| نویسنده |
پیغام |
harvard  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: شنبه 26 مهر 1382 مجموع ارسالها: 1595 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: سکون معنا ندارد !!! بايد امشب بروم !!! جنسيت: مرد |
 |
چهارشنبه 17 دي 1382، ساعت 18:10 |
|
 |
4 سال و 9 ماه پيش |
|
|
| |
|
|
|
|
 |
احسان  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: دوشنبه 19 خرداد 1382 مجموع ارسالها: 4995 اعتبار کسب شده: 8320 محل سکونت: شيراز سن: 26 جنسيت: مرد |
 |
چهارشنبه 17 دي 1382، ساعت 18:33 |
|
 |
4 سال و 9 ماه پيش |
|
|
| |
|
|
|
|
 |
mhaji  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: دوشنبه 19 خرداد 1382 مجموع ارسالها: 3413 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: Montreal جنسيت: مرد |
 |
چهارشنبه 17 دي 1382، ساعت 19:41 |
|
 |
4 سال و 9 ماه پيش |
|
|
| |
|
|
|
|
 |
احسان  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: دوشنبه 19 خرداد 1382 مجموع ارسالها: 4995 اعتبار کسب شده: 8320 محل سکونت: شيراز سن: 26 جنسيت: مرد |
 |
يکشنبه 20 آذر 1384، ساعت 19:03 |
|
 |
2 سال و 10 ماه پيش |
|
|
| |
| احسان نوشته بود: |
اولين سوپر کامپيوتر ايراني در دانشکده مهندسي دانشگاه شيراز طراحي و ساخته شد.
دکتر سيروس جوادپور رييس دانشکده مهندسي دانشگاه شيراز در گفتوگو با خبرنگار سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: در اين سيستم کامپيوترهاي pc بصورت موازي کنار هم گذاشته ميشوند که هر کدام را يک نود ميگويند و امکان اتصال 128 نود در اين سيستم وجود دارد.
وي گفت: اين سوپر کامپيوتر ميزان مدت يک محاسبه يک ماهه را به دو تا سه ساعت کاهش ميدهد و در مسايلي چون هوا فضا، موشک، محاسبه سيالات، محيط زيست و هواشناسي کاربرد دارد.
دکتر جوادپور با بيان اينکه دنيا ايران را براي خريد سوپر کامپيوترها تحريم کرده است و امکان دسترسي به اين نوع سيستم براي ايران وجود ندارد، خاطرنشان کرد: با طراحي و ساخت نرم افزار سوپرکامپيوتر توسط دانشمندان دانشگاه شيراز، ايران از وابستگي در اين زمينه خارج شده است.
رييس دانشکده مهندسي دانشگاه شيراز گفت: پيش از اين نيز هنديها به همين روش توانستند تکنولوژي ساخت سوپر کامپيوترها را به دست آورند و هم اينک ايران نيز در آستانه دسترسي به تکنولوژي سوپرکامپيوترهاست.
وي با بيان اينکه دانشگاه شيراز تنها مرکز توليد کننده سوپرکامپيوتر در کشور است، ادامه داد: تلاش اساتيد و محققان دانشگاه شيراز براي توسعه اين فناوري ادامه دارد و ميتوان در آيندهاي نه چندان دور شاهد حضور ايران در عرصه ساخت سوپر کامپيوترها بود. دکتر جواديپور در خاتمه خاطرنشان کرد: تا کنون تعدادي از اين سوپرکامپيوترها به مراکز مختلف در کشور فروخته شده است و اين کامپيوترها توانستهاند نيازهاي آن مراکز را برطرف کنند.
خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) - 23 آذر 1382 |
2 سال گذشت و سوپر کامپيوتر دانشگاه شيراز ... کجاست؟؟؟ |
|
_________________ » تنهايي خيلي خوب است... ... ... اما دونفرهاش!
» برنج را با وام بانکي ميخريم، نان را قسطي و ديگر هيچ!
|
|
|
|
|
 |
Omid  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: جمعه 11 آذر 1384 مجموع ارسالها: 3127 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: Florida سن: 35 جنسيت: مرد |
 |
يکشنبه 20 آذر 1384، ساعت 23:00 |
|
 |
2 سال و 10 ماه پيش |
|
|
| |
|
|
|
_________________ بهترين زن دنيا زني است که کسي او را نديده باشد.
|
|
|
|
|
 |
مسافر کوير  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: شنبه 23 خرداد 1383 مجموع ارسالها: 1865 اعتبار کسب شده: 4600 محل سکونت: خودمم نميدونم! جنسيت: مرد |
 |
دوشنبه 21 آذر 1384، ساعت 18:14 |
|
 |
2 سال و 10 ماه پيش |
|
|
| |
| احسان نوشته بود: |
2 سال گذشت و سوپر کامپيوتر دانشگاه شيراز ... کجاست؟؟؟  |
فکر کنم مهندسي 4 , مرکز محاسبات سريع.
