| نویسنده |
پیغام |
pantea  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: دوشنبه 09 مرداد 1385 مجموع ارسالها: 1207 اعتبار کسب شده: 2377 محل سکونت: سن: 24 جنسيت: زن |
 |
شنبه 18 اسفند 1386، ساعت 15:57 |
|
 |
2 ماه و 10 روز پيش |
|
|
| |
روز جهاني زن مبارک باد!
تاريخچه مختصر:
يکي از روزهايي که مردمان مترقي جهان ، جشن مي گيرند و از آن بعنوان روز خوب و فر خنده ياد مي کنند، روز هشتم مارس يا هجدهم اسفند است.
در يک چنين روزي يعني روز ۸ مارس ۱۸۷۵ زنان کارگر کارخانجات نساجي در شهر نيويورک براي بهبود شرايط کارشان و در اعتراض به پايين بودن سطح دستمزد شان ، دست به تظاهرات زدند. اين حرکت به درگيري قهر آميز با پليس آمريکا انجاميد و پليس بطور وحشيانه به تطاهرات حمله کرد و آنرا سرکوب نمود. عده اي از زنان تظاهر کننده زخمي و دستگير شدند. اين مسئله باعث شد که زنان کارگر ديگر هم کم کم به حقوق انساني خود آگاهي پيدا کنند . و سعي کنند که راه آنها را ادامه بدهند . حرکت اعتراضي هر سال به حالت آشکار و يا مخفي در کارخانه هاي مختلف ادامه پيدا کرد. روز ۸ مارس ۱۹۰۷ مجددا زنان نساج آمريکا با خواست ۱۰ ساعت کار روزانه دست به تظاهرات مي زنند که اين بار هم تظاهرات آنها با سرکوب پليس روبرو مي گردد و به دستگيري بسياري از زنان منجر مي شود. در اين تظاهرات عده ي زيادي از مردان کارگر و زنان طبقات ديگر جامعه نيز شرکت مي کنند. در سال ۱۹۰۸ حزب سوسياليست آمريکا به تشکيل کميته ملي زنان براي کمپين حق رأي زنان در انتخابات اقدام مي کند و در مارس همان سال کارگران زن بافنده سوزني با خواست ممنوع کردن کار براي کودکان و کسب حق رأي زنان درنيويورک تظاهرات مي کنند. رويدادهاي ۸ مارس همان سال سبب گرديد که در سال بعد يعني سال ۱۹۰۹ اين روز بعنوان نخستين روز ملي زنان در آمريکا تثبيت شود.
اين روز کم کم به روز مخالفت زنان کارگر با دولت و کارفرمايان سرمايه دار ، براي بهبود شرايط کار و کسب حقوق اجتماعي براي کل زنان در سراسر دنياي صنعتي ، تبديل مي گردد.
در کنگره ي بين المللي سوسياليستها که در سال ۱۹۱۰ در کپنهاگ دانمارک برگزار گرديد ،
" کلارا زتکين " زن سوسياليست از حزب سوسيال دموکرات آلمان ۸ مارس را بعنوان روز جهاني مبارزه زنان پيشنهاد مي کند. کنگره اين پيشنهاد را تصويب ميکند. يک ميليون زن سوسياليست و کارگر و ديگر اقشار اجتماعي همراه مردان خواهان حقوق سياسي ـ اجتماعي برابر براي همه زنان و مردان شدند . آنها در ۸ مارس سا ل ۱۹۱۱ در کشورهاي آلمان ، دانمارک ، سويس و استرا ليا تظاهراتي بر پا مي کنند . و با جشن و سخنراني ، خواهان حق رأي ، حق کار و آموزش حرفه اي براي زنان شدند. در همين سال در روسيه و چين هم تظاهراتي به مناسبت ۸ مارس بر گزار شد در مدتي کمتر از يک هفته از ۸ مارس در آتش سوزي " تريانکل" در شهر نيويورک به خاطر نبود دستگاههاي امنيتي و بدي شرايط کار، ۱۴۹ زن کارگر جان باختند. همين موضوع باعث شد که تظاهرات ۸ مارس سال بعد به طور وسيعي در سراسر دنياي متمدن برگزار شود و بدي شرايط کار، مورد اعتراض قرار گيرد و محکوم گردد.
