صفحه نخست  •  فهرست تالارها  •  نگارخانه  •  لیست اعضا  •  گروه‌ها  •  جستجو  •  ورود

1
ارسال موضوع جدیدپاسخ به موضوع
نویسنده پیغام
s_mr66آفلاين
داره راه ميفته!
داره راه ميفته!

آواتار

تاريخ عضويت: پنجشنبه 21 دي 1385
مجموع ارسالها: 499
اعتبار کسب شده: 2536
جنسيت: مرد
ارسال چهارشنبه 21 آذر 1386، ساعت 17:21
 5 ماه و 6 روز پيش

خاتمي اين بار به جمعي پا گذاشته بود که سه سال قبل در پيان دوران رياست جمهوري اش در همين جمع انتقاد هاي شديدي را از دانشجويان شنيده بود اما اين بار به جاي انتقادات تند و فريادهاي اعتراض آنان، شعارهاي حمايت آميزي را شنيد .
هرچند مسوولان دانشگاه تهران روز سه شنبه با بستن بسياري از درهاي ورودي و ممانعت شديد از ورود خبرنگاران و حتي دانشجويان به بهانه «عدم هماهنگي قبلي»، موجب بروز انتقادات فراواني شدند. اما حضور انبوه دانشجويان نتوانست از باشکوه بودن مراسم " همراه شو عزيز " بکاهد .سيدمحمد خاتمي سخنان خود را با "يادبود" بزرگمرداني که "در 16 آذر 32 بر ديوارهاي بلند ناکامي و استبداد، پنجره يي به اميد گشودند" و همچنين "ياد جوانان فرهيخته يي که در جمع ما و جامعه ما بودند و امروز به جرم بيان انديشه در اين جمع نيستند" و آرزوي آزادي براي آنان آغاز کرد؛ "همواره در جلسات عمومي و خصوصي گفته ام که در دوران اصلاحات تلاش زيادي براي نهادينه شدن حقوق شهروندي صورت گرفت اما اميدواريم پس از تدوين ضوابط، از نظر عملي نيز اين حق قانوني به رسميت شناخته شود. او در عين حال نقبي نيز به دوران دانشجويي خود زد و با اشاره به فضاي خفقان آميز سال هاي 47 تا 49 و اخطارهاي مکرر ساواک و مسوولان دانشگاه به خود و ساير همراهانش در «انجمن اسلامي دانشگاه اصفهان»، سوالي را مطرح ساخت؛ «آيا با تعطيلي فعاليت هاي دانشجويي، حرکت تحول آفرين نيز در جامعه متوقف شد؟» اگرچه اشارات خاتمي براي بسياري از دانشجويان و ساير طرف هاي مورد نظر وي "پيام هاي لازم" را داشت اما خاتمي ترجيح داد تا مقصود خود از بيان اين خاطرات را روشن تر بيان کند؛ "زماني که راه فعاليت هاي قانوني و آشکار سد شده و هزينه اين قبيل حرکت ها بالا رود، حرکت آرام اصلاحي - به دليل ايجاد يأس در جامعه - جاي خود را به روش هاي تند و خشن مي دهد چرا که جان تحول خواه جامعه خصوصاً دانشجويان و جوانان نمي توانند شرايط سکون را تحمل کنند و آنگاه زمان رويارويي حرکت هاي راديکال به منطق فرا مي رسد."اين گونه رئيس جمهور اصلاح طلب سابق ايران با بيان اين جملات به تحديد فضاي جامعه انتقاد کرد، امري که چندين بار و در مباحث گوناگون مورد اشاره خاتمي رخ داد؛ او گفت "در سال 49 نخستين جرقه هاي حرکت هاي چريکي از سياهکل آغاز شد، يعني دو سال پس از برخورد با حرکت هاي قانوني و آرام شاهد بروز امواج قهر آميز و رويارويي هاي خونين چه با عنوان اسلامي و چه غيراسلامي بوديم که هزينه هاي فراواني براي جامعه و حتي رژيم طاغوت داشت." خاتمي واکنش منفي دانشجويان و جامعه به احزاب خودساخته دولت وقت را نيز مورد توجه قرار داد؛ "رژيم وقت متوجه بود که جوانان فرهيخته نياز به تحرک دارند به همين دليل پس از بستن فضاي سياسي با ايجاد احزابي خودساخته سعي در تغيير فضا داشت اما به دليل درک دانشجويان و جامعه از وابسته بودن آنها، اين احزاب با بي اعتنايي روبه رو شدند. آنچه در رژيم وقت رخ داد ناشي از تلاش براي حفظ وضع موجود و جلوگيري از هرگونه اعتراض براي تغيير وضع موجود بود.

دانشگاه همواره صف شکن
"تاکيد بر نقش جوانان و دانشگاه در پيروزي انقلاب، دوران جنگ تحميلي و همه عرصه ها، بخش ديگر سخنان خاتمي را تشکيل داد اما تحليل وي از نقش دانشگاه در جوامع به شدت مورد تشويق دانشجويان واقع شد؛ «دانشگاه همواره صف شکن و فروريزنده ديوار ترس و هراس در جوامع استبدادزده بود که نمونه آن درخشش سه اخگر از جنبش دانشجويي بود که در 16 آذر 32 و استيلاي فضاي ترس و خفقان در آسمان ظلماني ايران به حرکت درآمدند.امروز هم دانشگاه زنده است و نبض زندگي اجتماعي در آن مي تپد. برخي دانشگاه را مرده و سرد مي خواهند و اين امري محال است.»خاتمي به انقلاب و وجهه غالب ديني آن نيز گذر و نظري کوتاه داشت؛ «اين فضاي خفقان، با ظهور انقلاب از ميان رفت. انقلاب نيز يک انقلاب ديني بود که با رهبري ممتاز امام به پيروزي رسيد. وي سپس سوالي را مطرح کرد " سوال اين است آيا جنبشي به نام جنبش دانشجويي داريم يا نه؟ من نمي‌خواهم به اين سوال پاسخ دهم. اما مي‌گويم هر جنبشي که بخواهد وجود و تداوم داشته باشد بايد با جنبش‌هاي اجتماعي همسو باشد که هميشه وجود دارد اما گاه تند و گاه کند و جنبش عبارت است از حرکت از وضع موجود به وضع مطلوب. جنبش اجتماعي مردم ايران در ‌٥/١ قرن اخير چگونه بوده و از کدام وضع مي‌خواهد به کدام وضع برسد؟ معتقدم بزرگترين درد اجتماعي ما در دوره اخير سه درد است يکي استبداد، ديگري وابستگي و سوم عقب ماندگي و حاصل آن محروميت مادي، اقتصادي، فرهنگي و عقب ماندگي جامعه. احساس تحريم شدگي از جامعه است. ملت ما ‌١٥٠سال است که مي‌خواهد از قيد استبداد، وابستگي، اسارت و عقب ماندگي رهايي يابد. جنبش، حرکت از اين وضع موجود است به وضع مطلوب و عبارت است از استقلال، آزادي و پيشرفت."

به دين‌داري خود افتخار مي‌کنم
خاتمي در ادامه با اشاره به مطالب عنوان‌شده در جلسه که به نام وي در کنار افرادي چون مصدق، طالقاني، بازرگان و . . . آورده شد، اظهار داشت: به عنوان يک روحاني کوچک که نام من را در کنار نام اين فرهيختگان و شخصيت‌هاي بلند آورديد اعلام مي‌کنم، من فرد کوچکي از درياي عظيم ملت ايران هستم و به عنوان يک روحاني به دين‌داري خود افتخار مي‌کنم. وي اضافه کرد: به عنوان يک انسان کوچک که دلبسته‌ي اسلام و خواهان عزت اين ملت بزرگوارم مي‌گويم اگر بتوانيم آزادي را نهادينه و استقلال را دور از عوام‌زدگي پايدار کنيم و اگر بتوانيم پيشرفت مادي و معنوي براي همه‌ي افراد، اقوام و گروهها و صنوف فراهم آوريم از جمهوري اسلامي دفاع کرده‌ايم.
رييس جمهور سابق با بيان اين‌که حرکتي اصلاحي که مورد خواست ملت ايران است و مي‌تواند تداوم يابد از اين اصول پيروي مي‌کند به بيان توصيه‌هايي خطاب به جنبش دانشجويي پرداخت و با طرح اين سوال که چرا بايد به قانون اساسي تکيه کنيم، اظهار داشت: در جهان کنوني نظام بدون قانون اساسي در جامعه ايجاد نمي‌شود.وي با يادآوري جايگاه قانون اساسي که حقوق ملت و حدود قدرت را تعريف مي‌کند، به ويژگي‌هاي قانون اساسي کشورمان که برخاسته از خواست ملت در زمينه‌ي آزادي، استقلال و پيشرفت است اشاره کرد و اصول مندرج در آن را تثبت‌کننده‌ي يک جامعه‌ي مردمسالار و دموکراتيک دانست. خاتمي که اصول قانون اساسي را در عين منطبق بودن با موازين شرعي تضمين‌کننده‌ي دموکراسي در جامعه مي‌دانست به برشمردن بخش‌هايي از اين قانون در زمينه‌ي تأمين حقوق برابر براي همه‌ي اقوام، تضمين آزادي بيان، آزادي تشکل‌ها و اجتماعات و فعاليت، درمان درد تاريخي ملت در زمينه‌ي استعمار و استبدادزدگي پرداخت. وي هم‌چنين خاطرنشان کرد: البته اين قانون مطلق نيست. در اين قانون سازوکارهاي تغيير آن نيز پيش‌بيني شده که در اين‌جا بايد خاطرنشان کنم که اين قانون اساسي کشورمان ظرف يک بار مصرف هم نيست. جامعه هزينه‌ي بسيار سنگيني در انقلاب پرداخته که صاحب نظامي مستقل شود و قانون اساسي نيز ناظر به اين مسأله است.