mhaji شايد بيشتر در جريان باشه. |
|
_________________ نه بسته ام به کس دل, نه بسته کس به من دل
چو تخته پاره بر موج , رها, رها, رها من!
|
|
|
|
|
 |
حامد  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: سهشنبه 08 فروردين 1385 مجموع ارسالها: 1240 اعتبار کسب شده: 3000 جنسيت: مرد |
 |
سهشنبه 26 تير 1386، ساعت 14:42 |
|
 |
1 سال و 2 ماه پيش |
|
|
| |
داشتم مي چرخيدم که اين تاپيک رو ديدم!
گفتم بد نيست بياد بالا تا ياد گذشته ها تازه تر بشه! |
|
_________________ دلم از بي کسي بيچاره شد بيچاره تر بادا
|
|
|
 |
پسر شجاع  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: چهارشنبه 03 دي 1382 مجموع ارسالها: 1366 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: کارتون خوابيم سن: 25 جنسيت: مرد |
 |
سهشنبه 26 تير 1386، ساعت 21:46 |
|
 |
1 سال و 2 ماه پيش |
|
|
| |
|
بله در ابتدا بحث جالبي به نظر مي رسيد. چيزي که دانشگاه شيراز داره يه کلاستر هستش که امروزه تقريبا همه جاهاي آکادميک از اين مدل براي پردازش سريع استفاده مي شه. به 1000 دليل ديگه کسي MPP استفاده نمي کنه مگه براي يک سري چيزاي خاص. ولي نکته اي رو که بايد بگم اينه که هم حرفاي جوادپور اشتباه بوده و هم mhaji |
|
|
|
|
|
|
 |
اکتيو  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: سهشنبه 20 خرداد 1382 مجموع ارسالها: 1148 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: اهواز جنسيت: مرد |
 |
سهشنبه 26 تير 1386، ساعت 22:23 |
|
 |
1 سال و 2 ماه پيش |
|
|
| |
| پسر شجاع نوشته بود: |
| بله در ابتدا بحث جالبي به نظر مي رسيد. چيزي که دانشگاه شيراز داره يه کلاستر هستش که امروزه تقريبا همه جاهاي آکادميک از اين مدل براي پردازش سريع استفاده مي شه. به 1000 دليل ديگه کسي MPP استفاده نمي کنه مگه براي يک سري چيزاي خاص. ولي نکته اي رو که بايد بگم اينه که هم حرفاي جوادپور اشتباه بوده و هم mhaji |
...و يه سيستم کلاستر هم اند* سال پيش در اميرکبير ساخته شد. قاعدتاً بايد خبرش رو از اکبري داشته باشي. و فکر کنم قبل از سيستم دانشگاه شيراز هم بوده. شايد بعد از اون بهره برداري شده.
رو يه دونه بزرگترش هم دارن کار ميکنن. مرکز تحقيقات ساختمان ابوريحان. ديديش؟
البته مسلماً اين سيستم ويژه يک نرم افزار خاص، مثل ANSYS نيست، ولي به هر حال بايد براي اون الگوريتم موازي طراحي بشه. در سيستمهاي پردازش سريع، مهم تعداد نود يا نوشتن الگوريتم نيست، مهم سرعت محاسبه است. بقيه درجه دوم اهميت رو داره.
به هر حال جوادپور رشته اش متالورژي بوده.
در ضمن، حرف احسان هم که ميگه براي انجام کار دوماهه در 2 ساعت بايد 360! تا کامپيوتر به هم وصل کرد هم اشتباهه. در صورت از بين بردن bottleneck در يک سيستم، سرعت ميتونه بيشتر از نسبت موازي سازي هم افزايش پيدا کنه. سال 82، پروژه يکي از دانشجويان دکتراي مکانيک رو که به متلب نوشته شده بود و هر بار اجراش 2 تا 3 روز طول مي کشيد، ويرايش کردم و مدت زمان اجراش به 20 تا 30 دقيقه رسيد.
