دنيا براي خودشون فرهنگ دارند. فکر کنم عبارت «داراي فرهنگ متعالي» عبارت دقيق تري باشه.

حالا اينکه «فرهنگ متعالي» چي هست و کيلويي چند هست؟ بحث مفصلي هست که اگه حالش را داشتيد توي بحث شرکت کنيد.

“When you are happy, you’re always good. But, When you are good, you’re not always happy.”
“The picture of Dorian Gray” by Oscar Wilde

اين پيغام تا به حال يک بار و توسط بچه برقي 78 در تاريخ شنبه 10 فروردين 1387، ساعت 12:35 ويرايش شده است.

1
1
0
پاسخ به صورت نقل قول بازگشت به بالای صفحه
qwerآفلاين
زبون بسته!
زبون بسته!

تاريخ عضويت: دوشنبه 21 اسفند 1385
مجموع ارسالها: 6
اعتبار کسب شده: 293
ارسال شنبه 10 فروردين 1387، ساعت 12:24
 1 ماه و 19 روز پيش

1 - مفصلي
2 - اولا تا بوده بحث تاريخ 2500 ساله بوده است اونهم از نوع مدون
دوما فرهنگ کلا بار معنايي مثبت دارد بعنوان مثال پوشش مناسب از پارچه هاي لطيف و رنگارنگ جزء فرهنگ است و اگر مثلا در افريقا طبق سنن قبيله اي هنوز هم علف به خودشون ميبندن که بهش نميشه گفت فرهنگ. پس گفتن "فرهنگ" کافيست و نيازي به طرح مسئله "فرهنگ متعالي" نمي باشد.

2
2
0
خزان
بزنم به تخته!
بزنم به تخته!

آواتار

مجموع ارسالها: 136
اعتبار کسب شده: 687
جنسيت: نامشخص
ارسال شنبه 10 فروردين 1387، ساعت 12:28
 1 ماه و 19 روز پيش

فرهنگ ! Crying or Very sad Think Brick wall Brick wall

چقدره تو اين ديار اين جمله فراموش شده

نمي دونم ؟ حتي تو نت هم به کلي فراموش شده

1
0
1
بچه برقي 78آفلاين
پرچونه!!
پرچونه!!

آواتار

ارسال شنبه 10 فروردين 1387، ساعت 12:33
 1 ماه و 19 روز پيش

qwer نوشته بود:
1 - مفصلي
2 - اولا تا بوده بحث تاريخ 2500 ساله بوده است اونهم از نوع مدون
دوما فرهنگ کلا بار معنايي مثبت دارد بعنوان مثال پوشش مناسب از پارچه هاي لطيف و رنگارنگ جزء فرهنگ است و اگر مثلا در افريقا طبق سنن قبيله اي هنوز هم علف به خودشون ميبندن که بهش نميشه گفت فرهنگ. پس گفتن "فرهنگ" کافيست و نيازي به طرح مسئله "فرهنگ متعالي" نمي باشد.

براي يادآوري غلط املايي ممنون، خدا شما را همنشين وحيد در باغ بهشت قرار بده.

مجموع آداب و سنن قبيله اي هم خودش يه فرهنگ هست که «متعالي» و پيشرفته نيست.

“When you are happy, you’re always good. But, When you are good, you’re not always happy.”

1
1
0
qwerآفلاين
زبون بسته!
زبون بسته!

تاريخ عضويت: دوشنبه 21 اسفند 1385
مجموع ارسالها: 6
اعتبار کسب شده: 293
ارسال شنبه 10 فروردين 1387، ساعت 12:44
 1 ماه و 19 روز پيش

به نظرم داره سوء تعبير ميشه سنن قبيله اي که معادل فرهنگ! نيست
به نظر شما کشتن دختران که جزء سنن بوده نشانه فرهنگ هم هست؟ يا من دارم اشتباه ميکنم
البته قبول دارم شايد مثال قبليم خيلي مناسب نبود
ولي معتقدم سنت ها هميشه معادل فرهنگ نيستند ولي ميتوانند با هم در رابطه باشند
با همنشيني با وحيد هم مشکلي ندارم

2
2
0
خزان
بزنم به تخته!
بزنم به تخته!

