| نویسنده |
پیغام |
s_mr66  پرچونه!!
تاريخ عضويت: پنجشنبه 21 دي 1385 مجموع ارسالها: 513 اعتبار کسب شده: 2018 محل سکونت: همه جاي ايران سراي من است جنسيت: مرد |
 |
جمعه 20 بهمن 1385، ساعت 14:54 |
|
 |
1 سال و 5 ماه پيش |
|
|
| |
کی میگه این مطلبی که می خوام بگم ربطی به یاد گیری زبان ندارد؟ برای یادگیری هر زبانی اول باید با آداب و فرهنگ آن زبان آشنا شد و این خیلی تاسف بار است که با آداب و فرهنگ بیگانه بیش تر از فرهنگ خود آشنا باشیم. تاسف بار است که فکر کنیم مرغ همسایه غاز است.
براي اينكه ملتي در تفكر عقيم شود، بايد هويت فرهنگي تاريخي را از او گرفت. فرهنگ مهم ترين عامل در حيات، رشد، بالندگي يا نابودي ملت ها است. هويت هر ملتي در تاريخ آن ملت نهاده شده است. اقوامي كه در تاريخ از جايگاه شامخي برخوردارند، كساني هستند كه توانسته اند به شيوه مؤثرتري خود، فرهنگ و اسطوره هاي باستاني خود را معرفي كنند و حيات خود را تا ارتفاع يك افسانه بالا برند. آنچه براي معاصرين و آيندگان حائز اهميت است، عدد افراد يك ملت و تعداد سربازاني كه در جنگ كشته شده اند نيست؛ بلكه ارزشي است كه آن ملت در زرادخانه فرهنگي بشريت دارد.
شايد هنوز دير نشده باشد كه روز عشق را از 26 بهمن ( Valentine) به 29 بهمن (سپندار مذگان ايرانيان باستان) منتقل كنيم.
ملت ايران از جمله ملت هايي است كه زندگي اش با جشن و شادماني پيوند فراواني داشته است، به مناسبت هاي گوناگون جشن مي گرفتند و با سرور و شادماني روزگار مي گذرانده اند. اين جشن ها نشان دهنده فرهنگ، نحوه زندگي، خلق و خوي، فلسفه حيات و كلا جهان بيني ايرانيان باستان است. از آنجايي كه ما با فرهنگ باستاني خود ناآشناييم شكوه و زيبايي اين فرهنگ با ما بيگانه شده است.
چند سالي ست حوالي26 بهمن ماه (14 فوريه) كه مي شود هياهو و هيجان را در خيابان ها مي بينيم. مغازه هاي اجناس كادوئي لوكس و فانتزي غلغله مي شود. همه جا اسم Valentine به گوش مي خورد. از هر بچه مدرسه اي كه در مورد والنتاين سوال كني مي داند كه "در قرن سوم ميلادي كه مطابق مي شود با اوايل امپراطوري ساساني در ايران، در روم باستان فرمانروايي بوده است بنام كلوديوس دوم. كلوديوس عقايد عجيبي داشته است از جمله اينكه سربازي خوب خواهد جنگيد كه مجرد باشد. از اين رو ازدواج را براي سربازان امپراطوري روم قدغن مي كند.كلوديوس به قدري بي رحم وفرمانش به اندازه اي قاطع بود كه هيچ كس جرات كمك به ازدواج سربازان را نداشت.اما كشيشي به نام والنتيوس(والنتاين)،مخفيانه عقد سربازان رومي را با دختران محبوبشان جاري مي كرد.كلوديوس دوم از اين جريان خبردار مي شود و دستور مي دهد كه والنتاين را به زندان بيندازند. والنتاين در زندان عاشق دختر زندانبان مي شود .سرانجام كشيش به جرم جاري كردن عقد عشاق،با قلبي عاشق اعدام مي شود...بنابراين او را به عنوان فدايي وشهيد راه عشق مي دانند و از آن زمان نهاد و سمبلي مي شود براي عشق!"
اما كمتر كسي است كه بداند در ايران باستان، نه چون روميان از سه قرن پس از ميلاد، كه از بيست قرن پيش از ميلاد، روزي موسوم به روز عشق بوده است!
جالب است بدانيد كه اين روز در تقويم جديد ايراني دقيقا مصادف است با 29 بهمن، يعني تنها 3 روز پس از والنتاين فرنگي! اين روز "سپندار مذگان" يا "اسفندار مذگان" نام داشته است. فلسفه بزرگداشتن اين روز به عنوان "روز عشق" به اين صورت بوده است كه در ايران باستان هر ماه را سي روز حساب مي كردند و علاوه بر اينكه ماه ها اسم داشتند، هريك از روزهاي ماه نيز يك نام داشتند. بعنوان مثال روز اول "روز اهورا مزدا"، روز دوم، روز بهمن ( سلامت، انديشه) كه نخستين صفت خداوند است، روز سوم ارديبهشت يعني "بهترين راستي و پاكي" كه باز از صفات خداوند است، روز چهارم شهريور يعني "شاهي و فرمانروايي آرماني" كه خاص خداوند است و روز پنجم "سپندار مذ" بوده است. سپندار مذ لقب ملي زمين است. يعني گستراننده، مقدس، فروتن. زمين نماد عشق است چون با فروتني، تواضع و گذشت به همه عشق مي ورزد. زشت و زيبا را به يك چشم مي نگرد و همه را چون مادري در دامان پر مهر خود امان مي دهد. به همين دليل در فرهنگ باستان اسپندار مذگان را بعنوان نماد عشق مي پنداشتند. در هر ماه، يك بار، نام روز و ماه يكي مي شده است كه در همان روز كه نامش با نام ماه مقارن مي شد، جشني ترتيب مي دادند متناسب با نام آن روز و ماه. مثلا شانزدهمين روز هر ماه مهر نام داشت و كه در ماه مهر، "مهرگان" لقب مي گرفت. همين طور روز پنجم هر ماه سپندار مذ يا اسفندار مذ نام داشت كه در ماه دوازدهم سال كه آن هم اسفندار مذ نام داشت، جشني با همين عنوان مي گرفتند.