مخالف بديهي مردم‌سالاري
رييس جمهور سابق کشورمان در ادامه‌ي اظهاراتش به بازخواني اختلافاتش با کساني که در دوران رياست جمهوري‌اش سخن از عبور از قانون اساسي را به ميان آوردند پرداخت. وي با تأکيد بر ديدگاه‌هايش در زمينه‌ي جلوگيري از اين‌که هرکس بر اساس بينش خود به برداشت از قانون نپردازد، به تبيين ديدگاهش در زمينه‌ي مردم‌سالاري به عنوان يکي از نيازهاي زمان و گفتمان غيرقابل تغيير در شرق و غرب پرداخت و از نهادهاي اجتماعي و تشکل‌ها به عنوان يکي از عواملي که مردم‌سالاري را محقق مي‌کند نام برد. خاتمي در ادامه خاطرنشان کرد: هرکسي مخالف تشکل و حرکت‌هاي سياسي شناسنامه‌دار و داراي انديشه که در چارچوب قانون اساسي کار مي‌کنند است مخالف بديهي مردم‌سالاري محسوب مي‌شود حالا هر شعاري که مي‌خواهد، بدهد.

اقتصاد صدقه‌اي، تخريب عدالت

رييس‌جمهور سابق کشورمان در ادامه با تاکيد بر عدالت، آن را که به عنوان بزرگترين پيام و آموزش پيامبران خدا و بزرگترين اصلي دانست که همه مصلحان آن را اعلام کرده‌اند و بايد آشکار باشد اظهار داشت: نبايد ظاهرپرست بود؛ عدالت را در عدالت اقتصادي خلاصه کردن که متاسفانه ناشي از چپ‌زدگي همه ماست و نيز اين‌که عدالت اقتصادي را در اقتصاد صدقه‌اي، خلاصه کردن تخريب معناي عدالت است. چنين عدالتي است که انبان ملت را که بايد صرف قدرتمند و ثروتمند شدن و آنگاه توزيع عادلانه ثروت شود را خالي کرده و فقر را توزيع مي‌کند و طبيعي است که همه مردم حق دارند از زندگي اقتصادي مطمئن و غير محروم برخوردار باشند.
وي تاکيد کرد: بايد شعار عدالت اقتصادي بدهيم و خواستار رفع محروميت و تبعيض باشيم اما حق مهم‌تر حق حاکميت انسان بر سرنوشت خويش است. دفاع از حق حاکميت مردم بر سرنوشت خويش در کنار عدالت، اقتصاد يعني اصلاحاتي که مردم مي‌خواهند. اين ملت، ملت بزرگي است و نبايد در دنيا خوار و عقب مانده باشد، اعتلاي جايگاه ايران فرصتي براي رفع تبعيض‌هاست. خاتمي در ادامه بر لزوم توجه به خلا دنياي مدرن يعني معنويت که مي‌توانيم برخورداري مادي را در کنار آن داشته باشيم تاکيد کرد.

پاسخ به پرسش ها

خاتمي در ادامه به پرسش‌هاي دانشجويان پاسخ داد. خاتمي در پاسخ به پرسشي مبني بر اين که چرا هنوز خيلي‌ها مي‌گويند دانشگاه ما اسلامي نيست؟ ضمن رد اين موضوع گفت: اما متاسفانه اين افراد چاقويشان برنده‌تر است.

نفي عملکرد گذشته خيانت به ملت است

وي در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اين که « با توجه به اين که عده‌اي در اين دو سال، ‌١٦ سال گذشته را خيانت مي‌دانند، ما بايد کدام را يک باور کنيم؟» گفت: البته گفت‌وگو درباره عملکرد ‌١٦ ساله و تجزيه و تحليل وضع کنوني در مجال اين جلسه نيست، بلکه بايد ميزگردهايي تشکيل شود با حضور کساني که امروز متصدي هستند و کساني که ديروز در دولت گذشته متصدي بودند. من از ‌٨ سال خودم مي‌گويم در عين اين که معتقدم در ‌٨ سال سازندگي نيز کارهاي بزرگي انجام شد. وي گفت: معتقدم در اين ‌٨ سال بر معيارهايي تکيه کرديم و امروز هم مي‌کنيم و آن آزادي بيان، آزادي تشکل‌ها و آزادي مطبوعات است که علي‌رغم تمام موانع، فضايي که ايجاد شده و سخت‌گيري‌ها، هنوز هم اين فضا ادامه دارد. ما در قانون بودجه براي مطبوعات و احزاب رديف داشتيم، هر چند که کم بود، اما به هر حال هم از گروه هاي راست و هم گروه‌هاي چپ از آن استفاده مي‌کردند. خاتمي هم‌چنين به شعار مردم‌سالاري و بيان اين که اين شعار بعدها غالب شد اشاره کرد و با بيان اين که تعبير وي « مردم‌سالاري سازگار با دين» است، افزود: اين شعار شعاري بود که جا افتاد و نيز بسياري از کارها قانوني شد، يعني علاوه بر اين که با حرکت و جريان وحشتناک قتل‌هاي زنجيره‌اي برخورد شد، ديگر اين جريان امکان پا گرفتن ندارد. وي ادامه داد: در زماني که من روي کار آمدم معدل مديران مياني از زنان حدود ‌٣ درصد بود و وقتي دولت را ترک کردم به ‌١٦ درصد رسيد، البته هنوز حق زنان ادا نشده است؛ اما از سه به ‌١٦ رسيد و اين نشان‌دهنده جهت‌گيري‌اي بود که انجام شد. از نظر اقتصادي به طور متوسط درآمد نفتي‌ ما - که متاسفانه بزرگترين پشتوانه مالي دولت است و بودجه ما عمدتا با آن بسته مي‌شود و اين نشانه بيماري اقتصاد ماست- حدود ‌٢٢ دلار در هر بشکه بود که در سال حدود ‌٢٢ يا ‌٢٣ ميليارد دلار بسته مي‌شد و در هشت سال بودجه براساس نفت حدود ‌١٨٠ ميليارد دلار بود، علاوه بر خشک‌سالي که اتفاق افتاد در دوره دوم رياست‌جمهوري من نفت به بشکه‌اي زير ده دلار هم رسيد که اين برابر با ‌٣ ميليارد دلار از درآمد نفتي بود.
وي ادامه داد: در زماني که من آمدم زنده‌ياد دکتر نوربخش مي‌گفت با وجود آن که آقاي هاشمي برنامه خوبي داشتند اما به دليل مسائل مختلفي که وجود داشت، مي‌گفت براي ‌٢٠٠ ميليون دلار از هر کجا از دنيا قرض خواستيم به ما قرض ندادند. وقتي من آمدم ريسک اقتصادي ‌٧ درصد بود و وقتي دولت را ترک کردم ريسک اقتصادي ‌٥ / ‌٣ درصد شد و هيچ محدوديتي در دادن اعتبار نداشتيم. تنها در نفت و گاز متجاوز از ‌٢٠ ميليارد دلار قرارداد بسته شد و حدود ‌١١ ميليارد دلار آن سرمايه گذاري شد. وقتي من آمدم درآمد ما از توليدات پتروشيمي ‌٥٠٠ ميليون دلار بود؛ اما اخيرا طبق اعلام صادرات ما از ‌٣ ميليارد دلار تجاوز کرده است.
وي با بيان اين که در دوره وي طرح‌هاي مختلف اقتصادي انجام شد که در عين حال حتما متوجه عدالت اجتماعي بوده است، گفت: از جمله اصلاح قانون ماليات‌ها دقيقا در جهت عدالت اجتماعي و براي کمک به بخش خصوصي در جهت توليد و اشتغال بود. ايجاد وزارت رفاه و تامين اجتماعي و نيز گسترده‌شدن تامين اجتماعي از جمله کارهاي مهمي بود که در عرصه عدالت اقتصادي انجام شد.

