| نویسنده |
پیغام |
rahmanian  سال صفري!
تاريخ عضويت: سهشنبه 18 شهريور 1382 مجموع ارسالها: 22 اعتبار کسب شده: 103 محل سکونت: جهرم جنسيت: نامشخص |
 |
سهشنبه 01 مهر 1382، ساعت 18:46 |
|
 |
4 سال و 7 ماه پيش |
|
|
| |
به نام خدا
در اين بخش هر هفته حديثي از پيامبر اکرم وائمه هدي سلام الله عليهم اجمعين انتخاب شده ودرحدتوان شرحي مختصر بيان مي شود از همه علاقه مندان تقاضا مي کنم براي پربار شدن مطالب، دوستان خود رابا توضيحاتشان ياري نمايند.
باتشکر
عبد فاني
رحمانيان
------------------------------------------------
با عرض پوزش از دوست خوبم رحمانيان، چون دلم نيومد با ساختن يه موضوع جديد احاديث زيباي درج شده در اينجا فراموش بشه، اسم موضوع رو ويرايش كردم. حالا ديگه محدوديت هفته هم برداشته شد.
عبود |
|
_________________ حديث بى كم و بيشى (آشنا)
اين پيغام تا به حال يک بار و توسط rahmanian در تاريخ سهشنبه 01 مهر 1382، ساعت 19:05 ويرايش شده است. |
|
|
|
|
 |
rahmanian  سال صفري!
تاريخ عضويت: سهشنبه 18 شهريور 1382 مجموع ارسالها: 22 اعتبار کسب شده: 103 محل سکونت: جهرم جنسيت: نامشخص |
 |
شنبه 19 مهر 1382، ساعت 18:37 |
|
 |
4 سال و 7 ماه پيش |
|
|
| |
به نام دوست که هرکه بااوست بي آرزوست
بيامهدي بيادورت بگردم ***** بياتادست خالي برنگردم
امام صادق(ع) خطاب به ابن سنان:
به زودي درشبهه اي خواهيدافتادوبدون نشانه اي نمايان وامامي رهنماخواهيدماند. ازاين شبهه رهايي نيابدمگرآنکس که دعاي غريق رابخواند.عرض کردم:دعاي غريق چگونه است؟فرمود:مي گويي:"يااللهُ يارحمانُ يارحيمُ،يامُقلِّب َالْقلوبِ ثَبِّتْ قلبي علي دِينِکَ." عرض کردم اي دگرگون سازدلهاوانديشه ها!دل مرابردينت استوارگردان.فرمود:البته خداي عزوجل دگرگون کننده دلهاوانديشه هاست.اماتوهمان بگو که من مي گويم:اي ديگرگونسازدلها!دل مرابردينت استوارساز.
ميزان الحکمه - مجلد اول - صفحه 341
ومن الله توفيق |
|
|
|
|
|
|
 |
rahmanian  سال صفري!
 |
شنبه 26 مهر 1382، ساعت 13:58 |
|
 |
4 سال و 7 ماه پيش |
|
|
| |
قال الاميرالمومنين(ع):
اَربَعٌ مَن اُعطِيَهُنَّ فَقَداُعطِيَ خَيرَالدُّنياوَالاخِرَةِ: صِدقُ الحَديثٍ وَاَداءُاَمانَةٍ وَعِفَّةُ بَطنٍ وَحُسنُ خُلقٍ.
چهارچيزاست که به هرکس داده شده پس به تحقيق داده شده خيردنياوآخرت را: راستي گفتارواداي امانت وپاکي شکم وحسن خلق.
دُرَرُالکَلَم-آمدي-صفحه 48 |
|
|
|
|
|
|
 |
rahmanian  سال صفري!
 |
شنبه 10 آبان 1382، ساعت 9:39 |
|
 |
4 سال و 6 ماه پيش |
|
|
| |
امام علي (ع):
روزه دل بهتر از روزه زبان است و روزه زبان بهتر از روزه شکم است.
ومن الله توفيق |
|
|
|
|
|
|
 |
rahmanian  سال صفري!
 |
شنبه 10 آبان 1382، ساعت 9:45 |
|
 |
4 سال و 6 ماه پيش |
|
|
| |
امام علي (ع):
روزه تن عبارت است از خودداري با اراده واختيار از خوردن غذاها به انگيزه ترس از کيفر و رغبت به ثواب و روزه نفس عبارت است از نگه داشتن حواس پنجگانه از ديگر گناهان و خالي کردن دل از همه عوامل بدي.
ومن الله توفيق |
|
|
|
|
|
|
 |
rahmanian  سال صفري!
 |
پنجشنبه 22 آبان 1382، ساعت 14:31 |
|
 |
4 سال و 6 ماه پيش |
|
|
| |
خاموشي
امام صادق(ع):
کساني که پيش ازشمابودند خاموشي رامي آموختندوشما سخن گفتن رافرامي گيريد. هرگاه يکي ازآنان مي خواست عبادت پيشه کند ده سال پيش ازآن تمرين خاموشي مي کرد، اگربه خوبي ازعهده اين کاربرمي آمدوتحمل آن راداشت، عابدمي شدوگرنه مي گفت: من لايق اين کارنيستم.