سپندار مذگان جشن زمين و گرامي داشت عشق است كه هر دو در كنار هم معنا پيدا مي كردند. در اين روز زنان به شوهران خود با محبت هديه مي دادند. مردان نيز زنان و دختران را بر تخت شاهي نشانده، به آنها هديه داده و از آنها اطاعت مي كردند.
شايد هنوز دير نشده باشد كه روز عشق را از 26 بهمن ( Valentine) به 29 بهمن (سپندار مذگان ايرانيان باستان) منتقل كنيم.
بیایید از همین حال برای معرفی این روز به دوستان و آشنایان تلاش کنیم. بیایید در وبلاگ ها و سایتهایمان در موردش توضیح دهیم، امسال «سپندارمذگان» یا «اسفندارمذگان» را جشن بگیریم، شاد باشیم و به تاریخ و فرهنگ کشورمان افتخار کنیم. |
|
|
|
|
|
|
 |
ستاره’ غريب آخر آدم بيکار!
مجموع ارسالها: 2277 اعتبار کسب شده: 4505 جنسيت: زن |
 |
جمعه 20 بهمن 1385، ساعت 15:36 |
|
 |
1 سال و 5 ماه پيش |
|
|
| |
درسته و اين توي همه’ کلوبها و تالار ها به چشم مي خوره ولي اين يه جشني شده براي دخترا و پسر هائي که با هم دوستن شده و اين خيلي بده .
نامزدها در اين روز کلي کيف مي کنن .
نمي دونم من که تا حالا دوست پسر نداشتم نامزد هم ندارم اين روز هم با بقيه’ روزاي سال برام يکيه. |
_________________ چي بگم از بخت سوختهء خودم 
|
|
|
|
|
 |
ستاره’ غريب آخر آدم بيکار!
مجموع ارسالها: 2277 اعتبار کسب شده: 4505 جنسيت: زن |
 |
شنبه 20 بهمن 1386، ساعت 15:26 |
|
 |
5 ماه و 11 روز پيش |
|
|
| |
بله 25 بهمن روز عشاق هست و عشاق به هم هديه مي دن. البته اين موضوع به من يکي هيچ ربطي نداره .شايد عاشق باشم ولي عشقي که تنها خودم تو قلبمه و هيچ کس ازش خبر نداره در گورستان خاطرات خاک بشه بهتره.
اما ميدونم که همهء شما عاشقيد و براي معشوقتون هديهء مناسبي تهيه کرديد. بهاند که چي هست .فوضولي نمي کنم اما .
مطلبي زيبا و جامع، قبل از روز ولنتاين
"همه چيز در مورد روز ولنتاين"
* ولنتاين يا همان روز عشاق هر ساله در سراسر جهان در 14 فوريه برابر با 25 بهمن جشن گرفته ميشود.
* سمبلهاي ولنتاين شامل موارد زير ميباشد:
1- شکل يک قلب ساده و يا تير خورده: از آنجـايـي کـه قـلب مرکز
احساسات عميق،اصيل و پر شور است. قلب تير خورده آسيب پذيري
عشق را نشان ميدهد. هنگامي که شما از سوي معشوق خود طرد
ميشود. قلب تير خورده نشانه پيوند و اتحاد زن و مرد نيز ميباشد.
2- کيوپيد(CUPID): کـه به شـکل يک کودک برهنه، فربه و
بالدار ترسيم ميگردد. اين کودک شيطان با لبخندي موذيانه
تـيـر و کمان نيز با خود حمل ميکند. چنانچه يکي از تيرهاي
اين کودک به قلب فردي اصابت کند وي فورا عاشق ميشود.
کـيوپيد در واقع پسر ونوس الهه عشق و زيبايي در افسانه
هاي روم باستان مي بـاشد. معني لغوي آن "آرزو " است.
کوپيد برخي اوقات آمور(AMOR) نيز ناميده ميگردد. همتاي
کوپيد در افسانه هاي يوناني اروس ((EROS نام دارد.
3- کبوتر،قمري و مرغ عشق: اين پرندگان
نماد وفاداري، پاکي و معصوميت هستند.
4- گل رز: گل سرخ شهبانوي گلهاست. نماد جنگ و صلح، عشق و
گذشت.
5- تور: جنـس دستـمال خانم هـا را در گـذشـته تشـکـيـل
ميـداده است. در زمــانهاي ديرين رسم برآن بوده که هرگاه
دسـتـمال خـانمـي به زميــن مي افتاد مردي که متوجه آن
ميشده بلافاصله آن را از زمين برداشته و به زن ميداد.