با شروع جنگ جهاني اول ، ميليونها مرد به جبهه ها گسيل شدند . زنان سوسياليست در اين سالها تظاهرات ۸ مارس را بر عليه جنگ و کشتار و خرابي ناشي از آ ن برگزار کردند.
در ۸ مارس ۱۹۱۷ در روسيه زنان عليه افزايش قيمت ها، تعطيلي کارخانجات و اخراج کارگران دست به تظاهرات زدند. اين تظاهرات در رويداد انقلاب فوريه همان سال در روسيه تأثير زيادي داشت.
در سالهاي بعد از جنگ جهاني دوم تا اوايل دهه ۶۰ روز جهاني زن جلوه چنداني نداشت . چون زنان توانسته بودند به مقدار زيادي از خواستهاي خود دست يابند. با رشد جنبش زنان در دهه ۶۰ اين روز هم بار ديگر اهميت يافت. سال ۱۹۷۵ از طرف سازمان ملل متحد ، سال بين المللي زنان اعلام شد و دو سال بعدتر يعني سال ۱۹۷۷ يونسکو ۸ مارس را به عنوان روز جهاني زن، به رسميت شناخت. از آن روز به بعد ، در چنين روزي مردان به زنان گل يا هديه تقديم مي کنند و بدينوسيله از مبارزات انساني زنان قدرداني مي کنند.
اکنون در مجلس سوئد ۱۶۵ نفر از نمايندگان ، يعني بيش از ۴۷ درصد آنها ، زن هستند.
در سالهاي اخير با توجه به شرايط نا بساماني که براي زنان در سراسر جهان و بويژه براي زنان کارگر در کشورهايي با حکومت ديني ، ايجاد شده است، روز جهاني زن مي رود تا همان جايگاه اوليه خود ، که دفاع از شرايط بهتر کاري و حقوق اجتماعي زنان مي باشد را بدست آورد.
زنان ايران در تظاهرات و گردهمايي هايي که در ۸ مارس ۲۰۰۳ در تهران و ساير شهرهاي ايران برگزار کردند، ضمن مطرح کردن ديگر درخواستهاي انساني و اجتماعي خود، خواستار گنجاندن روز ۸ مارس در تقويم رسمي جمهوري اسلامي ايران ، بعنوان روز جهاني زن شدند.
منبع |
|
_________________ shine on! brighter than the sun...live for every moment before the moment''s gone...we shine on you and me tonight!
|
|
|
|
|
 |
pantea  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: دوشنبه 09 مرداد 1385 مجموع ارسالها: 1207 اعتبار کسب شده: 2377 محل سکونت: سن: 24 جنسيت: زن |
 |
شنبه 18 اسفند 1386، ساعت 17:02 |
|
 |
2 ماه و 10 روز پيش |
|
|
| |
|
|
|
_________________ shine on! brighter than the sun...live for every moment before the moment''s gone...we shine on you and me tonight!
|
|
|
|
|
 |
اکتيو  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: سهشنبه 20 خرداد 1382 مجموع ارسالها: 1148 اعتبار کسب شده: 2078 محل سکونت: اهواز جنسيت: مرد |
 |
شنبه 18 اسفند 1386، ساعت 17:41 |
|
 |
2 ماه و 10 روز پيش |
|
|
| |
|
|
|
|
 |
وحيد  پرچونه!!
تاريخ عضويت: سهشنبه 13 شهريور 1386 مجموع ارسالها: 746 اعتبار کسب شده: 7995 محل سکونت: شيراز سن: 25 جنسيت: مرد |
 |
شنبه 18 اسفند 1386، ساعت 19:46 |
|
 |
2 ماه و 10 روز پيش |
|
|
| |
|
خيلي خوبه که يه روز به عنوان سمبل مبارزه با تبعيض عليه زنان وجود داشته باشه. بگذريم از اين که از ديدگاههاي مختلف مصاديق اين تبعيض با هم متفاوته. شايد بشه ريشه مردسالاري در دنيا رو اين دونست که چيزي که در دنيا هميشه حاکم بوده و هست، زوره و مردان به دليل قدرت جسماني بيشتر جوامع مردسالار رو به وجود آوردن. روز جهاني زن هم فکر مي کنم بيشتر از اين که در راستاي اهداف زنان باشه، در خدمت اهداف مرداني هست که مي خوان حربه اي داشته باشن و با اون مخالفينشون رو بکوبن. برآيند بحثهاي سياسي که در خيلي جاها در اين مورد انجام مي شه چنين برداشتي رو به ذهن من نزديک مي کنه. |
|
|
|
|
|
|
 |
خزان بزنم به تخته!