بر خلاف گفته اهورا، به هم متصل کردن اين سيستمها هم اصلاً ساده نيست. (جدا از مورد ANSYS)
راستي، کسي از اهورا خبر نداره؟ پروژه اش به کجا رسيد؟ خودش چرا نيست؟
_______
* کسي غلط نگيره!: اند < چند |
|
_________________ علي يارت
|
|
|
|
|
 |
پسر شجاع  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: چهارشنبه 03 دي 1382 مجموع ارسالها: 1366 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: کارتون خوابيم سن: 25 جنسيت: مرد |
 |
سهشنبه 26 تير 1386، ساعت 22:43 |
|
 |
1 سال و 2 ماه پيش |
|
|
| |
از دوباره اشتباه
Ansys و matlab هر دو نسخه موازي رو دارن . اميرحسين يه مدت توي مرکز محاسبات سريع کار مي کرد(يا مي خواست که بکنه) منم اونجا دارم شروع به کار مي کنم . براي دوستان علاقه مند بگم که مي شه با همين شبکه هاي معمولي هم کلاستر ساخت فقط بايد مساله Single Sign In رو حل کنين که با نرم افزار هاي مخصوص مي شه اين کار رو کرد . کلاستر دانشگاه امير کبير قديمي ترين کلاستر در ايران هستش که 32 تا نود دارد. از بيرون هم مي شه بهش ssl کرد(فکر کنم) اگه احيانا دوستاني که برنامه هاي سنگيني دارن و مي خوان براي iteration هاي بالا run کنن من به اين سيستم دسترسي دارم و مي تونم اين کارو براشون بکنم. الان دانشگاه امير کنير داره يه کلاستر 220 نودي براي سازمان هواشناسي مي سازه که در نوع خودش جالبه. کلاستر مربوط به کلاهک هسته اي هم با مشارکت بر و بچ در IPN ساخته شده که يه معادله سري کوپل ترومو رو (احتمالا لاپلاسي هستش) بلادرنگ حل مي کنه.
دوستاني که علاقه مند به بحث supercomputing هستن و يه سري کامپيوتر دارن که مي خوان با همين Ethernet هاي معمولي کار کنن بگم که امکانش به راحتي هست و من اين کارو توي خوابگاه آزمايشي کردم و نتايج بد نبود. تفاوت کلاستر و MPP در physical layer بيشتر مطرح مي شه . يه زمان اين بحث براي من جالب بود اگه خواستيد مي شه بيشتر راجع به اين موضوع مباحثه کرد. |
|
|
|
|
|
|
 |
اکتيو  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: سهشنبه 20 خرداد 1382 مجموع ارسالها: 1148 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: اهواز جنسيت: مرد |
 |
سهشنبه 26 تير 1386، ساعت 23:03 |
|
 |
1 سال و 2 ماه پيش |
|
|
| |
| پسر شجاع نوشته بود: |
| از دوباره اشتباه |
چي اشتباه بود؟
من گفتم متلب موازي نميشه؟ |
|
_________________ علي يارت
|
|
|
|
|
 |
پسر شجاع  آخر آدم بيکار!
 |
پنجشنبه 28 تير 1386، ساعت 6:37 |
|
 |
1 سال و 2 ماه پيش |
|
|
| |
| اهورا نوشته بود: |
به چنين سيستم هاي "multi computing" گفته ميشه نه "super computer" .
|
به اين نوع سيستم ها سوپر کامپيوتر هم گفته مي شه هر چند که از مفهوم اون دور شده و به high performance computing در کلاستر ها نزديک شده. مثلا گوگل از 450000 تا سرور فکر مي کنم استفاده مي کنه که با هم کلاستر هستند. 4،5 تا از کامپيوترهاي سريع جهان هم از سيستم کلاستر استفاده مي کنند.
| نقل قول: |
| تا اونجا که من ميدونم اينکار چندان جديدي نيست . از مدت ها قبل مرکز محاسبات سريع بخش مکانيک با استفاده از 32 تا کامپيوتر يک سيستم موازي رو راه اندازي کرده بودند تا بتونن الگوريتم هاي وقتگيرشون رو سريعتر اجرا کنند. ضمنا اين 32 تا کامپيوتر کاملا در اختيار اينکار قرار گرفته و براي اينکار طراحي شدن. هر چند اين پروژه قابل تقدير هست اما از نظر تئوريک کار چندان سختي نيست و تا اونجايي که ميدونم تو همين ايران هم قبل از دانشگاه شيراز چنين سيستم هايي راه افتاده (مثل وزارت دفاع ، دانشگاه شريف) . |
بايد بگم که آناليز شبکه هاي سرعت بالا، از مهمترين کارهايي هست که بايد انجام بشه و مدل سازي اين شبکه ها به اين سادگي نيست که بگيم يه cross يا hypercube مي بنديم و يا علي!!! اين مرکز محاسبات سريع هم توي دانشگاه شيراز از کارهاي دکتر علي شاهي هستش که در بخش مکانيکه. جالبه که تنها کسي که توي بخش فکر مي کنه بلده دکتر دستغيبي هست. شنيدم که اين جرات به خرج داده که حميد معدلي رو برداشته و روي گريد دارن کار مي کنن. اينم از ديگر عجايب بخش ماست. ضمنا اين کاميپوتر ها (در کلاستر) براي اين کار طراحي نمي شن بلکه همين چيزهاي معمولي هست .( بنا به دليل قانون مور ) اولين سيستم کلاستر به صورت آکادميک هم فکر کنم در پلي تکنيک بوده.