6- گره هاي عشق: از يک سري حلقه هاي در هم تنيده و بافته
شـده تشکـيـل يـــافته اند. اين حلقه ها آغاز و پاياني ندارند و نماد
عشق جاوداني و پايدار است.
7- علامت"X":اين علامت به معني بوسه در کارت هاي تبريک و نامه هاي روز ولنتاين است.
8- روبان قرمز: اين رسم به زمانهاي قديم بازميگردد که شواليه ها
هنـگـاميکه عـازم جنـگ بودند نوار يا روسري از معشوقه خود دريافت
کرده و آن را به يادگار با خود ميبردند.
HAPPY VALENTINE 'S DAY................................TO ALL LOVERS
kissssxxx |
_________________ چي بگم از بخت سوختهء خودم 
|
|
|
|
|
 |
s_mr66  پرچونه!!
تاريخ عضويت: پنجشنبه 21 دي 1385 مجموع ارسالها: 513 اعتبار کسب شده: 2018 محل سکونت: همه جاي ايران سراي من است جنسيت: مرد |
 |
چهارشنبه 24 بهمن 1386، ساعت 16:46 |
|
 |
5 ماه و 7 روز پيش |
|
|
| |
| ستاره’ غريب نوشته بود: |
بله 25 بهمن روز عشاق هست و عشاق به هم هديه مي دن. البته اين موضوع به من يکي هيچ ربطي نداره .شايد عاشق باشم ولي عشقي که تنها خودم تو قلبمه و هيچ کس ازش خبر نداره در گورستان خاطرات خاک بشه بهتره.
|
اخه چرا
يه بار هم شده اين تاپيک رو بخوني؟ اين همه سر کوبيدم به ديوار که بگي 25 بهمن والنتاين چه روزيه؟
نميشه يه کم ايراني فکر کني
حتما نميشه حدقل به عقايد ديگران اهميت بده اومدي تو تاپيکي که من در مورد اشنايي با مذگان با هزار اميد وارزو باز کردم که شايد 2 نفر تنها 2 نفر به اين روز رو جشن بگيرن 2 نفر بگن اقا من ايرانيم فقط و سرشونو بالا بگيرن به اميد اينکه فرهنگ خودمون گسترش بديم يه کم ايراني فکر کنيم اون وقت اومدي در مورد والنتاين مينويسي در مورد جشني که 10 قرن هم تاريخچه نداره در مورد جشني....
اخه چرا
نمي دونم منظور از اين کارت چي بود اما اگه اين بود که بگي مزگان که جشن نيست اما والنتاين خداي جشن هاست خيلي پستي
يعني اين همه فرهنگ غربي بالاتره يا عميق تره که يه ايراني بياد از اون دفاع کنه؟
مگه فرهگ خودمون چه مشکلي داره؟مگه نه اين که راهي که در فلسفه غربيا الان طي مينن ما هزار سال پيش تا تهش رفتيم
امروز که اين مطبو مينويسم سال روز مرگ کانت بود کانت به مطلبي رسيد که ما 2500 سال پيش تو به دست کروش کبير بهش رسيدم حرفي که علي زده بود
اومد نقد رو در مورد فلسفه بکار برد که 800 سال پيش در محافل امامانمان در مسير طي شد چيزي گفت که هزار سال پيش پيامبر ما گفت 3000 سال پيش زرتشت گفت
جرا ننگتون ميا يه که ايراني فکر کنيد؟
به خدا خسته شدم هي اين و اون ور در مورد ايراني بودن نوشتم هي گفتم ايراني فکر کنيد اقا بياد جشناي خودمون بگيريم
اگه اين فرهنگ خودمون مشکلي داره بگيد که شايد منم به صراط مستقيم راه پيدا کنم؟
کجاي غربي فکر کردن کلاس داره؟ چرا بايد انسهاي پوا دار ايران بيان کارايي بکنن و عقايدي پيدا کنن که ادمهاي دهک پايين جوامع غربي ميکنن؟ اين کجاش کلاس داره؟ |
|
_________________ از نيل تا پنجاب
|
|
|
|
|
 |
s_mr66  پرچونه!!
 |
چهارشنبه 24 بهمن 1386، ساعت 16:47 |
|
 |
5 ماه و 7 روز پيش |
|
|
| |
کمتر کسي است که بداند در ايران باستان، نه مثل رومي ها از سه قرن بعد از ميلاد مسيح با پادشاهي خونخوار، بلکه از بيست و پنج قرن قبل يعني حدودا 2564 سال پيش، پادشاهي در ايران بود به نام کوروش که نه تنها عشق را گردن نميزد بلکه به رواج آن نيز مي پرداخت. و روزي به عنوان روز عشق نام داشته است جالب است بدانيد که اين روز در تقويم جديد ايراني دقيقا 29 بهمن مشخص شده، يعني فقط 3 روز بعد از والنتاين فرنگي! اين روز سپندار مزگان يا اسفندار مزگان نام داشته است.
در ايران باستان هر ماه سي روز بود. تمام روزها و ماه ها نيز اسم هاي خاص خود را داشتند. براي نمونه روز يکم اهورامزدا ، روز دويم بهمن به معني سلامت و انديشه که نخستين صفت خداوند است، روز سوم ارديبهشت بهترين راستي و پاکي ، روز چهارم شهريور شاهي و فرمانرواي آرماني که خاص خداوند داناست و روز پنجم سپندارمذ .