مجموع ارسالها: 136 اعتبار کسب شده: 687 جنسيت: نامشخص |
 |
شنبه 18 اسفند 1386، ساعت 23:04 |
|
 |
2 ماه و 10 روز پيش |
|
|
| |
دوستان عزيز
برا يانکه بصورت مستند اين ماجرا ها رو ببينيد پيشنهاد من اينه که فيلم Norhth country که مطمئناً تايپش غلطه رو ببينيد با بازيگري فوق العاده چالرز ثيرون
تا کاملا از وضع کارگران زن مطلع شيد
موفق باشيد |
|
|
|
|
|
|
 |
بزرگمهر  بزنم به تخته!
تاريخ عضويت: يکشنبه 30 دي 1386 مجموع ارسالها: 124 اعتبار کسب شده: 1533 محل سکونت: ايران سن: 27 جنسيت: مرد |
 |
يکشنبه 19 اسفند 1386، ساعت 15:46 |
|
 |
2 ماه و 9 روز پيش |
|
|
| |
يه چيزايي تو مايه هاي گلوباليزاسيون فرهنگي
و يه چيزايي تو مايه هاي اعتراضات مردمي بر عليه جهاني سازي
چرا روز جهاني زن، شايد روز اروپايي آمريکايي زن... |
|
|
|
|
|
|
 |
بزرگمهر  بزنم به تخته!
تاريخ عضويت: يکشنبه 30 دي 1386 مجموع ارسالها: 124 اعتبار کسب شده: 1533 محل سکونت: ايران سن: 27 جنسيت: مرد |
 |
دوشنبه 20 اسفند 1386، ساعت 1:42 |
|
 |
2 ماه و 9 روز پيش |
|
|
| |
|
به نظر من در مورد زنان مهمترين چيز رسيدن به اين نگرشه که زن درست همانند مرد يک انسانه. زن واجد همه قابليتها و کارکردها و حقوق انساني است که مرد داره. آرمانها و علائق و احساسات اساسي زن درست مانند يک مرده. اين دو به خصوص از نظر وابستگيهاي اجتماعي و استقلال فردي وضعيت و نياز انساني مشابهي دارند. اين حرف شايد در نگاه اول خيلي ساده و پيش پا افتاده به نظر برسه. اما گذشته از بعضيها که اصل اين نظر رو قبول ندارند، کم نيستند آقايون و خانمهايي که عليرغم اين که چنين آرماني رو قبول دارند اما در عمل و شايد بيشتر تحت تأثير شرايط نامتعادل و نامنصفانه اجتماعي به اين آرمان بي توجه هستند. چه بسا مبارزين و فمنيستهايي که عليرغم فعاليتهاي ظاهري حقوقي و رسمي به نفع زنان، در شيوه زندگي و فکري خودشون ناخودآگاهانه به اين اصل اساسي بي توجه باشند و در عمل عضوي از جبهه تثبيت و تقويت باورهاي مردسالارانه جامعه باشند. البته هرجي هم بر کسي نيست. هرکس مي تونه در حد درک و خواست خودش به اين موضوع نگاه کنه. |
|
|
|
|
|
|
 |
Omid  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: جمعه 11 آذر 1384 مجموع ارسالها: 2982 اعتبار کسب شده: 2345 محل سکونت: Florida سن: 35 جنسيت: مرد |
 |
دوشنبه 20 اسفند 1386، ساعت 5:42 |
|
 |
2 ماه و 8 روز پيش |
|
|
| |
| بزرگمهر نوشته بود: |
| زن درست همانند مرد يک انسانه. |
پس ميتوان گفت زن، خرس نيست. |
|
_________________ يادمون باشه هر چيزي جز قتل نفس و خودکشي دليل مناسبي براي مرگ ميتونه باشه
|
|
|
|
|
 |
مارمولک  پرچونه!!