آواتار

مجموع ارسالها: 136
اعتبار کسب شده: 687
جنسيت: نامشخص
ارسال شنبه 10 فروردين 1387، ساعت 12:50
 1 ماه و 19 روز پيش

تو جامعه ما بجاي اينکه بيان فرهنگ ها رو بالا ببرن ميان ظرح مبارزه با بي حجابي مي زارن و مي گن چي ؟ کسي که حجاب رو رعايت نمي کنه باعث تحريک غرايز ديگران ميشه

نميان مثلا من نوعي که با نگاه به يه دختر بي حجاب تجريک مي شم رو اصلاح کنن و ميان به افراد ديگه گير مي دن که اين کار تو جامعه ما از دختر کشي بدتره چون هر دختري يه ظرفيت خاص خودشه رو داره

آخرش يه روز مي ترکه

يا بيفرهنگي ديگه تو شهر هاي غربي و کوچک بيداد مي کنه

که توش صف معني نداره ؟ احترام به ديگران خيلي کم هست روابط جاي خودشه به خدا داده و و و
دله پري در اين موضوع هست که توي تالار جاش نيست Brick wall Brick wall Brick wall

1
1
0
yektaآفلاين
بزنم به تخته!
بزنم به تخته!

آواتار

تاريخ عضويت: جمعه 19 مرداد 1386
مجموع ارسالها: 131
اعتبار کسب شده: 911
جنسيت: زن
ارسال يکشنبه 11 فروردين 1387، ساعت 0:37
 1 ماه و 18 روز پيش

فرهنگ يعني احترام گذاشتن
هم به خودمون هم به ديگران يا رعايت حقوق ديگران
به نظر من به کسي که واسه عقايد ديگران و اصلا واسه وجود بقيه ارزش قائل باشه ميشه گفت با فرهنگ Rolling Eyes

2
2
0
بچه برقي 78آفلاين
پرچونه!!
پرچونه!!

آواتار

ارسال چهارشنبه 14 فروردين 1387، ساعت 10:54
 1 ماه و 15 روز پيش

فرهنگ و خرافات

خرافات بخش عمده اي از فرهنگ يه جامعه را تشکيل ميده. اين خرافات چيزهايي هستند که شب روز مردم با اونها سر و کار دارند و جزئي از زندگيشون هست.
مثلاً مادر من شبا آب داغ بيرون نمي ريزه، چون ممکنه بچه جن و پري ها اونجا باشند و بسوزند و بعد جن و پري ما را اذيت مي کنند.
مادرم هيچ وقت نمي ذاشت من از زير نرده بون رد بشم. اول فکر مي کردم که به لحاظ ايمني اين کار را مي کنه تا خداي نکرده نرده بون روي سرم نيفيه. بعد فهميدم ربطي به اين حرفا نداره و اصلاً رد شدن از زير نردبون شگون نداره.
هر وقت که تعطيلات تموم مي شه و من مي خوام برم شيراز يا تهران، مادرم منو از زير آينه قران رد ميکنه و پشت سرم آب مي ريزه. که هنوز هم دليلش را نفهميدم.

شما هم بجاي اين پستهاي بيربط چند مورد از اين تجربيات خنده دار بگيد تا با هم بخنديم.

2
2
0
Omidآفلاين
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

آواتار

تاريخ عضويت: جمعه 11 آذر 1384
مجموع ارسالها: 2981
اعتبار کسب شده: 2345
جنسيت: مرد
ارسال چهارشنبه 14 فروردين 1387، ساعت 17:51
 1 ماه و 15 روز پيش

خرافات در همه جوامع هست و جزوي از زندگي انسان به خصوص خانومهاست. در اين جا هم تقريباً تمام خانمها به هوروسکوپ اعتقاد دارند و با علاقه دوست دارن در مورد تاريخ تولد افراد و ارتباط اون با شخصيتشون صحبت کنند. بايد سعي کني احتياج روحي خانمها به اين باور ها رو درک کني و باهاش کنار بياي. هيچوقت -تکرار ميکنم هيچوقت- باهشون سر خرافي بودن اين چيزها بحث منطقي نکن. هر وقت شروع کردن از اين چيزاي xشعر صحبت کردن فقط بگو "چه جالب!" Very Happy

اين پست رو هم نگاه کن (Rule 19) Cool

2
1
1
بچه برقي 78آفلاين
پرچونه!!
پرچونه!!