سپندارمذ لقب ملي زمين است . يعني گستراننده ، مقدس و فروتن. زمين نماد عشق است، چون با فروتني، تواضع و گذشت به همه عشق مي ورزد. زشت و زيبا را به يک چشم مي نگرد و همه را چون مادري در دامن خود امان مي دهد. به همين دليل در فرهنگ باستان اسپندارمذگان را به عنوان نماد عشق مي پنداشتند .
هر ماه زردشتي داراي سي روز است و هر گاه نام ماه با نام يکي از اين روزها يکي مي شود. زردشتيان آن روز را جشن مي گيرند. براي نمونه روز پنجم از ماه دوازدهم يعني روز سپندارمذ از ماه اسفندارمذ. در اين روز زنان به شوهران خود محبت هديه مي دادند و مردان نيز، زنان و دختران را بر تخت مي نشانند و به آن ها احترام مي گذاشتند .
ملت ايران از جمله ملت هايي است که زندگي اش با جشن و شادماني پيوند فراواني داشته است، به مناسبت هاي گوناگون جشن ميگرفتند و با سرور و شادماني روزگار ميگذرانده اند. اين جشن ها نشان دهنده فرهنگ، نحوه زندگي، خلق و خوي، فلسفه حيات و کلاً جهانبيني ايرانيان باستان است.
اي فرزندان ايران ما نبايد فراموش کنيم که بزرگترين امپراطوري را در جهان در ايرانمان به پادشاهي کوروش بزرگ داشته ايم و در ايران باستان بود که براي اولين بار در جهان حقوق بشر بنيانگذاري شد و ايرانيان به آن پايبند بودند.پس ما از امسال والنتاين را به غربي ها باز ميگردانيم و سپندار مزگان روز عشق و دوست داشتن در ايران باستان را در ۲۹ بهمن جشن ميگيريم و گرامي ميداريمش.
منبع:http://www.mohamadselection.persianblog.ir/ |
|
اين پيغام تا به حال يک بار و توسط s_mr66 در تاريخ چهارشنبه 24 بهمن 1386، ساعت 16:57 ويرايش شده است. |
|
|
|
|
 |
s_mr66  پرچونه!!
 |
چهارشنبه 24 بهمن 1386، ساعت 16:49 |
|
 |
5 ماه و 7 روز پيش |
|
|
| |
ميدانم دل نبستن به جشنهاي اين و آن در اين روزگار غمگين و پر از گرفتاري سخت است ...!
ميدانم که هر بهانهاي براي شاد بودن در اين روزگار غنيمت است!
ميدانم که از نسل دايناسورها هستم و نه نوشتههايم و نه ديدگاههايم ديگر خريداري ندارند و ميهن دوستي بهقدر تفالهاي نمي ارزد...
با اين همه فقط يک نکته کوچک: شما که مي خواهيد شاد باشيد، شما که ميخواهيد به عشقتان هديه بدهيد، اگر تنها کمي در ميان اين هياهو نيمه علاقهاي هم به اين کهن سرا داريد، برايتان فرقي ميکند که هديهي تان را به جاي 14 فوريه (25 بهمن ماه)، 29 بهمن ماه بدهيد؟
بهترنيست به جاي اينکه از ماههاي ديگران استفاده کنيم ، از ماه خودمان استفاده کنيم؟
آيا بهتر نيست به جاي اينکه زادمرگ يک کشيش مسيحي را جشن بگيريم، يک جشن کهن خودمان را زنده کنيم؟
آيا بهتر نيست يک جشن چند هزارسالهي ايراني را به جاي يک جشن چندصدساله اروپايي جشن بگيريم؟
آيا بهتر نيست به جاي ولنتاين غربي ، که هيچگونه به زبان فارسي نميآيد، اسفندگان (سپندارمزگان) را جايگزين کنيم؟
نگوييد که هم اين خوب است هم آن، خواهش مي کنم نگوييد!!!
در اين هجوم تبليغاتي وسيع که در حال غرق شدن هستيم اگر کمي شل بدهيم تا صد سال ديگر هيچ چيز از ما باقي نمي ماند...
آنقدر حجم تبليغاتي غرب بالا است که کافي است کوچکترين چيزي از آنان را وارد کنيم تا ديگر هيچ جايي براي رسوم خودمان نماند.
مي دانم بسيار چيزهاي مهمتر وجود دارد. اما، بياييد تا اين جشن به مغزاستخوانمان رسوخ نکرده، جشن اسفندگان (سپندارمزگان) را جايگزينش کنيم.
کمي فکر کنيد :
آيا جشن يلدا بد است ؟!
نوروزو چهارشنبه سوري بد است ؟!
پس چرا اسفندگان (سپندارمزگان) چند هزار ساله که آغازش پشت زمانها گم شده است بد باشد... ؟!!
ميدانم دير است، ميدانم کمتر کسي به اين چيزها توجه ميکند،ولي مهرباني کنيد، اگر تنها حس کرديد که اين نوشته تلنگري است،براي دوستانتان هم بفرستيد. اگر بخواهيم در آيندهاي نزديک ميتوانيم...
تنها دو هفته مانده، تصميمش آنقدر سخت نيست. تنها چهار روز هديه تان را بيشتر پيش خودتان نگه داريد، همين!