تاريخ عضويت: جمعه 08 تير 1386 مجموع ارسالها: 664 اعتبار کسب شده: 8285 محل سکونت: بين آدمها جنسيت: نامشخص |
 |
دوشنبه 20 اسفند 1386، ساعت 12:26 |
|
 |
2 ماه و 8 روز پيش |
|
|
| |
پروين اردلان فعال حقوق زنان ممنوع الخروج شد. وي که براي شرکت در کنفرانسي(؟) (گرفتن جايزه) به مناسبت روز جهاني زن دعوت شده بود
ممنوع الخروج شد جالب اينجاست که اين خانم حتي سوار هواپيما شده بود ولي پيجش ميکنن که پياده شه!
ظاهرا خواهرش ميره و جايزه رو ميگيره!
نمي دونم چرا ياد گفته خود محترمم افتادم که: حقوقش کمه ولي مزاياش خيلي زياده!! |
|
_________________ بيدار شو رفيق!
|
|
|
|
|
 |
بزرگمهر  بزنم به تخته!
 |
سهشنبه 21 اسفند 1386، ساعت 0:40 |
|
 |
2 ماه و 8 روز پيش |
|
|
| |
| مارمولک نوشته بود: |
پروين اردلان فعال حقوق زنان ممنوع الخروج شد. وي که براي شرکت در کنفرانسي(؟) (گرفتن جايزه) به مناسبت روز جهاني زن دعوت شده بود
ممنوع الخروج شد جالب اينجاست که اين خانم حتي سوار هواپيما شده بود ولي پيجش ميکنن که پياده شه!
ظاهرا خواهرش ميره و جايزه رو ميگيره!
نمي دونم چرا ياد گفته خود محترمم افتادم که: حقوقش کمه ولي مزاياش خيلي زياده!! |
خوب اين طور فعاليتها به هر دليلي در ايران معني ضمني سياسي پيدا کرده. کساني هم که وارد اين عرصه مي شوند به اين وضعيت و ريسکش آگاهي دارند. با اين احوال تا اطلاع ثانوي جنبش زنان به اون معنايي که فعلاً در ايران در جريانه يک جور بازي سياسي و نه يک حرکت فرهنگي و اجتماعي است. بنابراين نه تنها هزينه چنين فعاليتهايي خيلي بالاست اثربخشيش هم سطحي و محدود خواهد بود. همون طور که تو پست قبلي هم گفتم کار ثمربخش اصلي در ارتباط با زنان يک جور کار فرهنگيه. |
|
|
|
|
|
|
 |
بزرگمهر  بزنم به تخته!
 |
سهشنبه 21 اسفند 1386، ساعت 1:04 |
|
 |
2 ماه و 8 روز پيش |
|
|
| |
اميد نوشته بود
| نقل قول: |
In general, girls don't like anything that has a "mechanism" in it. They study engineering/science fields due to "jav gir shodan" not beacuse they really like it. The cute ones get married and leave and the "oskool" ones continue for a master's degree. |
پانته آ نوشته بود
| نقل قول: |
| ولي راستش جديدا جو و فشار کاري و سر و کله زدن با کلکسيون آدماي .. رو دارم تجربه مي کنم! طرز تفکرم به اينجا رسيده که زن ها واقعا حيفه که برن سر کار و لطافت و ارامششون رو اينجور جاها هدر بدن!! فعلا به خاطر يه سري شرايط موقتي و کسب تجربه و مبارزه با رکود کار رو پذيرفتم. ولي تصميم گرفتم به طور جدي توو زمينه هاي هنري مورد علاقه ام فعاليت کنم و الان زمانش معلوم نيست که کي کارم رو ول خواهم کرد! ورود خانوم ها به رشته هاي فني در سالهاي اخير بخاطر همين تغيير جو فرهنگي نسبيه و کلا خانوما نمي خوان کم بيارن ديگه!! |
خوب اين نوشته ها مال بيشتر از يه ماه قبله ولي اونقدر جالب بود که خوب يادم مونده. سؤال اينه که آيا دوستاني که چنين چيزايي مي نويسند واقعاً به اين جمله اعتقاد دارند که زن درست همانند مرد يک انسانه؟ من که شک دارم. چنين افاضاتي به نظرم يک توهين آشکار به شأن انساني زنه و به زبون بي زبوني کارکرد ذهني و توانايي انساني اونو پست تر از مرد تصوير مي کنه و در عوض روي وابستگي زن به مرد و اولويت داشتن فاکتورهاي بدني تأکيد دارند. آيا برداشت من درسته؟ |
|
|
|
|
|
|
 |
Omid  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: جمعه 11 آذر 1384 مجموع ارسالها: 2982 اعتبار کسب شده: 2345 محل سکونت: Florida سن: 35 جنسيت: مرد |
 |
سهشنبه 21 اسفند 1386، ساعت 1:27 |
|
 |
2 ماه و 8 روز پيش |
|
|
| |
| بزرگمهر نوشته بود: |
| آيا برداشت من درسته؟ |
خير! خانومها توانايي ذهني بسيارخوبي در زمينه هايي که برايشان مهم است دارند. اشکال شما و بيشتر اقايان در تشخيص اين زمينه هاست. براي تمرين ميتوني چند چيز که فکر ميکني براي خانمها مهم است و تمام وقتشان را صرف آن مي کنند نام ببري ؟ |
|
_________________ يادمون باشه هر چيزي جز قتل نفس و خودکشي دليل مناسبي براي مرگ ميتونه باشه
|
|
|
|
|
 |
بزرگمهر  بزنم به تخته!