خوشحال باشيم که در کشوري هستيم که هنوز اصل انتخابات وجود دارد

خاتمي در ادامه‌ي جلسه‌ي پرسش و پاسخ با دانشجويان حاضر در سالن دانشکده‌ي فني دانشگاه تهران در پاسخ به اين سوال که تفسير شما از اين شعر که مي‌گفتيد « استاده‌ام چون شمع نترسان زآتشم» در شرايط فعلي که در آستانه‌ي انتخابات قرار داريم، چيست؟ گفت: بايد خوشحال باشيم که در کشوري هستيم که هنوز اصل انتخابات وجود دارد؛ هر چند در عمل صد در صد رعايت نمي‌شود. وي با بيان اين‌که انسان تا در درون جامعه است بايد براي عملي کردن خواسته‌هاي جامعه از امکانات استفاده کند از برخي سازوکارهايي که آن را سازوکارهاي غلط در اجراي انتخابات مي‌ناميد، گله کرد و گفت: من همواره بر برگزاري انتخابات آزاد تأکيد کرده و مي‌کنم. رييس جمهور سابق کشورمان، برگزاري انتخابات را از آن جهت که مردم به واسطه‌ي آن مي‌توانند نماينده‌ي خود را برگزينند، دلگرم‌کننده براي ملت دانست و گفت: حضور گسترده‌ي مردم در انتخابات باطل‌السحر خواهد بود، در مقابل روش‌هايي که جلوي حضور نمايندگان مطلوب مردم را مي‌گيرند. خاتمي در ادامه با خاطرنشان کردن اين مسأله که خودم در انتخابات آتي کانديدا نخواهم شد، گفت: اما ديگران را براي شرکت در انتخابات تشويق مي‌کنم تا نيروهاي سالم، معرفي و مردم در انتخاباتي سالم بتوانند نمايندگان خود را برگزينند. رييس‌جمهور سابق کشورمان در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اين‌که چگونه از دموکراسي مي‌توان به عدالت رسيد، دموکراسي را بالاترين مظهر عدالت خواند و گفت: کساني که در عرصه‌ي حيات اجتماعي، عدالت مي‌خواهند بايد از حاکميت مردم بر سرنوشت‌شان و مردمسالاري حمايت کنند. آن وقت عدالت در عرصه‌هاي مختلف ظهور مي‌يابد. وي هم‌چنين خاطرنشان کرد: يکي از افتخارات جمهوري اسلامي اين است که در مقابل مسأله‌ي انتخاب عنوان «خلافت» يا «امارت»، جمهوري اسلامي را برگزيد. عدالت در يک جامعه‌ي دموکرات و مردم‌سالار بيشتر تأمين مي‌شود.

پاسخ به جنتي

خاتمي در پاسخ به سوال دانشجويي که نظر وي را درباره‌ي اظهارات اخير يکي از مسوولان درباره‌ي اصل برائت نامزدهاي انتخابات پرسيده بود، گفت: اصل برائت يکي از مهمترين اصول فقهي اسلام و روش و منش پيامبر و بزرگان اسلام است و اگر بخواهيم مصاديق روشن آن را ببينيم فرمان هشت ماده‌اي حضرت امام است که متأسفانه مورد غفلت قرار گرفته و در آن بر اصل برائت تاکيد شده است. وي با تأکيد بر اين‌که مردم مي‌خواهند به کساني که مورد توجهشان هستند رأي دهند، تصريح کرد: چه حق داريم به جاي مردم تصميم بگيريم و کساني که مورد تأييد مردم هستند را از آن‌جا که صلاحيت‌شان براي شش يا ‌١٢ نفر احراز نشده ردصلاحيت کنيم. خاتمي با بيان اين‌که جرم و انحراف بايد ثابت شود نه عدم انحراف، تأکيد کرد: پس چه قدر بايد به مردم بي‌اعتنا باشيم که بگوييم اکثريت اشتباه مي‌کند و چهار نفر درست مي‌گويند؛ اصل بر برائت است و اصل بر برائت نشانه‌ي اعتماد به مردم است. اصل دموکراسي هم با اصل برائت مستحکم مي‌شود و من اميدوارم که به اين مسأله در انتخابات توجه شود.

سفر احمدي نژاد به قطر

خاتمي در بخش ديگري از اظهاراتش در پاسخ به سوال دانشجوي ديگري که ارزيابي وي را از حضور رييس جمهور در کنفرانس شوراي همکاري خليج فارس جويا شده بود، گفت: به نظرم سفر کار خوبي بود. بايد روابط را گسترده‌تر کنيم و از ديگران رفع نگراني کنيم. ايران کشوري است که هيچ‌گاه نظر سوئي نسبت به ديگران نداشته و در ‌٢٠٠ سال اخير هيچ‌گاه تجاوزي به ديگر کشورها نداشته و اين مسأله در دوران جمهوري اسلامي بيشتر مشاهده مي‌شود. وي اضافه کرد: مسأله‌ي جزاير سه‌گانه نيز مسأله‌ي اختلافي بوده که از گذشته وجود داشته و هنوز هم وجود دارد و ما حاضريم براي رفع سوءتفاهمات مذاکره کنيم. دعوت از رييس جمهور براي شرکت در اجلاس شوراي همکاري خليج فارس دعوت خوبي بود و خوب بود که اجابت کردند.

سعي کنيم به نام امنيت اجتماعي، امنيت اجتماعي از بين نرود

رييس جمهور سابق کشورمان هم‌چنين در ارزيابي نسبت به طرح امنيت اجتماعي يادآور شد: به نظر من هر کاري که به امنيت اجتماعي بينجامد خوب است اما بايد سعي کنيم به نام امنيت اجتماعي، امنيت اجتماعي از بين نرود. به نظر من برخي از برخوردها، برخوردهاي نامناسبي است که اهانت به مردان و زنان جامعه‌ي اسلامي محسوب مي‌شود. وي در ادامه اظهار اميدواري کرد که با حسن نيتي که دست‌اندرکاران طرح امنيت اجتماعي دارند، تلاش‌هاي مناسبي را انجام دهند تا برخورد نامناسبي با زنان و مردان ايراني انجام نشود.
خاتمي هم‌چنين در پاسخ به سوال ديگري در اين نشست مبني بر اين که آيا هر بار اصلاحات با انقلاب همراه است؟ با نفي درستي اين اظهارات، گفت: يک نمونه نشان دهيد. اصلاحات درست که در چارچوب موازين است مانع بروز انقلاب مي‌شود و يکي از اشتباهات رژيم طاغوت جلوگيري از اصلاحات و حرکت‌هاي مردمي تداوم‌بخش حيات طبيعي جامعه بود. در ادامه يکي از دانشجويان دختر حاضر در جمع گفت: ما دختراني که حجاب داريم و چادر سرمان مي‌کنيم مورد بي‌احترامي قرار مي‌گيريم و امنيت نداريم. خاتمي گفت: رعايت موازين ديني اصل است و هر کس به آن اهانت کند محکوم است. ما مخلص شما خانم‌هاي محجبه و چادري هستيم.