سپاسگزارم : کاوه(نميشناسمش بهم نامه زده بود)
شايد افراد زيادي را ببينيد که کلمات Hi و Hello را با لهجه غليظ American اش تلفظ مي کنند. اما تعداد افرادي که از واژه درود استفاده مي کنند، بسيار نادر است!
همينطور کلمه Thanks بيش از سپاسگزارم و Good bye بسيار راحت تر از «بدرود» در دهان ها مي چرخد و اگر کسي هم مثل من از اين واژه ها استفاده کند مسخره اش ميکنيم!!!
ما حتي به اين هم بسنده نکرده ايم!
اين روزها مردم برگزاري جشن ها و مناسبت هاي خارجي را نشانه تجدد، تمدن و تفاخر مي دانند.
سفره هفت سين نمي چينند، اما در آراستن درخت کريسمس اهتمام مي ورزند!
جشن شب يلدا که به بهانه بلند شدن روز، براي شکرگزاري از برکات و نعمات خداوندي برگزار مي شده است را نمي شناسند، اما همراه و همزمان با بيگانگان Thanks Giving يا روز شکرگزاري برپا مي کنند!
همه چيز را در مورد Valentine و فلسفه نامگذاريش مي دانند، اما حتي اسم "سپندار مزگان" به گوششان نخورده است.
چند ساليست حوالي 25 بهمن ماه (14 فوريه) که مي شود هياهو و هيجان را در خيابان ها مي بينيم. مغازه هاي اجناس کادوئي لوکس و فانتزي غلغله مي شود. همه جا اسم Valentine به گوش مي خورد. از هر بچه مدرسه اي که در مورد والنتاين سوال کني مي داند که :
"در قرن سوم ميلادي که مطابق مي شود با اوايل امپراطوري ساساني در ايران، در روم باستان فرمانروايي بوده است بنام کلوديوس دوم. کلوديوس عقايد عجيبي داشته است از جمله اينکه سربازي خوب خواهد جنگيد که مجرد باشد. از اين رو ازدواج را براي سربازان امپراطوري روم قدغن مي کند.کلوديوس به قدري بي رحم وفرمانش به اندازه اي قاطع بود که هيچ کس جرات کمک به ازدواج سربازان را نداشت.اما کشيشي به نام والنتيوس(والنتاين)،مخفيانه عقد سربازان رومي را با دختران محبوبشان جاري مي کرد.کلوديوس دوم از اين جريان خبردار مي شود و دستور مي دهد که والنتاين را به زندان بيندازند. والنتاين در زندان عاشق دختر زندانبان مي شود .سرانجام کشيش به جرم جاري کردن عقد عشاق،با قلبي عاشق اعدام مي شود...بنابراين او را به عنوان فدايي وشهيد راه عشق مي دانند و از آن زمان نهاد و سمبلي مي شود براي عشق!" ...
اما کمتر کسي است که بداند در ايران باستان، روزي موسوم به روز عشق بوده است!
جالب است بدانيد که اين روز در تقويم جديد ايراني دقيقا مصادف است با 29 بهمن، يعني تنها 4 روز پس از والنتاين فرنگي! اين روز اسفندگان (سپندارمزگان) نام داشته است.
سپندار مذگان جشن زمين و گرامي داشت عشق است که هر دو در کنار هم معنا پيدا مي کردند. در اين روز زنان به شوهران خود با محبت هديه مي دادند. مردان نيز زنان و دختران را بر تخت شاهي نشانده، به آنها هديه داده و از آنها اطاعت مي کردند.
"اطلاع داشتن از فرهنگ هاي ساير ملل" و "مرعوب شدن در برابر آن فرهنگ ها" دو مقوله کاملا جداست.با مرعوب شدن در برابر فرهنگ و آداب و رسوم ديگران، بي اينکه ريشه در خاک، در فرهنگ و تاريخ ما داشته باشد، اگر هم به جايي برسيم، جايي ست که ديگران پيش از ما رسيده اند و جا خوش کرده اند...! |
|
|
|
|
|
|
 |
s_mr66  پرچونه!!
 |
جمعه 26 بهمن 1386، ساعت 16:46 |
|
 |
5 ماه و 5 روز پيش |
|
|
| |
| s_mr66 نوشته بود: |
| ستاره’ غريب نوشته بود: |
|
اخه چرا
يه بار هم شده اين تاپيک رو بخوني؟ اين همه سر کوبيدم به ديوار که بگي 25 بهمن والنتاين چه روزيه؟
نميشه يه کم ايراني فکر کني
حتما نميشه حدقل به عقايد ديگران اهميت بده اومدي تو تاپيکي که من در مورد اشنايي با مذگان با هزار اميد وارزو باز کردم که شايد 2 نفر تنها 2 نفر به اين روز رو جشن بگيرن 2 نفر بگن اقا من ايرانيم فقط و سرشونو بالا بگيرن به اميد اينکه فرهنگ خودمون گسترش بديم يه کم ايراني فکر کنيم اون وقت اومدي در مورد والنتاين مينويسي در مورد جشني که 10 قرن هم تاريخچه نداره در مورد جشني....