آواتار

ارسال يکشنبه 18 فروردين 1387، ساعت 10:56
 1 ماه و 11 روز پيش

فرهنگ و آداب و رسوم قبيله اي

فرض کنيد که شما توي يکي از قبايل صحرانشين آفريقا بدنيا اومديد و به اينترنت، ماهواره، خيابان ملاصدرا و دانشکده مهندسي هم دسترسي نداريد. شما توي عمرتون فقط شتر ديديد و سوسمار. در اينصورت غير از آداب و رسومي که قبيله داره و شما با اون زندگي مي کنيد چيز ديگه اي به ذهنتون نمي رسه و در واقع حالت ايده آل زندگي براتون همون هست. و اين فرهنگ شما را تشکيل مي ده.
ولي وقتي شما مهندس کامپيوتر هستيد و با استفاده از اينترنت يه فيلم دانلود مي کنيد که زندگي قبايل صحرانشين را نشون مي ده؛ اونها يه مشت آدم بي فرهنگ و بدوي به نظرتون ميان.

1
1
0
Bayas Goolآفلاين
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

آواتار

تاريخ عضويت: پنجشنبه 19 مرداد 1385
مجموع ارسالها: 2080
اعتبار کسب شده: 5672
جنسيت: زن
ارسال دوشنبه 19 فروردين 1387، ساعت 14:24
 1 ماه و 10 روز پيش

بچه برقي 78 نوشته بود:

شما هم بجاي اين پستهاي بيربط چند مورد از اين تجربيات خنده دار بگيد تا با هم بخنديم.

فرهنگ يعني تا فيلمي رو اکران نرفته ، سي ديش رو نگيري که ببيني
فرهنگ يعني وقتي مي ري سينما ، اونجا رو با رستوران اشتباه نگيري و شامت رو موقع پخش فيلم بخوري Brick wall
فرهنگ يعني موبايلت رو خاموش کني و بشيني فيلم ببيني

چون خيلي اهل فيلم و هنري ، منم به فرهنگ سينما رفتن اشاره کردم که البته وقتي اين موارد رو مي بيني بيشتر آدم گريه اش مي گيره تا خنده اش

2
2
0
سرابآفلاين
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

آواتار

تاريخ عضويت: شنبه 22 مهر 1385
مجموع ارسالها: 2324
اعتبار کسب شده: 4473
ارسال دوشنبه 19 فروردين 1387، ساعت 15:14
 1 ماه و 10 روز پيش

بحث فرهنگ و ادب شد، بگم که امروز تو بخش پنج تا پسر و چهار تا دختر جلوي آسانسور بوديم، آسانسور اومد و ما(پسرها) با کمال پر رويي سوار شديم رفتيم!!! خواستم بگم اين فرهنگ بايد تو مملکت ما جا بيفته!!! Wink
فکر کنم logout کنم به نفع همه باشه!!! Mr. Green

که تنها تر نشه تنهایی ما...

3
3
0
احسانآفلاين
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

آواتار

تاريخ عضويت: دوشنبه 19 خرداد 1382
مجموع ارسالها: 4948
اعتبار کسب شده: 9885
ارسال دوشنبه 19 فروردين 1387، ساعت 18:27
 1 ماه و 10 روز پيش

سراب نوشته بود:
... چهار تا دختر جلوي آسانسور بوديم، ...

Shame on you Mr. Green Applause

2
2
0
Fareedآفلاين
سال صفري!
سال صفري!