18 تيرو تلخ‌ترين حوادث دوران مسووليتم

رييس‌جمهور سابق کشورمان هم‌چنين در پاسخ به سوال دانشجوي ديگري که از وي درباره‌ي حادثه‌ي ‌١٨ تير سوال کرده بود، از حادثه‌ي ‌١٨ تير به عنوان يکي از تلخ‌ترين حوادث دوران مسووليتش نام برد و گفت: مظلوم بزرگ اين حادثه دانشجو و دانشگاه بود. البته به دنبال حادثه‌ي دانشگاه يک سري آشوب‌هاي اجتماعي نيز ايجاد شده بود که هيچ ربطي به دانشگاه و دانشجو نداشت و البته بايد گفت که هيچ حکومتي اجازه نمي‌دهد چنين آشوب‌هايي شکل بگيرد. وي با بيان اين‌که آن دسته از آشوب‌هاي اجتماعي با کمک نيروهاي نظامي و انتظامي به درستي و بدون اين‌که حتي يک گلوله شليک شود پايان يافت، خاطرنشان کرد: آن آشوب‌هاي اجتماعي ربطي به دانشجو نداشت و دانشجو و دانشگاه در اين جريان مظلوم واقع شد و در بخش استيفاي حقوق دانشجو نيز درست عمل نشد. وي در ادامه به گزارشي که شوراي عالي امنيت ملي وقت کشور از حادثه‌ي ‌١٨ تير تهيه کرده بود و در آن بي‌گناهي جامعه‌ي دانشگاهي تأييد شده بود، برخورد با عواملي را که باعث هتک حرمت دانشگاه شدند در حيطه‌ي وظايف قوه‌ي قضاييه معرفي کرد و بار ديگر يادآور شد: در حادثه‌ي ‌١٨ تير دانشجو مظلوم بود.
خاتمي ادامه داد: اما در مورد دانشجويان زنداني همواره گفته‌ام و باز هم مي‌گويم که اين گونه برخوردها را با دانشجويان به نفع نظام و جامعه نمي‌بينم. نبايد عقيده و بيان و حرکت در چارچوب بيان عقيده، هزينه داشته باشد. اين شرط اول دموکراسي است. وي هم‌چنين با اشاره به يکي از دستورهاي رييس قوه قضاييه در اين باره گفت: يکي از کارهاي خوب که الحمدالله توسط آقاي هاشمي شاهرودي انجام شد و در همان زمان در مجلس ششم نيز به تصويب رسيد، اگر رعايت مي‌شد و بشود وضع ما بهتر از اين مي‌شد.
وي ادامه داد: اميدوارم هم اين دانشجويان آزاد شوند و هم روزي برسد که هيچ گرفتاري براي بيان انديشه وجود نداشته باشد، از اين رو مي‌گويم کسي نبايد براي بيان انديشه دستگير شود، اگر هم شد چون ما که نمي‌دانيم، اگر مجرم بود، بايد طبق موازين قانوني با وي برخورد شود و هيچ کس حق بي‌احترامي و فشارآوردن نابجا به او را ندارد. بايد پس از 24 ساعت يا 48 ساعت تفهيم اتهام و آزاد شود و طبق ضوابط قانوني با او برخورد شود. اگر نشود بايد از کساني که اين کارها را مي‌کنند بازخواست کرد.
خاتمي گفت: ما بايد هوشيار باشيم و منافع و امنيت نظام را در نظر داشته باشيم و ان‌شاءالله همه با هم بتوانيم به اعتلاي بيشتر جامعه کمک کنيم.

اگر بخواهيم از عدالت صدقه‌اي عبور کنيم

سيد محمد خاتمي در ادامه جلسه پرسش و پاسخ با دانشجويان در دانشگاه تهران افزود: من معتقدم اگر بخواهيم از عدالت صدقه‌اي عبور کنيم، بايد به صورت سازمان‌ نهادي، امنيت و جامعه را به لحاظ امکانات بهداشتي، معيشتي، مادي و آموزشي تامين کنيم؛ وگرنه اين مساله پيش مي‌آيد که به آن اشاره کردم. وي هم‌چنين يکي از مهم‌ترين اقدامات انجام‌شده را تاسيس حساب ذخيره‌ي ارزي در دولت خود خواند و گفت: در اين مدت حدود 10 ميليارد دلار و حدود چهار ميليارد دلار از پول نفت در اختيار بخش خصوصي قرار گرفت؛ در حالي که از اول انقلاب همواره به مراتب کمتر از چهار ميليارد دلار بخش خصوصي استفاده کرده بود.
خاتمي افزود: ما براي نقاط محروم کشور از جمله خط لوله از جنوب به شمال و تعداد زيادي از پالايشگاه‌هاي پتروشيمي سرمايه‌گذاري کرديم که خوشبختانه شهرهايي مانند ايلام، سنندج و اروميه يعني محروم‌ترين نقاط کشور امروز صاحب تشکيلات اقتصادي هستند و خود مي‌توانند مشکلات را حل کنند.

حرمت ايران را بالا برديم

رييس‌جمهور سابق کشورمان، هم‌چنين در پاسخ به پرسشي درباره وضعيت سياست خارجي کشور در دولت اصلاحات، گفت: معتقدم در سياست خارجي بدون آن که يک ذره از منافع ملي عبور کنيم، حرمت ايران را بالا برديم، اما بسياري از کمبودها را نيز داشتيم که بخشي از آن اين بود که نتوانستيم در برخي موارد درست تشخيص بدهيم و اجرا کنيم و بخش ديگر نيز به دليل موانعي بود که پيش ‌روي ما وجود داشت، ولي در عين حال که معتقدم گذشته را بايد نقد کرد، بر اين اعتقاد نيز هستم که نفي آن بزرگ‌ترين خيانت به اين ملت است.
وي ادامه داد: اميدوارم دولت فعلي و دولت‌هاي آينده در زمينه‌ي اقتدار، عزت و پيشرفت کشور گام بردارند. وي با اشاره به اعمال سياست تنش‌زدايي در دولتش گفت: در آن زمان گروه‌هاي خاصي که از حرف زدن مي‌ترسند به نام اسلام، توريست‌هاي آمريکايي را مورد ضرب و شتم قرار دادند؛ يعني براي ناامن نشان دادن جامعه. بله حرف زده‌ايم و شايد نتوانسته‌ايم خيلي از آنها را عملي کنيم. از مردم عذرخواهي مي‌کنم اما بايد اول حرف زد و آن را در جامعه جا انداخت و کاري کرد که آن حرف‌ها عملي شود. رييس‌جمهور سابق کشورمان، به پرسش ديگري درباره وضعيت بين‌المللي کشور گفت: به هر حال من معتقدم وضعيت ما خيلي خوب نيست؛ اما اين امر به اين معنا نيست که ما بايد از ارزش‌هايمان دست برداريم. خواهران و برادران! بسياري از دستاوردهاي هسته‌يي حاصل تلاش دولت قبل است. دولت فعلي هم البته تلاش‌هايي مي‌کند اما ما تلاش‌مان اين بود که به شوراي امنيت نرويم نه اين که از حق‌مان بگذريم. خاتمي ادامه داد: در سال 82 اولين دفعه در قطعنامه‌ي شوراي حکام علاوه بر اصل NPT که استفاده از تکنولوژي صلح‌آميز هسته‌اي را حق هر کشوري مي‌داند، آمد که ايران حق استفاده از تکنولوژي صلح‌آميز هسته‌يي را ندارد؛ البته خوشبختانه هنوز اين حق را از ما نگرفته‌اند، بنابراين اين جور نيست که در سال‌هاي قبل از حق ايران گذشته مي‌شد و امروز دفاع مي‌شود. ما حتي يک گام هم عقب ننشستيم و در هر دو دوره چه اين دوره و چه دوره‌ي گذشته از اين حق استفاده مي‌شد. وي افزود: ما نبايد دنيا را تحريم کنيم، بايد بايستيم، نبايد از تهديد استقبال کنيم. در عين حال نبايد بگذاريم حرمت‌ها از دست برود. حتما اين دولت هم اين کار را مي‌کند و ما از هيچ يک از حقوق ملت دست برنداشته و نمي‌داريم.

به هيچ وجه برخي رفتارها را نمي‌پسندم

خاتمي هم‌چنين در پاسخ به پرسشي مبني بر اين که چه پيامي براي دانشجويان زخم‌خورده و رنج‌ديده‌اي دارد که به فعاليت سياسي در دانشگاه علاقه‌مند هستند اما در فضايي که بسته خوانده شد حضور دارند؟ گفت: امکانات من در اين حد است که فقط حرف بزنم. من به هيچ وجه برخي رفتارها را نمي‌پسندم. در اين زمان يکي از حضار گفت « شما در آن هشت سال ثابت کرديدعلاقه‌اي به اين گونه رفتارها نداريد» اين سخنان با عکس‌العمل برخي در جمع مواجه شد. خاتمي دانشجويان را به سکوت دعوت کرد و گفت: اين دانشجو حرف خوبي زد. باز خدا رحم کرد که توانست حرفش را بزند. خيلي‌ها حتي تاب شنيدن حرف زدن را هم ندارند، پس در برابر عمل چه مي‌کنند؟.