اخه چرا
نمي دونم منظور از اين کارت چي بود اما اگه اين بود که بگي مزگان که جشن نيست اما والنتاين خداي جشن هاست خيلي پستي
يعني اين همه فرهنگ غربي بالاتره يا عميق تره که يه ايراني بياد از اون دفاع کنه؟
مگه فرهگ خودمون چه مشکلي داره؟مگه نه اين که راهي که در فلسفه غربيا الان طي مينن ما هزار سال پيش تا تهش رفتيم
امروز که اين مطبو مينويسم سال روز مرگ کانت بود کانت به مطلبي رسيد که ما 2500 سال پيش تو به دست کروش کبير بهش رسيدم حرفي که علي زده بود
اومد نقد رو در مورد فلسفه بکار برد که 800 سال پيش در محافل امامانمان در مسير طي شد چيزي گفت که هزار سال پيش پيامبر ما گفت 3000 سال پيش زرتشت گفت
جرا ننگتون ميا يه که ايراني فکر کنيد؟
به خدا خسته شدم هي اين و اون ور در مورد ايراني بودن نوشتم هي گفتم ايراني فکر کنيد اقا بياد جشناي خودمون بگيريم
اگه اين فرهنگ خودمون مشکلي داره بگيد که شايد منم به صراط مستقيم راه پيدا کنم؟
کجاي غربي فکر کردن کلاس داره؟ چرا بايد انسهاي پوا دار ايران بيان کارايي بکنن و عقايدي پيدا کنن که ادمهاي دهک پايين جوامع غربي ميکنن؟ اين کجاش کلاس داره؟ |
اين همه ارزش جواب دادن نداشتم يا جوابي نداريد؟
اصلا تا اخرشو خونديد؟ |
|
|
|
|
|
|
 |
s_mr66  پرچونه!!
 |
چهارشنبه 01 اسفند 1386، ساعت 1:34 |
|
 |
5 ماه پيش |
|
|
| |
سلام
با اين که ميدونم نمي خونيد ويا اهميت نميديد يا من يه ديوار هستم يا همه موارد ذکر شده با هم
اين مقاله رو تو سايت اريا بوم پيدا کردم باشد که يه کم اطلاعات عمومي دوستان در مورد اين جشن غريب زياد بشه البته اگر بخونيد....
لازم به ذکر است که اين جا سال روز اين جشن رو 5 اسفند گفته که اين در گاهشماري قديمي درست است الان با در نظر گرفتن اون 5 روز اين جشن 29 بهمن گرفته ميشه
اگه لطف کرديد يه جوابي هم به اين بنده خدا بدهيد جاي دوري نمي رود
جليل دوستخواه
پنجمين روز اسفند (اسفند روز در ماه اسفند)، در گاهشمار ايرانيان باستان و در زنجيره ي بلند آيين ها و جشن هاي ساليانه ي نياکان ارجمند ما، اسپندارمَذگان (= اسفندارمذگان / اسفندارگان / سپندارگان / اسپندگان / اسفندگان)، روزي بس مهم و جشني بسيار گرامي بود.
اين جشن فرخنده - همچون همه ي آيين ها و جشن هاي کهن ما - ريشه هاي اسطورگي و فرهنگي و زيست محيطي بنياديني در پيشينه ي هزاران ساله ي زندگي ايرانيان دارد.
در گاهان زرتشت که کهن ترين سرودهاي برجامانده ي ايرانيان است و زمان سرايش آن را سه هزاره پيش از اين برآورد کرده اند، از «سْپِنْتَه اَرْمَيتي» يا «اَرْمَيتي» به منزله ي يکي از فروزه ها يا نمودهاي اَهورَه مَزدا (برترين خِرَد ِجهان ِهستي) ياد شده است که در کنار ِپنج فروزه ي ديگر جاي مي گيرد و همه با هم، بنيادي ترين سويه ي نگرش ِزرتشت ِشاعر و فيلسوف به گيتي و زندگاني گيتيانه را به نمايش مي گذارند.
در اين ميان، سْپنتَه اَرْمَيتي پايگاهي والا و نقشْ ورزي چشم گيري دارد. او را به گونه اي نمادين، دختر ِاهورَه مَزدا و خواهر ِايزدْبانو اَشَي (اَشَي وَنگهو / ارشيشوَنگ) و ايزد آذر (که او نيز پسر اهوره مزدا خوانده شده است) شمرده اند.
در اسطوره ي آرش شيواتير (= آرش کمانگير) - به روايت ابوريحان بيروني - نيز آمده است که آرش براي بازپس گيري سرزمين هاي ايراني از تازش تورانيان تاراج گر، جان و زندگاني اش را در تيري که به رهنموني ِاسپندارمذ ساخته بود، گذاشت و به سوي مرز توران پرتاب کرد.