آواتار

تاريخ عضويت: دوشنبه 29 بهمن 1386
مجموع ارسالها: 48
اعتبار کسب شده: 312
ارسال دوشنبه 19 فروردين 1387، ساعت 22:03
 1 ماه و 10 روز پيش

موضوع خوبيه
منم فکر ميکنم رشد فرهنگ رابطه مستقيم با پيشرفت صنعتي کشورها داشته باشه وهر کشوري که پيشرفته تر هست مردم با فرهنگ تري داره خشونت در آنجا کمتر است(با توجه به اينکه ابزارهاي بيشتري در دستشان است)
مثلاٌ بايد اسلحه در ايران آزاد باشد و سپس مقايسه خشونت بين مردم ايران و ايالاتي که در انها اسلحه آزاد است انجام دهيم.
پس نتيجه ميگيريم براي با فرهنگ تر شدن بايستي کشورهاي غربي را الگوي خود قرار بدهيم و از انها پيروي کنيم.

فرهنگ در حال يک پارچه شدن است و هر کشوري الگوي صنعتي شدن را دنبال کند ملزم به پيروي از اين فرهنگ صنعتي ميباشد.

پس زودتر آداب مسخره قديمي را دور بريزيم يااينکه جهت سوار شدن الاغهايمان از آداب و باورهاي اجدادمان دفاع کنيم.

1
1
0
وحيدآفلاين
پرچونه!!
پرچونه!!

آواتار

تاريخ عضويت: سه‌شنبه 13 شهريور 1386
مجموع ارسالها: 746
اعتبار کسب شده: 7995
ارسال سه‌شنبه 20 فروردين 1387، ساعت 9:56
 1 ماه و 9 روز پيش

Fareed نوشته بود:
موضوع خوبيه
منم فکر ميکنم رشد فرهنگ رابطه مستقيم با پيشرفت صنعتي کشورها داشته باشه وهر کشوري که پيشرفته تر هست مردم با فرهنگ تري داره خشونت در آنجا کمتر است(با توجه به اينکه ابزارهاي بيشتري در دستشان است)
مثلاٌ بايد اسلحه در ايران آزاد باشد و سپس مقايسه خشونت بين مردم ايران و ايالاتي که در انها اسلحه آزاد است انجام دهيم.
پس نتيجه ميگيريم براي با فرهنگ تر شدن بايستي کشورهاي غربي را الگوي خود قرار بدهيم و از انها پيروي کنيم.

فرهنگ در حال يک پارچه شدن است و هر کشوري الگوي صنعتي شدن را دنبال کند ملزم به پيروي از اين فرهنگ صنعتي ميباشد.

پس زودتر آداب مسخره قديمي را دور بريزيم يااينکه جهت سوار شدن الاغهايمان از آداب و باورهاي اجدادمان دفاع کنيم.

فکر مي کنم خوب بود مثل بچه برقي اول تعريفت رو از فرهنگ ارائه مي دادي و بعد نتيجه گيري مي کردي که کي با فرهنگه و کي بي فرهنگ. اگه هم بخوايم بحث به نتيجه مطلوب تري برسه، بايد سعي کنيم به يه تعريف واحد از فرهنگ برسيم.

2
2
0
نمایش پیغامهای ارسال شده قبلی:      
ارسال موضوع جدیدپاسخ به موضوع
موضوعات مرتبط
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است جملات قصار
5
پاسخها: 670 بیننده: 15700 نویسنده: احسان
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است آيا زندگي ارزش زيستن دارد؟
1
پاسخها: 61 بیننده: 2021 نویسنده: بچه برقي 78

مشاهده موضوع قبلی مشاهده موضوع بعدی
قبلی تالار بعدی

پرش به:   

شما نمی‌توانید در این تالار موضوع جدیدی ارسال کنید
شما نمی‌توانید به موضوعات این تالار پاسخ دهید
شما نمی‌توانید پیغامهای ارسالی خود در این تالار را، ویرایش کنید
شما نمی‌توانید پیغام های ارسالی خود در این تالار را حذف کنید
شما نمی‌توانید در نظرسنجی‌های این تالار شرکت کنید
قوانين تالارهاي گفتمان گزارش خطا
سوال در مورد تالارهاي گفتمان پيشنهاد