متاسفم که موسويان را قبل ازدادگاه محاکمه کردند

رييس‌جمهور سابق کشورمان، هم‌چنين در پاسخ به پرسشي درباره پرونده‌ي موسويان و اين که آيا برخي اظهارنظرها دخالت در قوه‌ي قضاييه هست يا نه؟ گفت: البته هر کسي در اظهارنظر آزاد است و من نمي‌خواهم وارد اين مقوله شوم؛ اما آقاي موسويان يکي از ديپلمات‌هاي جدي و تلاشگر جامعه‌ي ماست و بسيار متاسفم که قبل از هر دادگاهي ايشان را محاکمه کردند.
در اين لحظه يکي از دانشجويان درباره سيروس ناصري نيز پرسيد که خاتمي گفت: ايشان نيز يکي ديگر از ديپلمات‌هاي خوب کشورمان بودند. اگر مسئله به دادن آدرس خيانت‌کاران باشد که آدرس آنها را بدهيم، داريم، اما به شما نمي‌دهيم. وي ادامه داد: من بداخلاقي را که به نام اسلام و انقلاب مي‌شود نمي‌پذيرم و اينجور متهم کردن و آبرو بردن را قبول ندارم. به نظر من بازجو و بازپرس آقاي موسويان نظرش درست است و ما بايد بگذاريم مراحل قانوني خود را طي کند. آقاي ظريف، آقاي ناصري و آقاي موسويان از کساني بودند که براي کشور تلاش کردند و من نه ادعا مي‌کنم که همه‌ي برنامه‌هاي ما بي‌عيب بوده و نه اين که مي‌گويم امروز عيب دارد. بگذاريم مصلحت نظام تامين شود.

اصلاحاتي که من مي‌گويم آن چيزي است که حضرت امام (ره) نيز بيان کردند

خاتمي در پاسخ به پرسشي مبني بر اين که آيا زير پا گذاشتن بايدها و نبايدهاي ديني به نظر شما که در مقام روحانيت هستيد جزء اصلاحات است، گفت: ابدا. اين اصلاحاتي که من مي‌گويم آن چيزي است که حضرت امام (ره) نيز بيان کردند. هر کس بايدها و نبايدهاي ديني را زير پا بگذارد از اسلام جداست؛ اما چه کسي مي‌تواند تشخيص دهد و رسالت دولت‌ها چيست؟ دولت‌ها بايد تامين‌کننده‌ي آزادي، عدالت و پيشرفت مردم باشند و اين بهترين خدمت به اسلام است. رييس‌جمهور سابق کشورمان، هم‌چنين در پاسخ به پرسشي درباره‌ي تفسيرهاي مختلف از اصول قانون اساسي، گفت: هر کس آزاد است از قانون اساسي برداشت خود را داشته باشد اما برداشت برخلاف ساير اصول و روح قانون اساسي حتي اگر از سوي شوراي نگهبان باشد، پذيرفته شده نيست. حتي در برخي موارد دوستان تفاسيري دارند که با روح قانون اساسي مطابقت ندارد؛ اما به هر حال بايد از نظر شوراي نگهبان تبعيت کنيم و ان‌شاءالله با کارهايي که انجام مي‌شود شاهد تفاسيري نخواهيم بود که مطابق روح قانون اساسي نباشد.

منبع :باران

1
1
0
پاسخ به صورت نقل قول بازگشت به بالای صفحه
rfj_b_kasآفلاين
بزنم به تخته!
بزنم به تخته!

آواتار

تاريخ عضويت: سه‌شنبه 23 مرداد 1386
مجموع ارسالها: 159
اعتبار کسب شده: 922
ارسال چهارشنبه 21 آذر 1386، ساعت 18:37
 5 ماه و 6 روز پيش

s_mr66 نوشته بود:
خاتمي اين بار به جمعي پا گذاشته بود که سه سال قبل در پيان دوران رياست جمهوري اش در همين جمع انتقاد هاي شديدي را از دانشجويان شنيده بود اما اين بار به جاي انتقادات تند و فريادهاي اعتراض آنان، شعارهاي حمايت آميزي را شنيد .

تازه فهميدن چه غلطي کردن

يا حق

1
1
0
s_mr66آفلاين
داره راه ميفته!
داره راه ميفته!

آواتار

ارسال پنجشنبه 22 آذر 1386، ساعت 23:51
 5 ماه و 5 روز پيش

rfj_b_kas نوشته بود:
s_mr66 نوشته بود:

تازه فهميدن چه غلطي کردن

يا حق

مردم ايران(يا شايد همه جهان) هميشه از حکومت خودشون توقع زيادي دارن قبول کنيم که اصلاحات زياد نتونست اون جوري که مردم ميخواستن عمل کنه
(ادم ياد حکومت علي ميفته که مردم کوفه قبولش نداشت بهش پشت کردن علي رفت وحکامي بر جهان پاگذاشت که عدل علي يه اسطوره تو تاريخ شد)

1
1
0
شازده کوچولوآفلاين
پرچونه!!
پرچونه!!

آواتار

تاريخ عضويت: يکشنبه 17 دي 1385
مجموع ارسالها: 951
اعتبار کسب شده: 6183
ارسال جمعه 23 آذر 1386، ساعت 13:58
 5 ماه و 4 روز پيش

s_mr66 عزيز!

شما هم يه کم پيازداغش رو زياد کردين. اما من هم معتقدم که خاتمي بهتر و بيشتر از کسايي که اينهمه ادعا دارن از ايران دفاع کرده. شکي نداشته باشيد که اگر سال 76 همين رئيس جمهور مردمي و ... فعلي منتخب مي‌شد. ناتو بعد از افغانستان به ايران حمله مي‌کرد. Not talking Not talking Not talking

1
1
0
Bayas Goolآفلاين
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

آواتار

تاريخ عضويت: پنجشنبه 19 مرداد 1385
مجموع ارسالها: 2080
اعتبار کسب شده: 5672
جنسيت: زن
ارسال يکشنبه 25 آذر 1386، ساعت 14:51
 5 ماه و 2 روز پيش

نقل قول:

حرمت ايران را بالا برديم

رييس‌جمهور سابق کشورمان، هم‌چنين در پاسخ به پرسشي درباره وضعيت سياست خارجي کشور در دولت اصلاحات، گفت: معتقدم در سياست خارجي بدون آن که يک ذره از منافع ملي عبور کنيم، حرمت ايران را بالا برديم، اما بسياري از کمبودها را نيز داشتيم که بخشي از آن اين بود که نتوانستيم در برخي موارد درست تشخيص بدهيم و اجرا کنيم و بخش ديگر نيز به دليل موانعي بود که پيش ‌روي ما وجود داشت، ولي در عين حال که معتقدم گذشته را بايد نقد کرد، بر اين اعتقاد نيز هستم که نفي آن بزرگ‌ترين خيانت به اين ملت است.

Applause Applause Applause Applause
صرف نظر از اينکه همه صحبت هاي آقاي خاتمي کف و سوت داره ، اين يه تيکه هورااااااااااااااا هي و ايول و آفرين و .... داره
ايران و ايراني پس از انقلاب فقط در دوره رياست جمهوري خاتمي حرمت داشت ،
رئيس جمهور و مردان دولتش به عنوان نماينده کل جمعيت ايران وقتي پشت تريبون قرار مي گيرند بايد متوجه باشند که تمام حرفهائي که زده مي شه پاي همه مردم گذاشته نمي شه نه يک شخص خاص و ما بس خوشنوديم که از سايه سر دولت فعلي ارزش ما و کشور ما در حد انسان هاي ... مي باشد.