در هزاره هاي پسين و در فرايند ديگرديسي اسطوره هاي کهن و خردورزي هاي فيلسوفانه ي زرتشت و خيالْ نقش هاي شعريِ او، در متن هاي اوستايي نوتر، اين فروزه هاي ششگانه، گونه اي کالبَد ِاَستومَند (مادّي) يافتند و از آنها با وصف ترکيبي «اَمِشَه سْپِنْتَه»(= امشاسپند / جاودانه ي وَرجاوَند) يادشد. اين گروه ِ ششگانه، هم بر پايه ي هنجارهاي دستوري زبان اوستايي و هم بر بنياد نگرش هستي شناختي ايراني، به دو دسته ي نرينه و مادينه بخش شدند که سْپِنْتَه اَرْمَيتي، از سه گانه ي دوم (امشاسپند بانوان) و نماد زنانگي و مادرانگي برترين خِرَد ِجهان هستي و نيز نمودار زمين است که همچون مادري مهرورز، همه ي زندگاني گيتيانه را در دامانش مي پرورد.(براي آگاهي بيشتر در باره ي اين نماد و پيوندهاي آن با ادب ِ ودايي هندوان، -> اوستا، کهن ترين سرودها و متن هاي ايراني، گزارش و پژوهش ِجليل دوستخواه، انتشارات مرواريد، تهران، چاپ نهم، - 1384، ج 2، صص 1002 - 1003) [1]
برگزيدن اين روز به منزله ي روز ِزن در ايران ِامروز بهترين و فرهنگي ترين و ريشه دارترين انتخاب است و همه ي يادمان ها و داده هاي فرهنگي کهن مان نيز پشتوانه ي اين بهگزيني است. گذشته از آنچه در بازبُرد به گاهان و اوستاي نو، در اين زمينه گفته شد، در نوشتارهاي هزاره ي اخير نيز اشاره هاي بسيار به ارجگزاري اين روز براي گرامي داشت ِپايگاه والاي زن در نگرش ِفرهنگي ايراني مي يابيم که سخن گوهرين و والاي دانشمند و پژوهشگر والاي مان «ابوريحان بيروني» در کتاب ِآثار الباقية از آن جمله است.
در چندين دهه پيش از اين، به پيشنهاد ِاستاد ِزنده يادم «ابراهيم پورداوود»، روز پنجم اسفند به عنوان روز پرستار شناخته شده بود و به طور رسمي برگزار مي شد و در اين روز، براي ارج گزاري خدمت ارزنده ي پرستاران، آيين هايي به اجرا در مي آمد که در آنها با پيشکش شاخه هاي گل بيدمشک (گل ويژه ي امشاسْپَند بانو اسپندارمذ در اسطوره هاي کهن)، پرستاران ميهنمان را مي نواختند.
پيشنهاد ِ پورداوود و برگزاري آن آيين، کاري سزاوار بود، اما با رويکرد به جايگاه اسپندارمَذ در پيشينه ي فرهنگي باستاني مان که بدان اشاره رفت، شايسته است که از اين پس، اين روز را روز ِزن در ايران بشناسيم.
يادآوري مي شود که برخي از دوستان، با استناد به ديگرگوني گاه شمار خورشيدي کنوني نسبت به گاه شمار باستاني، زمان برگزاري جشن ِ اسپندارمَذگان را شش روز بازپس مي برند و در روز 29 بهمن ماه مي شناسند. اما همان گونه که پيشتر هم روشنگري کردم، روز ِدرست و سزاوار ِ اين جشن، همان پنجم اسفندماه است.
کانون پژوهش هاي ايران شناختي، فرصت را غنيمت مي شمارد و با پيشکش تصويري از شاخه هاي گل بيدمشک [2] اسپندارمَذگان، روز زن در ايران را با گرمي و شور و شوق به همه ي بانوان ايراني شادباش و فرخنده باد مي گويد و اميدوارست که روز و روزگار بهي آنان فرا رسد و پايگاه ِ والا و حقوق انساني شان به تمام معني شناخته شود و در همه ي ساختار زندگي خانوادگي و اجتماعي رعايت گردد. چُنين باد !
آقاي دکتر مرادي غياث آبادي نيز - که دلشان براي «خود بيدمشک کم بيني !»ي من سوخته است - تصوير زيبايي از اين گل ويژه ي سپندارمذ را - که در گيلان گرفته اند - برايم فرستاده اند که با سپاس از ايشان و براي فرخندگي هرچه بيشتر روز زن، در اين جا مي آورم.
--------------------------------------------------------------------------------
پانوشت ها:
1. درباره ي اين جشن و ديگر جشن ها و آيين هاي ايرانيان در ماه اسفند و پذيره ي نوروز بزرگ، همچنين نگاه کنيد به گفتار خواندني همکار ما آقاي دکتر رضا مرادي غياث آبادي |
|
|
|
|
|
|
 |
حيف!  پرچونه!!
تاريخ عضويت: يکشنبه 19 شهريور 1385 مجموع ارسالها: 648 اعتبار کسب شده: 1058 محل سکونت: شيراز جنسيت: نامشخص |
 |
چهارشنبه 01 اسفند 1386، ساعت 2:26 |
|
 |
5 ماه پيش |
|
|
| |
....حالا چرا انقدر حرص مي خوري و به قولا خون خودتو کثيف مي کني؟
حالا 29 بهمنو شما کارت پستال وپيام تبريک بفرست....به يه نکته توجه ندارين...اينکه اينا همه قراردادين....يه بهانه ست براي ياداوري يه موضوع.....حالا سه روزديرتر ..سه روز زودترش چندان تفاوتي در اصل ماجرا نداره....قبلا کورش قوي بود فرمانش جاري بوده 25 اسفند روز عشق بوده..الان يکي ديگه قوي شده...يه روز ديگه رو تبليغ ميکنه.....توي دوره کوروشم معلوم نيست قبلا يه فرمانرواي ديگه همين سرزمين چه روز ديگه اي رو مشخص کرده بوده يا نه....