 |
سهشنبه 21 اسفند 1386، ساعت 2:12 |
|
 |
2 ماه و 8 روز پيش |
|
|
| |
| Omid نوشته بود: |
خير! خانومها توانايي ذهني بسيارخوبي در زمينه هايي که برايشان مهم است دارند. اشکال شما و بيشتر اقايان در تشخيص اين زمينه هاست. براي تمرين ميتوني چند چيز که فکر ميکني براي خانمها مهم است و تمام وقتشان را صرف آن مي کنند نام ببري ؟  |
آيا زمينه هايي که براي خانمها مهمه هيچ شباهت يا قرابت کلي با زمينه هايي که براي آقايون مهمه داره؟ علي القاعده بايد زمينه هاي علاقه مندي بين اين دو لااقل به طور کلي يکسان باشه و هر دو از ارزش انساني يکساني برخوردار باشه تا اين جمله که زن درست همانند مرد يک انسانه معناي واقعي پيدا کنه. آيا به نظر شما زمينه هاي مورد علاقه خانمها به اندازه زمينه هاي مورد علاقه آقايون مهم و ارزشمند و انساني هستند؟ |
|
|
|
|
|
|
 |
Omid  آخر آدم بيکار!
 |
سهشنبه 21 اسفند 1386، ساعت 2:42 |
|
 |
2 ماه و 8 روز پيش |
|
|
| |
|
|
|
|
 |
بزرگمهر  بزنم به تخته!
 |
سهشنبه 21 اسفند 1386، ساعت 3:16 |
|
 |
2 ماه و 8 روز پيش |
|
|
| |
خوب اين صد و بيست و چهار پست يادگاري باشه براي تالارهاي گفتمان بچه هاي فني شيراز. خيلي از پستهام تکراري بودند ولي حدود يک سوم اونها رو تازه تازه براي همين تالار نوشتم. اين آخرين پست من تو اين تالارهاست. از اين که عضو شدم و چيزهايي نوشتم پشيمون نيستم. تجربه هايي کسب کردم و چيزهايي ياد گرفتم. اما سطح گفتگوها در حدي نيست که ارزش وقتي رو که براش صرف مي کنم داشته باشه. البته که منت بر سر کسي نيست. يک انتخاب شخصي ساده است که براساس شرايط و خواست خودم چنين تصميمي گرفته ام. با همين آيدي و آواتار فعلي تو اين تالار عضو شدم و شايد در آينده اونجا بنويسم. شايد از دوستان اينجا بعضيها باشند که بخوان اونجا هم بنويسند. اميدوارم دوستان از فعاليتهاشون در اين تالار به همه اون چيزهايي که دوست دارند و انتظارشو دارند برسند.
اميدوارم اگه زماني در آينده به اين تالار سر زدم وضعيتشو بهتر از چيزي که الان هست ببينم و اعضاش ازش راضيتر باشند. راستي اميد عزيز از جايزه ات ممنونم. ولي اگه نظر آدمي که بهش جايزه مي خواي بدي برات اهميت داره فکر مي کنم ادامه صادقانه و منطقي بحث بهترين جايزه ايه که مي توني بهش بدي. |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|