1
1
0
اميرحسينآفلاين
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

آواتار

تاريخ عضويت: چهارشنبه 06 مهر 1384
مجموع ارسالها: 1616
اعتبار کسب شده: 6929
ارسال يکشنبه 25 آذر 1386، ساعت 19:37
 5 ماه و 2 روز پيش

شازده کوچولو نوشته بود:
شما هم يه کم پيازداغش رو زياد کردين. اما من هم معتقدم که خاتمي بهتر و بيشتر از کسايي که اينهمه ادعا دارن از ايران دفاع کرده. شکي نداشته باشيد که اگر سال 76 همين رئيس جمهور مردمي و ... فعلي منتخب مي‌شد. ناتو بعد از افغانستان به ايران حمله مي‌کرد. Not talking Not talking Not talking

جالبه که دولت اصلاحات جز اين «احتمالات» افتخاري ديگري در چنته ندارد. البته اگر از رشد فساد اقتصادي و ... بگذريم...
مي‌شه يک نمونه‌ي عيني از دستاوردهاي دولت اصلاحات برامون بگين؟
Bayas Gool نوشته بود:
صرف نظر از اينکه همه صحبت هاي آقاي خاتمي کف و سوت داره ، اين يه تيکه هورااااااااااااااا هي و ايول و آفرين و .... داره

سوت و کف در روز شهادت امام جواد و استقبال عالم ديني! پايبندي ايشون به حرف‌ها و عقايدشون رو زير سؤال مي‌بره. خوب يادمه که وقتي خاتمي دست دادنش با چند خانم ايتاليايي رو حاشا کرد، مارکو اوريولس، استاد دانشگاه اودين ايتاليا که از مراسم چند ساعت فيلم گرفته بود و رسماً وجودش از سوي خاتمي تکذيب شده بود، فهميد که گفتگوي تمدن‌ها يعني چه! Wink
مجموعه‌اي از نوشتارها وفيلم‌هاي مرتبط با خاتمي را در وبلاگ او ببينيد. البته در تالارهاي گفتمان هم در اين باره زياد بحث شده است.

1
1
0
s_mr66آفلاين
داره راه ميفته!
داره راه ميفته!

آواتار

ارسال سه‌شنبه 27 آذر 1386، ساعت 23:26
 5 ماه پيش

شازده کوچولو نوشته بود:
s_mr66 عزيز!

سلام
نه خدايي خيلي ها از راي دادن به اصلاحات اين تفکر رو داشتن که اصلاحات کشورو از اين و به اون ور کنه از رهبري تا ....
قانون اساسي تغيير کنه اگه برگردي به تاريخ انقلاب زياد هم حکومت جمهوري اسلامي محبوبت نداشته(اگه پايه باشين منم امتحانام تموم شه اثبات ميکنم)خيلي ها ميخواستن اصلاحات مثل انقلاب هاي رنگي عمل کند که نکرد پس معلوم يه سري از مردم از اصلاحات نااميد ميشن
يه جايي خاتمي گفت که اصلاحات باعث بقاي حک.مت ميشه اگه خاتمي نبود ناتو حمله نميگرد
اما انقلاب اين محبوبت الانشم نداره و اگه حکومت بين عوام (نه کساني که نونشو ميخورن) بي بنيان جلوه کنه اون وقت فاتحه حکومت خوندست

1
1
0
s_mr66آفلاين
داره راه ميفته!
داره راه ميفته!

آواتار

ارسال سه‌شنبه 27 آذر 1386، ساعت 23:33
 5 ماه پيش

اميرحسين نوشته بود:
شازده کوچولو نوشته بود:

جالبه که دولت اصلاحات جز اين «احتمالات» افتخاري ديگري در چنته ندارد. البته اگر از رشد فساد اقتصادي و ... بگذريم...
مي‌شه يک نمونه‌ي عيني از دستاوردهاي دولت اصلاحات برامون بگين؟
Bayas Gool نوشته بود:

سوت و کف در روز شهادت امام جواد و استقبال عالم ديني! پايبندي ايشون به حرف‌ها و عقايدشون رو زير سؤال مي‌بره. خوب يادمه که وقتي خاتمي دست دادنش با چند خانم ايتاليايي رو حاشا کرد، مارکو اوريولس، استاد دانشگاه اودين ايتاليا که از مراسم چند ساعت فيلم گرفته بود و رسماً وجودش از سوي خاتمي تکذيب شده بود، فهميد که گفتگوي تمدن‌ها يعني چه! Wink
مجموعه‌اي از نوشتارها وفيلم‌هاي مرتبط با خاتمي را در وبلاگ او ببينيد. البته در تالارهاي گفتمان هم در اين باره زياد بحث شده است.

نمي خواد زياد خودتو ناراحت کني يکي از دستاورداي اصلاحات اينکه با نفت بشکه اي 8 دلار بدون يه ذرع گندم تو سيلوها سال 79 قوي ترين اقتصاد ايران بعد از سال 50 رو ساخت
دوست عزيز يه کمم خجالت بکش بسه اسم خودتوگذاشتيد مسلموم اين همه دروغ اين همه بخور بخور 300 ميلون تومن که تو زمان شهرداري دکتر تو پروژه ميدان نور (که به دست برادر دکتر هم اداره ميشد)کم شد کار اصلاحات بود؟ دکتر هم دم خونش گروني بيداد ميگه خودشم اعتراف کرد
شما يکي از دستاور داي که تو دلت مهروز شما عمل شده ونتيجه دادرو بگو؟
يادم مياد بهشتي يه حرف بزرگ زد که حسين مرد تموم شد مردم بايد جلوي يزيد امروز که پشت چهره دين هر کاري ميکنه قيام کنند

1
1
0
s_mr66آفلاين
داره راه ميفته!
داره راه ميفته!

آواتار

ارسال شنبه 01 دي 1386، ساعت 15:44
 4 ماه و 26 روز پيش

تن کامل سخنراني خاتمي در اجتماع پرشور مردم تبريز

بسم الله الرحمن الرحيم

آذربايجان کانون عشق، آزادي، برادري، برابري و روشن بيني است.

عيد مبارک قربان را به حضور همه مسلمانان و همه عاشقان حق و عدالت تبريک عرض مي کنم.

عيد قربان يکي از دوعيد بزرگ مسلمانان در کنار عيد سعيد فطر است.

عيد فطر، عيد انساني است که توانسته است با تلاش فراوان و مجاهدت ظرفيت متعالي خود را بسازد.

عيد فطر عيد انساني است که مظهر بزرگ انسانيت يعني ارداده در اثر ايمان به خدا اوج پيدا کرده و انسان بر حوس خويش غلبه پيدا کرده است.

عيد قربان عيدي است که فرد متعالي در متن جمع حقيقت خودرا باز مي يابد و تعريف مي کند.

عيد قربان عيد عرفان است در وقوف در عرفه، عيد شعور است در وقوف در مشعر، عيد عشق است در وقوف در مني، و عيد همبستگي و وحدت همه مسلمانان بر پايه حقيقت و معرفت و حق و عدالت است.

مي دانيد که مکاني که در آن کعبه است و آن را بيت الله الحرام ناميده اند، خانه محترم خداست البته همه مساجد خانه خداست. همه دلهاي مومن خانه خداست. دلهاي شکسته نيز خانه خداست. اما آوازه مسجد خدا(مسجد الحرام) و کعبه بيشتر است. ولي خدا آن را خانه مردم ناميده است. و مردم را فراخوانده است تا فرديت خود را در متن جمع هم هدف، هماهنگ، حرکت کننده به سوي سربلندي بيابد و فرمان داده است تا بيايند و شاهد منافع خويش باشند.

عيد قربان عيد انساني است که بر پايه ايمان، حقيقت، و عشق به وحدت رسيده است.

عيد آگاهي انسان ها با دردهاي يکديگر و تشريک مساعي براي يافتن دردها است.اين عيد به همه مسلمانان و به همه انسان هايي که حقيقت مي خواهند مبارک باد.

امروز بايد اهتمام و درک عيد قربان از هميشه بيشتر باشد.

خواهران و برادران ؛ جهان اسلام در چه موقعيتي به سرمي برد؟ مي دانيد که از نظر مادي اين نقطه جهان ثروتمندترين نقطه عالم است و قلب آن (خاورميانه) از کانال سوئيز تا تنگه هرمز راهبردي ترين و استراتژيک ترين نقطه جغرافياي عالم است و به خاطر ثروت و موقعيت سياسي همواره مورد نظر قدرتمندان و سلطه طلبان بوده است و همواره اين منطقه حساس خدايي را با بحران روبرو کرده است.

قلب جهان اسلام مهم ترين نقطه جغرافيايي عالم است

جهان اسلام ثروتمندترين و قلب آن مهم ترين نقطه جغرافيايي عالم به لحاظ مادي است که به لحاظ معنوي نيز غناي اين نقطه بي نظير است اين جهان صاحب قرآن است که کتاب هدايت انسان است.کتابي که پيرامون آن يکي از درخشنده ترين تمدن اسلام شکل گرفت. نقش آفريني ايران نيز بي همتاست.

حکمت معنوي و بي همتاي شرق مدد گرفته از قرآن و متن مقدس الهي و بهره برداري از انديشه هاي يونان، چين، ايران و مصر شکل گرفته است و ترکيبي بي بديل از معرفت و هنر در خود جاي داده است. حکمتي که مي تواند نجات دهنده جهان باشد نه تنها ما بلکه مي تواند بسياري از خلاءهايي که در دنياي مدرن وجوددارد پر کند.

