صفحه نخست  •  فهرست تالارها  •  نگارخانه  •  لیست اعضا  •  گروه‌ها  •  جستجو  •  ورود

1
ارسال موضوع جدیدپاسخ به موضوع
نویسنده پیغام
majidjon13آفلاين
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

آواتار

تاريخ عضويت: شنبه 19 آذر 1384
مجموع ارسالها: 2181
اعتبار کسب شده: 3000
جنسيت: مرد
ارسال سه‌شنبه 29 آبان 1386، ساعت 16:19
 1 سال پيش

Image

نيمه شب بيست و هشتم شهريور ۱۳۵۵ براي کارکنان برج مراقبت فرودگاه مهرآباد شبي معمولي و خسته کننده بود تا اين که تماس هاي مکرر ساکنان مناطق شمالي تهران آنها را متوجه حضور شي پرنده ناشناسي برفراز شميران کرد.
لحظاتي بعد دو فروند جنگنده اف-۴ پايگاه هوايي شاهرخي (نوژه) در همدان را به سمت تهران ترک مي کنند تا درباره پرواز اين شي ناشناس تحقيق کنند.

فرداي آن روز روزنامه هاي پايتخت در گزارش مختصري از حضور اشياي پرنده ناشناس برفراز تهران و تلاش "ستوان جيم" براي تعقيب آنها خبر دادند.

سي و يک سال پس از اين حادثه، سرتيپ دوم خلبان پرويز جعفري که روزنامه ها از او به دلايل امنيتي با نام مستعار "ستوان جيم" نام برده بودند، از تهران به واشنگتن سفر کرده تا به همراه تعدادي از مسوولان رسمي و افسران نظامي نه کشور جهان از دولت آمريکا بخواهد با انتشار اسناد طبقه بندي شده بررسي هاي خود درباره اشياي پرنده ناشناس به تحقيقات بين المللي در اين باره کمک کند.

اين گروه که علاوه بر آقاي جعفري شامل فرماندار سابق ايالت آريزونا، مدير سابق اداره اشياي پرنده ناشناس وزارت دفاع بريتانيا و تعدادي از خلبانان آمريکايي و غيرآمريکايي است، هفته گذشته در يک کنفرانس مطبوعاتي در واشنگتن از دولت آمريکا به خاطر کنار گذاستن طرح تحقيقاتي "کتاب آبي" در دهه ۶۰ ميلادي انتقاد کرد.

اين در حالي است که در هفته هاي گذشته با مطرح شدن موضوع مشاهده اشياي پرنده ناشناس به وسيله جيمي کارتر از روساي جمهور سابق آمريکا و دنيس کوسينيچ از داوطلبان نامزدي حزب دموکرات در انتخابات رياست جمهوري اين کشور، اين موضوع دوباره مورد توجه رسانه هاي اين کشور قرار گرفته است.

"هواپيمايم از کار افتاد"

پرويز جعفري (ستوان جيم) که در زمان حادثه با درجه سرگردي فرماندهي دو فانتوم اعزامي از پايگاه شاهرخي را بر عهده داشت، در گفتگو با بي بي سي فارسي در واشنگتن، خاطرات خود از وقايع شب بيست و هشتم شهريور ۱۳۵۵ را بازگو کرد.

به گفته سرتيپ جعفري، پس از تماس مسوول برج مراقبت مهرآباد با تيمسار يوسفي، فرمانده کشيک نيروي هوايي، دو فانتوم اين نيرو از همدان روانه تهران مي شوند.

سرنشينان جنگنده اول پس از نزديک شدن به شي پرنده ناشناس برفراز تهران متوجه از کار افتادن آلات دقيق و وسايل ارتباط راديويي خود مي شوند و مجبور به برگشت به پايگاه شاهرخي مي شوند.

در اين حال، آقاي جعفري که به همراه سروان دميريان، خلبان دوم خود به فاصله ده دقيقه پس از هواپيماي اول پايگاه را ترک کرده بود، سعي مي کند با نزديک شدن به شي ناشناس، با چشم و به وسيله رادار آن را ارزيابي کند.

آقاي جعفري مشاهدات خود از اين شي را اين طور بيان مي کند: "حرکت هاي خيلي سريع مي کرد و با سرعت بالا جابجا مي شد. از خود چهار نور ساطع مي کرد. از قسمت بالاي آن نوري قرمز و چشمک زن، در پايين نوري نارنجي رنگ و در طرفين نوري آبي رنگ ساطع مي شد. اين نورها به قدري شديد بودند که امکان ديدن بدنه اين شي وجود نداشت."

با نزديک شدن جنگنده اف-۴ به فاصله ۴۰ کيلومتري شي پرنده ناشناس که به سمت بيابان هاي جنوب تهران در حال حرکت بود، جسم نوراني کوچکي از آن جدا مي شود و به سمت هواپيماي ايراني حرکت مي کند.

سرتيپ جعفري در اين باره مي گويد: "من فکر کردم موشکي به سمت من شليک شده و سعي کردم با موشک حرارتي آن را هدف قرار دهم. ولي وقتي موشکم را انتخاب کردم، متوجه از کار افتادن آلات دقيق و خاموش شدن همه چراغ ها بر روي صفحه مقابلم شدم. در آن لحظه آلات دقيق شروع به نوسان کردند و ارتباط راديويي هم از کار افتاد."

