با توجه به اين که خبر هايي به گوش ميرسه که ايران هم ميخواد به کشور هايي بپيونده که قانون کپي رايت رو رعايت ميکنند يه تاپيک باز کردم(البته پيشنهادش رو وحيد داد اما گفت تاپيک خوبي ميشه گفتم پس امتياز توشه خودم باز کنم)که در مورد مسائل و مشکلاتي که براي کاربران پيش مياد و نحوه ي اجراي اين قانون تبادل نظر کنيم
يه سري مباحث قبلاً در اين مورد اينجا انجام شده بود که خوندنشون مفيده. مخصوصاً مطلبي که mhaji در مورد نحوه اجراي اين قانون در کانادا نوشته:
mhaji نوشته بود:
من هم مثل شما قبل از اينکه بيام اينجا فکر ميکردم آدم خارجيها موسيقي و فيلم و نرم افزارهاشون رو ميخرند! دلم ميخواست وقتي پيدا کنم تا مفصل تر به «تفاوتهايي که خارج با داخل نداشت» بپردازم ولي فعلا يک موردش رو که با بحث بالا مرتبطه مينويسم.
يه دوست کانادايي داشتم، متولد کانادا، پدر کانادايي و مادر اروپايي، بزرگ شده توي آمريکا، و از همه مهمتر دانشجوي حقوق (کمتر از سال ديگه وکيل ميشه!) ايشون يک بار که ديد بنده از چراغ قرمز با وجوديکه ماشيني توي خيابون نيست عبور نميکنم، پرسيد: اشکالش چيه الان رد بشيم؟ گفتم: من ميخوام قانون رو رعايت کنم، من ميخوام قانون رو تمرين کنم و ...! وقتي ديد دارم دم از خلاقيات و وجدانيات و ... ميزنم، پرسيد تو از اينترنت موزيک دانلود نميکني؟ صادقانه گفتم: فعلا آره ولي فيلم و نرم افزار دانلود نميکنم! بعد پرسيدم خودت چي؟ جوابش واقعا غير قابل انتظار بود. گفت: من هم دانلود ميکنم و هم آپلود ميکنم!! و بعد از اينکه يه مشت دليل آورد گفت: از نظر قانوني (منظور قانون کانادا يا کبک بود)، دانلود کردن موسيقي جرم نيست ولي اخلاقي هم نيست.
يه دوست کانادايي ديگه هم داشتم که يه بار وقتي ديد Word مايکروسافت روي لپ تاپم نصب نيست، گفت دفعه بعد سي ديش رو ميارم برات نصب کني! من از همه جا بي خبر هم که فکر ميکردم سي ديش رو خريده گفتم: مگه چند تا نسخه اش رو ميشه نصب کني؟ چند خريديش؟ يه نگاه عجيبي بهم کرد و گفت: من براي هيچ نرم افزار و موسيقي يا فيلمي پول نميدم! همه رو دانلود ميکنم! و وقتي پرسيدم چرا، جواب خلاصه و مفيدي بهم داد: چون دانشجو ام و پول ندارم!
اين رو بعدها فهميدم، شايد زياد ربطي به اين بحث نداشته باشه، اما جالبه بدونيد که مايکروسافت خدماتي تحت عنوان MSDNAA ارائه ميده که اين امکان رو براي دانشجو فراهم ميکنه که يک کپي قانوني از تقريبا همه نرم افزارهاي اصلي مايکروسافت رو بدون پرداخت هيچ هزينه اي دانلود کنه يا سي دي مربوطه رو با پرداخت يه هزينه ناچيز پستي سفارش بده.
اما جالب تر اينجاست که تقريبا تمام دانشجوهايي که تا الان ديدم، اطلاعي از اين امکان مايکروسافت نداشتند که اين به خوبي نشون دهنده احترام قشر دانشگاهي به حق ماليکت معنويه!
عراق عضو کپيرايت جهاني شد
دفتر رياست جمهوري عراق روز يکشنبه با عضويت اين کشور در معاهده جهاني حمايت از حقوق معنوي يونسکو (کپي رايت) موافقت کرد.
بر اساس اعلام رسمي دولت عراق، اين کشور به پيمان نامه يونسکو براي حراست از بخش معنوي فرهنگ و حمايت از حقوق اين کشور در زمينه هاي مختلف علمي، فکري و فرهنگي پيوست.
به گزارش مهر به نقل از PNA، در اين اعلاميه همچنين آمده است: «اين موافقت نامه از روز انتشار در روزنامههاي رسمي کشور لازم الاجرا خواهد بود.»
پيمان نامه مذکور در 20 آوريل 2006 و صرفاً براي حفاظت از حقوق معنوي کشورهاي جهان - و نه بخش مادي آن - به امضاي مسئولان يونسکو رسيد.
شايان ذکر است ايران هنوز در اين معاهده جهاني عضو نشده است.
والا يه حرفايي هست ولي تا اونجاييکه من داشتم پيگيري ميکردم
بيشتر در مورد قانون حق مالکيت معنوي براي آثار ادبي بود
وهرچي من گوش کردم(برنامه تلويزيوني بود) حرفي از غير آثار ادبي نزدن!
من هم حدس زدم که شايد اين برنامه ويژه آثار ادبيه و از اين زاويه دارن کپي رايت رو تحليل ميکنن
البته تو همين برنامه گفته شد که قبلا وقتي از رهبر در مورد پيوستن به قانون کپي رايت پرسيدن
ايشون گفتن که خوبه ولي فعلا مصلحت نمي دانم! (عين جمله رو يادم نيست)
شما نمیتوانید در این تالار موضوع جدیدی ارسال کنید شما نمیتوانید به موضوعات این تالار پاسخ دهید شما نمیتوانید پیغامهای ارسالی خود در این تالار را، ویرایش کنید شما نمیتوانید پیغام های ارسالی خود در این تالار را حذف کنید شما نمیتوانید در نظرسنجیهای این تالار شرکت کنید