| نقل قول: |
سيستم هايي از اين قبيل وقتي مهم تر جلوه ميکنن که بتونن از کامپيوتر هايي کار بکشن که بطور اختصاصي براي اين کار در نظر گرفته نشدن . مثلا اينکه ما بتونيم از زمانهاي بيکاري پردازنده ماشين هايي که در بخش موجودند در عين حال که کاربري از آنها استفاده شخصي ميکنه کار بکشيم.
من قصد دارم تا آخر ترم آينده مدل کوچيکي از اينکار رو در بخش خودمون پياده کنم. |
بحث استفاده از زمان هاي تلف شده در سيستم ما رو به سمت سيستم هاي گريد هدايت کرد. اين سيستم ها بيشتر با هدف user centric بودن به وجود اومدن که کم کم جايگاه مخصوص خودشون رو به دست آوردن . استراليا، آمريکا،اروپا(بصورت گريد اروپا) و ژاپن بزرگترين کشور هايي هستن که از اين سيستم استفاده مي کنند. در ايران روي اين زمينه به هيچ وجه کار نشده . قراره توي اينجا يه تيم از بچه ها بيان و سيستم هاي دانشگاه پلي تکنيک رو با globus اگه اشتباه نکنم به صورت گريد در بيارن که شب ها که سيستم ها آزاد هست بتونيم روشون کارهاي با توان محاسباتي بالا اجرا کنيم . اين کار به صورت عملي در شرکت هاي دولتي آمريکاي جهان خوار ظاهرا داره انجام مي شه. هدف کلاستر و گريد تا حدود زيادي با هم فرق مي کنه . ايده استفاده از زمان هاي تلف شده و استفاده از broker ها از مسائل روز هستش که به اين سادگي ها قابل حل نيست. |
|
|
|
|
|
|
 |
احسان  آخر آدم بيکار!
 |
يکشنبه 04 شهريور 1386، ساعت 4:05 |
|
 |
1 سال و 1 ماه پيش |
|
|
| |
| اکتيو نوشته بود: |
...
به هر حال جوادپور رشته اش متالورژي بوده.
...
در ضمن، حرف احسان هم که ميگه براي انجام کار دوماهه در 2 ساعت بايد 360! تا کامپيوتر به هم وصل کرد هم اشتباهه. در صورت از بين بردن bottleneck در يک سيستم، سرعت ميتونه بيشتر از نسبت موازي سازي هم افزايش پيدا کنه. سال 82، پروژه يکي از دانشجويان دکتراي مکانيک رو که به متلب نوشته شده بود و هر بار اجراش 2 تا 3 روز طول مي کشيد، ويرايش کردم و مدت زمان اجراش به 20 تا 30 دقيقه رسيد.
... |
خوشحالم که حداقل قبول داري که جوادپور مواديه!
عزيز دل برادر! من اشتباه نميکنم.
قانون آمدال[1] (بيان شده در سال 1967) ميگه که اگه N تا پردازنده داشته باشيم و برنامه اي که بايد s واحد زمان از اون برنامه به طور سريال و p واحدش به صورت موازي اجرا بشه، در اينصورت
Speedup = (s + p ) / (s + p / N )
بداهتا در بهترين حالت (s=0) ما ميتونيم به نسبت تعداد پردازندها، در مصرف زمان صرفه جوئي کنيم. به بيان ديگه براي اجراي يک برنامه دوماهه در 2 ساعت به حداقل 24*30=720 پردازنده نياز خواهيم داشت. (در بهترين حالت!!!)
Refs:
[1] Amdahl, G.M. Validity of the single-processor approach to achieving large scale computing capabilities. In AFIPS Conference Proceedings vol. 30 (Atlantic City, N.J., Apr. 18-20). AFIPS Press, Reston, Va., 1967, pp. 483-485.
___
اطلاعات کلي در مورد قانون آمدال: http://en.wikipedia.org/wiki/Amdahl's_law |
|
_________________ » تنهايي خيلي خوب است... ... ... اما دونفرهاش!
» برنج را با وام بانکي ميخريم، نان را قسطي و ديگر هيچ!
|
|
|
|
|
 |
|
|