آقاي جعفري درباره احساس خود در آن لحظه مي گويد: "هم حس کنجکاوي داشتم و هم اين که با گذشت زمان وحشت برم داشت."

با ادامه حرکت جسم نوراني به طرف جنگنده اف-۴، آقاي جعفري تصميم مي گيرد در صورت نزديک تر شدن آن، به بيرون بپرد ولي با فاصله گرفتن هواپيما از شي پرنده ناشناس اصلي، جسم نوراني به سوي سفينه اصلي بر مي گردد.

در اين حال، به گفته آقاي جعفري به او دستور فرود در تهران داده مي شود و همزمان جسم نوراني ديگري از شي ناشناس جدا مي شود و با سرعت بالا به دور جت اف-۴ حرکت مي کند.

تعقيب و گريز برفراز تهران

پرويز جعفري مي گويد هنگام پرواز به سمت مهرآباد،ناگهان متوجه حرکت يک شي ناشناس ديگر از شمال تهران به سوي خود مي شود.

Image

" يک چيزي از ارتفاع خيلي پايين از بالاي سر من رد شد. اين يکي خط کش مانند بود و مانند شي ناشناس اول گرد نبود."

پرويز جعفري هنگام فرود متوجه حرکت جسم نوراني ديگري از شي پرنده ناشناس اصلي به سمت زمين در منطقه کهريزک مي شود و با گزارش اين موضوع بار ديگر ماموريت پيدا مي کند به سمت آن حرکت کند.

با نزديک شدن مجدد جت اف-۴ به شي پرنده ناشناس، آلات دقيق و رادار آن بار ديگر از کار مي افتد و در نهايت مجبور به بازگشت به فرودگاه مهرآباد مي شود.

آقاي جعفري با اشاره به وقايع آن شب مي گويد علاوه بر مسوولان ايراني، آمريکايي ها هم به اين موضوع کنجکاوي نشان دادند و اسناد خود درباره آن را تا سال ها به حالت طبقه بندي شده نگهداري مي کردند.

به گفته سرتيپ جعفري، اسنادي که به تازگي منتشر شده نشان مي دهد يکي از ماهواره هاي نظامي آمريکا پرواز شي پرنده ناشناس برفراز تهران را ردگيري کرده بود.

پس از فرود هواپيماي آقاي جعفري در تهران، او به همراه سروان دميريان و دو خلبان اف-۴ ديگر مورد آزمايش پزشکي قرار گرفتند و هواپيماهاي آنها از نظر آلودگي راديواکتيوي بررسي شد.

به گفته آقاي جعفري، آزمايش هاي پزشکي به طور متناوب براي ماه ها ادامه داشت و هيچ مورد غيرطبيعي در بدن او و ساير خلبانان مشاهده نشد.

پرويز جعفري پس از اين حادثه به خدمت در نيروي هوايي ايران ادامه مي دهد و در سال ۱۳۶۸ با درجه سرتيپ دومي بازنشست مي شود.

سروان دميريان در جريان جنگ هشت ساله کشته شد.

بي بي سي

1
1
0
پاسخ به صورت نقل قول بازگشت به بالای صفحه
s_mr66آفلاين
پرچونه!!
پرچونه!!

آواتار

تاريخ عضويت: پنجشنبه 21 دي 1385
مجموع ارسالها: 545
اعتبار کسب شده: 3000
جنسيت: مرد
ارسال چهارشنبه 30 آبان 1386، ساعت 12:02
 1 سال پيش

سلام
مجيد خيلي زود عمل ميکني من ميخواستم بزارم اومدم ديدم تو گذاشتي

1
1
0
پاسخ به صورت نقل قول بازگشت به بالای صفحه
نمایش پیغامهای ارسال شده قبلی:      
ارسال موضوع جدیدپاسخ به موضوع
موضوعات مرتبط
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است حضور سيد محمد خاتمي در دانشگاه تهران
1
پاسخها: 8 بیننده: 758 نویسنده: s_mr66
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است گردهمايي کاربران تالارهاي گفتمان در تهران
2
پاسخها: 130 بیننده: 6476 نویسنده: غريب آشنا
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است اينجا تهران است ....
2
پاسخها: 11 بیننده: 843 نویسنده: Omid
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است چهارمين گردهمايي عمومي كاربران تالارهاي گفتمان (تهران)
2
پاسخها: 106 بیننده: 3170 نویسنده: احسان

مشاهده موضوع قبلی مشاهده موضوع بعدی
قبلی تالار بعدی

پرش به:   

شما نمی‌توانید در این تالار موضوع جدیدی ارسال کنید
شما نمی‌توانید به موضوعات این تالار پاسخ دهید
شما نمی‌توانید پیغامهای ارسالی خود در این تالار را، ویرایش کنید
شما نمی‌توانید پیغام های ارسالی خود در این تالار را حذف کنید
شما نمی‌توانید در نظرسنجی‌های این تالار شرکت کنید
قوانين تالارهاي گفتمان گزارش خطا
سوال در مورد تالارهاي گفتمان پيشنهاد