تاريخ و هويت مهمن اما در حد وسيله....هدف نيستن ....تاريخ يعني گذر يه واقعه...به اين فکر کن که اين تاريخ 25 هم ميگذره...يه روز يه آدمايي ميان که مثلا دوم خردادو حالا مثلا چون يه کسي يه جوري مربوط بوده به عشق کشته شده يا شکل اين ميذارن روز عشق...بعد ميگن خوب يه روزم 25 بهمن روز عشق بوده....خوبه که بدونيم نيکان ما چقدر باهوش و خوش فکر بودن واين احساس بهتري به ما ميده..اما من مي بينم شما براي اين موضوع داري حرص مي خوري ...مهم اينه که شرايط يه جوربي باشه که آدما توي روزا و موقعيتهاي مختلف کمتر حرص بخورن و احساس بهتري داشته باشن... |
|
_________________ سر آن ندارد امشب ..که برآيد آفتابي....
|
|
|
|
|
 |
s_mr66  پرچونه!!
 |
چهارشنبه 01 اسفند 1386، ساعت 16:27 |
|
 |
5 ماه پيش |
|
|
| |
|
|
|
|
 |
نبي  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: دوشنبه 06 شهريور 1385 مجموع ارسالها: 1216 اعتبار کسب شده: 4142 محل سکونت: اوينور دنيا! سن: 24 جنسيت: مرد |
 |
پنجشنبه 02 اسفند 1386، ساعت 5:31 |
|
 |
4 ماه و 29 روز پيش |
|
|
| |
همه اين مطلب hoax رو نخوندم!
و تا اونجا که مي دونم، اين روز، روز زن است!
اطلاعات بيشتر از google!
براي من روز عشق هنوز ولنتاينه! |
_________________ Every experience you have and how it makes you feel is a direct result of your perspective on life.
|
|
|
|
|
 |
pantea  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: دوشنبه 09 مرداد 1385 مجموع ارسالها: 1235 اعتبار کسب شده: 2389 محل سکونت: سن: 24 جنسيت: زن |
 |
پنجشنبه 02 اسفند 1386، ساعت 20:23 |
|
 |
4 ماه و 29 روز پيش |
|
|
| |
روز عشق! در Resht!
- ماري : هوووي مرتيکه ...گنده تو خجالت نميکشي ؟!
- ممد آقا : خانوم جان حالا چرا عصباني ميشه مگه چي کار کردم ؟
- ماري : چي کار نکردي ؟! ميدوني امروز چي روزيه ؟
- ممد آقا : سالگرد افتتاح اولين خانه عفاف
? ستاره در Reshtبه مديريت شما ! درسته ؟
- ماري : نه الاغ ! امروز وولوون تاينه !
- ممد آقا : آهااااا پس بوگو زرت و زووورت تلفن با شما کار داره
قضيه سر چيه !!!
- ماري : به تو ربطي داره ؟
- ممد آقا : نه خانوم جان من گه بخورم که خودم عصارشم !
- ماري : خب کووو کادوت ؟
- ممد آقا : راســـــــــتش خانوم جان شرمنده ...
ميخواستم برات گردنبند بخرم ديدم عباس آقا خــــريده !
خواستم دستبند بخرم ديدم آقا هوشنگ خريده ...
دست رو هر چي گذاشتم يکي از همسايه ها گرفته بود ...
- ماري : نه بابا از تو بخاري بلند نميشه !
پاشو اون ?? کيلويي رو تکون بده اون موبايل منـــو
ور دار بيار يه زنگ بزنم به عباس شام بريم بيرون ...
- ممد آقا : چشم خانوم جان ... من شمارو بعد از خدا
به عباس آقا ميسپرم ... !!!
|
|
_________________ shine on! brighter than the sun...live for every moment before the moment''s gone...we shine on you and me tonight!
|
|
|
|
|
 |
s_mr66  پرچونه!!
 |
جمعه 03 اسفند 1386، ساعت 1:16 |
|
 |
4 ماه و 28 روز پيش |
|
|
| |
|
|
|
|
 |
farbod  سال صفري!
تاريخ عضويت: چهارشنبه 08 شهريور 1385 مجموع ارسالها: 71 اعتبار کسب شده: 121 محل سکونت: yazd جنسيت: نامشخص |
 |
چهارشنبه 08 اسفند 1386، ساعت 19:56 |
|
 |
4 ماه و 23 روز پيش |
|
|
| |
درود بر همه
اگر چه فکر ميکنم دير باشه ولي مي خوام بگم من 29 بهمن را قبول دارم و ولنتاينم برام بي ارزش هست.
به اميد روزي که همه در عمل ايراني باشند. |
|
_________________ راه در جهان يکي است و ان راه راستي است
|
|
|
|
|
 |
s_mr66  پرچونه!!
 |
پنجشنبه 09 اسفند 1386، ساعت 0:28 |
|
 |
4 ماه و 22 روز پيش |
|
|
| |
| farbod نوشته بود: |
درود بر همه
اگر چه فکر ميکنم دير باشه ولي مي خوام بگم من 29 بهمن را قبول دارم و ولنتاينم برام بي ارزش هست.
به اميد روزي که همه در عمل ايراني باشند.  |
درود
يه دنيا ممنوم يه دنيا شادم کردي حدقل فهميدم من تنها نيستم
من اين ارزو رو دارم |
|
|
|
|
|
|
 |