جهان اسلام از عقب مانده ترين بخشهاي جهان است

اما وضع ما چگونه است؟ با کمال تاسف جهان اسلام از عقب مانده ترين بخشهاي جهان است.

آيا شايسته است که با داشتن چنين ثروت مادي و معنوي در تقسيم بندي جهان که جهان به دو بخش توسعه يافته و درحال توسعه تقسيم مي شود.همه کشورهاي اسلامي جزء کشورهاي در حال توسعه و بعضي از آنها جزء کشورهاي عقب مانده و توسعه نيافته باشند.

امروز ثروت هاي اين منطقه از جهان به خاطر تکامل بيگانگان و عدم کفايت و جهالت حاکمان از بين مي رود. امروز مردمي که صاحب تمدن بزرگ و درخشان اسلامي بوده اند در حسرت استقرار مردم سالاري اصيل رنج مي کشند و در غيبت مردم بانبود مردم در صحنه است که دشمن داخلي و خارجي مي توانند به يغما گري بپردازند و عقب ماندگي اين منطقه را تداوم بخشند.

امروز جهان اسلام با سه مشکل مواجه است و از آن رنج مي برد.

1- به جاي حکمت معنوي و آموزش هاي اصيل هنوز در بخش نخبگان اين جهان و کساني که خود را نظريه پردازان اسلامي ميدانند تحجر و واپسگرايي حاکم است.

امروز در بخشي از اين جهان به جاي پرستش حقيقت وحق مطلق، که خداست، زاهق را مي پرستند. تحجر و واپسگرايي از دردهاي مهمي است که هنوز جهان اسلام از آن رنج مي برد. مي دانيد متحجران چه کساني هستند؟ همانها که امام بزرگوار ما فرمود :خون دلي که پدر پيرتان از اين متحجران مقدس ماب خورده است آن قدري که از رنجي که از رژيم شاه خورده است بيشتر است. اين تفکر ارتجاعي و اين توهمات به جاي تفکر دچار بي عملي است با پيشرفت، تحول در جامعه ، با حاکميت مردم بر سرنوشت خويش، با اخلاق مخالف است. و به همين دليل دچار بي عملي است. و اگر بخواهد عمل کند راه و روشي به جز افراط و خشنونت نمي شناسد. يکي از رنج ها يي که جهان اسلام از آن رنج مي برد.

2- رنج دوم نوعي ديگر از ظاهر پرستي است، ظاهر پرستي مدرن، فراموش کردن دين و آيين و هويت تاريخي و سرمايه هاي عظيم معنوي و مشعوف شدن در برابر ظواهر دنياي غرب. اين تفکر آريتي نيز شکل ديگري است. که بخشي از جهان اسلام از آن رنج مي برد و در اين ميان حرکت اصلاحي مردم ايران از 150 سال پيش تحت فشار دو نوع ظاهر پرستي و ارتجاع و تحجر رنج برده است.

حرکت اصلاحي مردم مسلمان ايران خواستار دين در عين حال پيشرفت و آزادي انسان مسلمان و انسان شرقي است. همواره اين حرکت تحت فشار در طول 5/1 قرن گذشته بوده است.

3- سومين مساله ،مساله اسلام هراسي است. (اسلام و فوبيا) که از دهه 80 ميلادي اين مساله به صورت جد در دنيا مطرح شد. هنگامي که ضعف و رکود غرب در دنياي شرق پيدا شد از آنجا که قدرت سلطه طلب فقط بايد دشمن داشته باشد و اگر دشمن ندارد دشمن بتراشد و براي توجيه سلطه گري خود اين دشمن را به رخ مردم بکشد از دهه 80 که آثار ضعف در اردوگاه سوسياليسم پيدا شد حتي تا قبل از آن نيکسون در کتاب خود نوشت ،دشمن امروز و فرداي ما اسلام است. و نيز به دنبال آن يک جريان جنگ رواني در اروپا بر عليه ا سلام و براي بد جلوه دادن آن و توجيه کردن تجاوز هاي خود انجام دادند که امروز هم مساله اسلام هراسي يکي از مصيبت هاي بزرگ دنياي امروز و نيز مشکلات دنياي شرق است. اما اين موج با مساله اي روبرو شد که با تضاد روبرو شد و همزمان شد با انقلاب اسلامي ، انقلاب اسلامي چه مي گفت؟ انقلاب اسلامي به نام خدا و دين خدا خواستار آزادي انسان بود و به نام دين خدا خواستار مشارکت مردم در سرنوشت خويش بود. انقلاب اسلامي خواستار جبران عقب افتادگي و پيشرفت کشور در همه جهت بود. انقلاب اسلامي مدافع حقوق فردي و اجتماعي جامعه اسلامي و جامعه ايراني بود. انقلاب اسلامي انقلابي بود که با آزادي و براي آزادي آغاز شد و به صراحت از زبان رهبرش گفت: که حتي مخالفان عقيدتي ما در ترويج عقايد خود آزادند. انقلاب اسلامي با شعار تبديل زندان ها به دانشگاه ها به صحنه آمد.

انقلاب اسلامي خواستار جامعه معنوي براي پيشرفت مادي و اجتماعي

مردم ارباب واقعي جامعه اند

انقلاب اسلامي بهره گيري از علم و فناوري را ترويج کرد و خواستار جامعه معنوي شدتا هم پيشرفت معنوي، مادي و اجتماعي داشته باشد و در برابر ديدگاه هاي متحجر که براي انسان و انسانيت هيچ ارزشي قايل نيستند پيشنهاد جمهوري اسلامي داد. يعني مردم ،نظام که مستقر مي شود برشانه شما و بر دوش و راي و نظارت شما بايد مستقر باشد. جمهوري اسلامي يعني قدرت هيچ پايگاهي جز مردم ندارد.

جمهوري اسلامي يعني قدرت برآمده از راي مردم، مسوول در برابر مردم و تحت نظارت مردم است. در دين متحجر که اگر قدرت پيدا بکنند به جاي اينکه خود را مرحون مردم بدانند خود را مويد به تاييدات غيبي مي دانند . جمهوري اسلامي آمد و گفت: ارباب واقعي جامعه مردمند و خادمان، نوکران و خدمت گزاران مردم. جمهوري اسلامي با اين شعارهاي مترقي که بر پايه دين خدا و درست و مترقيانه از دين مطرح شد با مشکلاتي مانند آشوب ها تجزيه طلب ها ، ترور ها و بالاخره جنگ 8 ساله روبرو شد. اسلام هراسان با وجود اينکه نه از دين اسلام که شعارهاي دنياي مترقي امروز را به علاوه اين که مطالبي که در دنياي امروز وجود ندارد و خلا است با مشکل بزرگ روبرو بوده است. چهره اسلام را که در ايران منشاء چنين حرکت مترقي شده است با دشمن نپنداريد در جايي که يک جريان به کمک دشمنان اسلام و سلطه طلبان آمد و آن بروز و ظهور همان حرکت متحجر و واپسگرايي که از جمله به صورت دولت در کنار ما در افغانستان تجلي پيدا کرد.

طالبان و طالبانيزم يک هديه آسماني بود براي دشمنان اسلام تا بگويند که اسلام واقعي همان چيزي است که در افغانستان مي گذرد نه آنچه در ايران مي گذرد. اسلام يعني خشونت ،اسلام يعني ضديت با حقوق بشر، اسلام يعني زير پاگذاشتن حقوق زنان و مردان وهمه انسان ها و اسلام يعني تحميل ظواهر بر جوامع به هر قيمتي که باشد! اين اسلام که از جمله با حمايت غرب براي مقابله و مبارزه با رقيبش در افغانستان ايجاد شده بود بعدها دامن غرب راهم گرفت از جمله در آستانه 11 سپتامبر 2001 صورت گرفت خود را نشان داد و موقعيت بسيار مناسبي به دست اسلام هراسان و صاحبان تفکر اسلام هراسي داد تا اسلام را دشمن به عنوان آزادي غرب ، تمدن و پيشرفت معرفي کند. امروز ما نيز بايد متوجه باشيم مبادا جهان اسلام، اسلام انقلابي، اسلام آزادي ، توسط متحجران مصادره شود. وجود اين تفکر امر تاريخي است و نمي توان با زور با آن مقابله کرد خطر آن است که در ايران آزاد و آباد ، ايراني که يکصد سال است براي مردم سالاري و استقرار حکومت مردمي پيشرو بر پايه دين خود به پا خواسته است به گونه اي شود که نوعي طالبانيزم ، نوعي تفکري ارتجاعي که همواره با امام هم مخالف بوده است خود را محتواين اصلي انقلاب جا بزند بايد هوشيار و بيدار بود. مراد من اسلامي است که اسلام را در ظواهر خلاصه مي کند و به جاي عقلانيت و عرفان و اخلاق و مردم سالاري و سطحي نگري ، ظاهر پرستي ، تحميل زور و خشونت را بر جامعه حمل مي کند مردم را نيازمند قيم مي داند و نه مردم آزاده. در نظر اينان مثل اينکه اسلام آمده است ت ازندگي را برمردم تنگ کند. آزادي را از مردم بگيرد، زنان و مردان را محدود کند و ثروت هاي کشور را بر باد بدهد.اين اسلام ،اسلام خطرناکي است و بهترين بهانه را به دست دشمنان اسلام مي دهد تا سرزمين هاي اسلام را مورد تهاجم قرار دهد.