ميزان الحکمه - ج7-ص3171
خاموشي ستوده
امام علي(ع):
تنهاآن کس سزاوارنام خاموشي است، که برجواب گفتن تواناباشدوگرنه (اطلاق)درماندگي به او سزاوارتراست.
ميزان الحکمه - ج7-ص3173 |
|
|
|
|
|
|
 |
عبود  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: چهارشنبه 28 خرداد 1382 مجموع ارسالها: 1317 اعتبار کسب شده: 1131 جنسيت: مرد |
 |
دوشنبه 14 دي 1383، ساعت 9:13 |
|
 |
3 سال و 4 ماه پيش |
|
|
| |
امام محمد باقر (ع) فرمود: محمد بن (علي بن) مسلم بن شهاب الزهري بر علي بن الحسين زين العابدين (ع) وارد شد در حاليکه بسيار غمگين بود.
امام زين العابدين (ع) بدو فرمود: تو را چه ميشود که چنين غمگيني؟
پاسخ داد: اي فرزند رسول خدا! از دست حسودان به دارائيم و طماعان و همينطور کساني که به آنها اميد داشتم و درباره آنها گمان نيک بردم ولي بر خلاف گمانم بودند، هم و غم، برمن متواليست.
امام به او فرمود: "إحفظ عليک لسانک، تملک به إخوانک"
زبانت را بر عليه خود حفظ کن تا با آن (دل) بردرانت را مالک شوي.
الزهري گفت: اي پسر رسول خدا! من در گفتار با آنان به نيکي سخن ميگويم ( يعني اينکه دلخوريام را نشان نميدهم).
امام فرمود: مراقب باش! مبادا بابت اينکار دچار عجب و غرور شوي، و مبادا سخني به زبان براني که دلها آنرا انکار کنند، حتي اگر براي آن سخن، عذري داشته باشي. نميتواني براي هر سخن غيرواقعي که به ديگران ميگويي، عذري داشته باشي.
سپس فرمود: اي زهري! هر که عقلش به اندازهاي که شايد، کامل نباشد، هلاکش سادهتر است.
اي زهري! چرا مسلمين را به منزله خانوادهات قرار نميدهي، پس بزرگ آنان را چون پدر يا مادرت، و کوچک را چون فرزندت و همسال را چون برادرت بنگري؟
حال به کداميک ميخواهي بدي کني؟ و از کدام شکايت کني؟ و از کدام پرده دري کني؟
پس هنگامي که ابليس برايت چنين وانمود کرد که فضلي بر کسي از اهل قبله داري، ببين اگر آن شخص از تو مسنتر است، بگو: "او در ايمان و عمل صالح بر من پيشي گرفته است، پس او بهتر از من است"،
و اگر از تو کوچکتر بود، بگو: "من در سرکشيها و گناهان از او پيشي گرفتم، پس او بهتر از من است"،
و اگر همسال تو بود، بگو: "من به گناهم يقين دارم، ولي درباره او شک دارم، پس چرا يقينم را براي شکي رها کنم".
هنگاميکه ديدي مسلمانان تو را گرامي ميدارند و بزرگ ميشمارند و احترام ميکنند، بگو: "اين از فضل آنهاست"،
و اگر ديدي کسي با تو بدرفتاري نمود، بگو: "اين بابت بدياي است که در حق او نمودم".
پس اگر چنين کني، خداوند زندگي را بر تو آسان ميکند و دوستانت زياد ميشوند و دشمنانت کم مي گردند. از نيکي آنان شاد ميشوي و از جفايشان متاسف نخواهي شد.
و بدان: گراميترين مردم، کسي است که خيرش مدام به آنان برسد و خود از آنها مستغني و متعفف باشد(چيزي نخواهد)،
و گراميترين پس از او کسي است که در حال احتياج به مردم، متعفف باشد (چيزي از آنان نخواهد)، زيرا اهل دنيا، به اموال عشق ميورزند، پس هر کس در آنچه عاشق آنند، مزاحمتي برايشان ايجاد نکند، بين آنها گراميتر است، و کسي که هم مزاحمت نداشته باشد و هم آنان را از مال دنيا، هر چند مقدار کمي،بهرمند سازد، گراميتر و عزيزتر است.
رسول خدا (ص) فرمود: براي گفتار و کرداري که از برادرت سر ميزند عذري بجوي، و اگر نيافتي عذري بتراش. |
|
|
|
|
|
|
 |
سياسفيد  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: شنبه 19 فروردين 1385 مجموع ارسالها: 2871 اعتبار کسب شده: 8377 محل سکونت: شيراز سن: 23 جنسيت: مرد |
 |
جمعه 29 ارديبهشت 1385، ساعت 16:06 |
|
 |
1 سال و 12 ماه پيش |
|
|
| |
حديث هفته
حضرت امير المومنين علي (عليه السلام):
«وقتي افراد عاقل، پير مي شوند نيروي عقل در نهادشان جوان مي گردد
و موقعي كه اشخاص جاهل به پيري مي رسند جهل و ناداني در وجودشان
جوان مي شود.»