جهان اسلام نيازمند توسعه و مردم سالاري

دفاع از اسلام جمهوري اسلامي و دفاع از شما مردم اين است که نگذاريد اين تلقي منحرف از اسلام جايگزين محتواي اصلي و اساسي اسلام شودکه در انقلاب ما تجلي داشت.

جهان اسلام نيازمند توسعه است، جهان اسلام نيازمند مردم سالاري مبتني بر هويت ديني و فرهنگي خويش است.جهان اسلام مستحق حکومت هايي است، عاقل و کارشناس ، حساس نسبت به منافع مردم ، و متکي بر اراده مردم و ملت هاي مسلمان از جمله ملت ايران با اين همه سرمايه معنوي مستحق رشد در همه جهات اقتصادي ، علمي، سياسي و بين المللي هستند.

ما نيازمنديم ايراني قدرتمنديم بايد بکوشيم تهديدها را کم کنيم و يا از بين ببرم نه اينکه خداي ناخواسته خودمان سبب ايجاد و کارگرافتادن تهديدها شويم.

ما بايد از فرصت هاي موجود استفاده کنيم و بايد بکوشيم که براي پيشبرد، پيشرفت، اعتلا و قدرتمندي مادي و معنوي ايران در عرصه بين المللي ايجاد فرصت کنيم .

بايد در اين مسير حرکت کنيم ارزيابي خدمت دولت ها و مسوولان نيز به اين است که تا چه حد در جهت رسيدن به اهداف چشم انداز 20 ساله جدي و موفق هستند.

مردم مستحق پيشرفت و قدرتند

اين مردم بزرگوار مستحق پيشرفت و قدرتند و بايد بتوانند خدمت گزاران اين جامعه را در جهات اهداف تعيين شده که هدف آن بزرگي و قدرت و قوت معنوي و مادي ايران است حرکت کنيم.

ما بايد در اين موقعيت در درجه اول از جمهوريت اسلام دفاع کنيم. دفاع از اسلام، قرآن، ارزشهاي معنوي و خون شهيدان اين است که به جد روي جمهوري اسلامي پا فشاري کنيم و نگذاريم جمهوريت نظام از بين برود.

حاصل انقلاب، حاصل تلاش و خون دلهاي امام و خون پاک شهيدان ما استقرار نظام جمهوري اسلامي بود و تامين آزادي و حرمت حق مردم مهم ترين اصلي است که در جمهوري اسلامي بايد مورد توجه باشد ما افتخار مي کنيم که بعد از قرنها ديکتاتوري و استبداد و بعد از دهه ها دزديدن نتيجه انقلاب مردم، يعني مشروطيت در سايه انقلاب اسلامي باز توانستيم خواست 150 ساله مردم که در مشروطيت تجلي کرد و آذربايجان نقش مهمي در آن داشت و مزدوران داخلي و خارجي آن را دزديدند در سايه انقلاب اسلامي و به برکت آن مزه شيرين حاکميت مردم بر سرنوشت خود را که به صورت انتخابات تجلي مي کرد تجربه کنيم.

بايد بکوشيم انتخابات سالم، آزاد و رقابتي برگزار شود.

خواهران و برادران؛ هيچکس در هيچ مقامي حق ندارد هيچ انساني را با هر عقيده و مرامي وقتي مي گويد قانون اساسي را قبول دارم و ملتزم به آنم و مرتکب جرمي که در دادگاه هاي صالحه ثابت شده است، نشده است او را از حق انتخاب شدن و انتخاب کردن محروم کنند.

اين کار به هر نوع بهانه اي که باشد خلاف روح قانون اساسي و به صراحت بگويم خلاف شرع مقدس اسلام البته با ديدگاهي که امام بزرگوار ما داشت است.

بايد با همه وجود در صحنه حضور داشت

ما بايد از خواست دستاورد ملت و از پايه و زمينه هاي رشد و جهش ملت و نجات آن از عقب ماندگي و در رسيدن به جايگاهي که مشخص شده است تلاش خود را بکار گيريم. بايد با همه وجود حضور در صحنه داشت تا نگذاريم بدخواهان و بيگانگان در غيبت حضورمان دستاوردهاي انقلاب اسلامي را از بين ببرند.

نيازمند مجلسي آگاه، نيرومند و شجاع هستيم

ما نيازمند مجلسي آگاه، نيرومند و شجاع هستيم که بتواند در قانون گذاري براي هيمن حقوقي که شما مي خواهيد و براي نهادينه کردن چارچوب هايي که بتواند رشد اقتصادي، سياسي و فرهنگي ما را تامين کند حضور داشته باشند و تلاش کنند.

ما نيازمند مجلسي هستيم که با شجاعت به نمايندگي از مردم بر کار مسوولان نظارت کند و از آنها بازخواست کند. در صورت داشتن مجلس قوي است که مي توان اميدوار به آينده بود و نيز حضور يکپارچه مردم عليرغم همه مشکلات و موانعي که هست مي تواند اگر نه ما را به مجلسي صد درصد مطلوب، به مجلسي بسيار مناسب و خوب برساند. آنچه مهم است اين است که شخصيت هايي که سابقه، وجه، اعتبار و تجربه اي دارند از حضور در صحنه سر باز نزنند بيايند و داوطلب شوند و خود را در معرض راي ملت قرار دهند.

آنچه مهم است اين است که نامزدها با اخلاق اسلامي و اخلاق انساني تجربه و عالم و صاحب برنامه باشند و بيايند و آن را ارايه دهند و مردم به آن راي بدهند.

اخلاق انتخاباتي را رعايت کنيم

تاکيدي که در پايان صحبت هايم مي کنم رعايت اخلاق انتخاباتي است.اميدوارم از سوي نامزدهاي مختلف با همه گرايش ها ما شاهد اخلاق اسلامي و اخلاق انساني در عرصه انتخابات باشيم.

خداوند يار و نگهدار ملت ايران بوده و خواهد بود . راه شما جز به آزادي ، استقلال و پيشرفت و سربلندي اسلام و ايران نخواهد انجاميد. شاد و پيروز و سربلند باشيد.
منبع: باران

1
1
0
نمایش پیغامهای ارسال شده قبلی:      
ارسال موضوع جدیدپاسخ به موضوع
موضوعات مرتبط
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است دانشگاه آزاد اسلامي!!!
1
پاسخها: 24 بیننده: 2049 نویسنده: احسان
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است خداحافظ خاتمي!
1
پاسخها: 86 بیننده: 4576 نویسنده: غريب آشنا
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است اولين سوپر کامپيوتر ايراني در دانشکده مهندسي دانشگاه شيراز
1
پاسخها: 27 بیننده: 1946 نویسنده: احسان
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است احمدي نژاد vs خاتمي..
1
پاسخها: 5 بیننده: 385 نویسنده: majidjon13

مشاهده موضوع قبلی مشاهده موضوع بعدی
قبلی تالار بعدی

پرش به:   

شما نمی‌توانید در این تالار موضوع جدیدی ارسال کنید
شما نمی‌توانید به موضوعات این تالار پاسخ دهید
شما نمی‌توانید پیغامهای ارسالی خود در این تالار را، ویرایش کنید
شما نمی‌توانید پیغام های ارسالی خود در این تالار را حذف کنید
شما نمی‌توانید در نظرسنجی‌های این تالار شرکت کنید
قوانين تالارهاي گفتمان گزارش خطا
سوال در مورد تالارهاي گفتمان پيشنهاد