غررالحكم، ص 189 |
|
|
|
|
|
|
 |
سياسفيد  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: شنبه 19 فروردين 1385 مجموع ارسالها: 2871 اعتبار کسب شده: 8377 محل سکونت: شيراز سن: 23 جنسيت: مرد |
 |
پنجشنبه 11 خرداد 1385، ساعت 21:42 |
|
 |
1 سال و 11 ماه پيش |
|
|
| |
امام حسن عسکری (ع) فرمودند:
من وعظ أخاه سرا فقد زانه ، و من وعظه علانیة فقد شانه
هر كه نهانی برادر خود را پند دهد او را آراسته و زیور بسته ، و هر كه در برابر دیگرانش پند دهد زشتش كرده . |
|
|
|
|
|
|
 |
سياسفيد  آخر آدم بيکار!
 |
چهارشنبه 07 تير 1385، ساعت 22:16 |
|
 |
1 سال و 10 ماه پيش |
|
|
| |
حضرت فاطمه (س) فرمودند
اِنَّ السَّعیدَ، کُلّ السَّعید، حَقَّ السَّعید مَن اَحَبَّ عَلیّاً فی حَیاتِهِ وَ بَعدَ مَوتِه
همانا سعادتمند (به معنای) كامل و حقیقی كسی است كه امام علی(ع) را در دوران زندگی و پس از مرگش دوست داشته باشد. |
|
|
|
 |
سياسفيد  آخر آدم بيکار!
 |
چهارشنبه 07 تير 1385، ساعت 22:18 |
|
 |
1 سال و 10 ماه پيش |
|
|
| |
حضرت زهرا سلام الله علیها فرمودند:
خیارکم الینکم مناکبة و اکرمهم لنسائهم
بهترین شما کسی است که در برخورد با مردم نرم تر و مهربان تر باشد و ارزشمندترین مردم کسانی هستند که با همسرانشان مهربان و بخشنده اند.
(دلال الامامه و کنزالعمال ، ج 7، ص225) |
|
|
|
 |
سياسفيد  آخر آدم بيکار!
 |
چهارشنبه 07 تير 1385، ساعت 22:22 |
|
 |
1 سال و 10 ماه پيش |
|
|
| |
حضرت اميرالمومنين علي (عليه السلام):
آداب و رسوم خويش را به فرزندانتان تحميل نكنيد، زيرا آنان در روزگاري غير از روزگار شما مي زيند.
شرح نهج البلاغه، ابن ابي الحديدي ج 20، ص 267 |
|
|
|
 |
سياسفيد  آخر آدم بيکار!
 |
شنبه 17 تير 1385، ساعت 15:18 |
|
 |
1 سال و 10 ماه پيش |
|
|
| |
و عسي ان تکرهوا شيئا و هو خير لکم
و عسي ان تحبو شيئا و هو شر لکم
والله يعلم و انتم لا تعلمون
شايد چيزي را ناخوش بداريد و در آن خير شما باشد
و شايد چيزي را دوست داشته باشيد و برا يتان نا پسند افتد
خدا مي داند و شما نمي دانيد
بقره - آيه 216 |
|
|
|
 |
سياسفيد  آخر آدم بيکار!
 |
جمعه 06 مرداد 1385، ساعت 9:12 |
|
 |
1 سال و 9 ماه پيش |
|
|
| |
امام باقر (ع) فرمودند :
ما مِن قَطرَةٍ احَبَّ الی اللهِ عَزَّوَجَلَّ مِن قَطرَةٍ دُمُوعٍ فی سََوَادِ اللَّیلِ مَخَافَةً مِنَ اللهِ لا یُرادُ بِها غَیرُهُ
هیچ قطره ای در نزد خداوند عزوجل دوست داشتنی تر و محبوب تر از قطره ی اشکهایی که در تاریکی شب و از خوف خدا با اخلاص کامل ریخته می شود نیست.
|
|
|
|
|
|
|
 |
سياسفيد  آخر آدم بيکار!
 |
جمعه 06 مرداد 1385، ساعت 9:20 |
|
 |
1 سال و 9 ماه پيش |
|
|
| |
حضرت زهرا سلام الله علیها فرمودند:
من اصعد الی الله خالص عبادته اهبط الله عزوجل الیه افضل مصلحته
كسی كه عبادت های خالصانه خود را به سوی خدا فرستد، پروردگار بزرگ برترین مصلحت را به سویش فرو خواهد فرستاد.
(بحار الانوار ، ج 70، ص 249 ) |
|
|
|
 |
|
|