صفحه نخست  •  فهرست تالارها  •  نگارخانه  •  لیست اعضا  •  گروه‌ها  •  جستجو  •  ورود

1
ارسال موضوع جدیدپاسخ به موضوع
نویسنده پیغام
ice.plusآفلاين
پرچونه!!
پرچونه!!

آواتار

تاريخ عضويت: يکشنبه 29 مرداد 1385
مجموع ارسالها: 858
اعتبار کسب شده: 4456
جنسيت: مرد
ارسال يکشنبه 30 ارديبهشت 1386، ساعت 16:43
 12 ماه و 2 روز پيش

مهوه

مَهوه یا مهیاوه به عربی ( مِشاوَة ). از اقسام خوردنی‌های شهرستان لار و بستک و منطقه جنوب ایران و هرمزگان می‌باشد. « مهوه » بروزن « قهوه » که گاهی « مهیاوه » یا « مَویُه » هم گفته می‌شود به گویش محلی، در تمام منطقه هرمزگان و به ویژه لارستان روستاهای آن دیده می‌شود و از شهرت زیادی برخوردار است، و آن مایعی است به رنگ تیره مایل به خاکستری و بوی زننده‌ای دارد.

طرز تهیه مهوه
ابتدا ماهی ساردین ریز بطول پنج تا ده سانتیمتر که بنام « هَشینه» معروف است که بلهجه محلی « مُوتُو » می‌نامند، پس از خشک کرده کوبیده و باجو برشته و خردل (در گویش محلی: خندل) برشته شده و کوبیده شده مخلوط نموده و مقداری نمک وآب به اندازه معینی به آن اضافه نموده که مایع نسبتا روانی بدست می‌آید که همان « مهوه » یا « مهیاوه » است. در بعضی جاها آن را جلوی آفتاب می‌گذارند تا خمیر شود که بوی زننده‌ای نیز پیدا می‌کند.

طرز مصرف مهیاوه
مهوه را داخل پیاله‌ای در سفره می‌گذارند ودر خوردن آن فقط قسمتی از نان را با آن خیس می‌کنند، طعم آن تند است ونمی توان زیاد خورد. به‌ویژه صبحها به جای پنیر از آن استفاده می‌شود. در بعضی اوقات در موقع پختن نان « مهوه » و روغن رویش می‌کنند و به آن « نان مهوه‌ای » می‌گویند، نان مهوه و روغنی که در این نواحی درست می‌کنند بسیار مشهور است.

فوائد غذائی مهوه
مهوه دارای فسفر و کلسیم وچربی زیادی است که همگی از ماهی بدست آمده‌است. مردم منطقه جنوب می‌گویند که فرمول مهوه یا (مهیاوه) ابن سینا طبیب و دانشمند ایرانی و یا بقول بعضیها بزرگمهر وزیر انوشیروان تهیه نموده‌است، و معتقدند که خوردن مهوه که دارای خردل هم هست از ابتلاء به بیماری پوستی (پیس) جلو گیری می‌کند. گویا کلمه « مهوه » یا « مهیاوه » در اصل از دو کلمه ماهی و آب مرکب بوده که (آوه) یا (أو) به گویش محلی بمعنای آب می‌باشد، یعنی آب و ماهی.

منبع
محمدیان، کوخری، محمد ، “ «به یاد کوخرد» “، ج2. چاپ اول، دبی: سال انتشار ۲۰۰۳ میلادی.

از ويکي پديا دانشنامه ي آزاد Mr. Green لينک موضوع

2
2
0
پاسخ به صورت نقل قول بازگشت به بالای صفحه
غريب آشناآفلاين
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

تاريخ عضويت: دوشنبه 19 خرداد 1382
مجموع ارسالها: 5521
اعتبار کسب شده: 6319
ارسال يکشنبه 30 ارديبهشت 1386، ساعت 20:56
 12 ماه و 2 روز پيش

ice.plus نوشته بود:
مهوه

...

منبع
محمدیان، کوخری، محمد ، “ «به یاد کوخرد» “، ج2. چاپ اول، دبی: سال انتشار ۲۰۰۳ میلادی.

از ويکي پديا دانشنامه ي آزاد Mr. Green لينک موضوع

ای ول ویکی پدیا! تازه مامان من هم طرز درست کردن مهوه رو درست بلد نبود. ممنون. Applause Applause Applause

به اون ور آبی ها: یه موقع اگه امید رو گیر آوردین، مجبورش کنین براتون مهوه درست کنه. باور کنین خیلی خوشمزه و مقوی و مغذی هست.

به همه: اگه یادتون رفته، دو تا ارسال آخر صفحه قبل رو بخونین.

1
1
0
mhajiآفلاين
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

آواتار

مجموع ارسالها: 3375
اعتبار کسب شده: 4078
ارسال يکشنبه 30 ارديبهشت 1386، ساعت 21:25
 12 ماه و 2 روز پيش

غريب آشنا نوشته بود:

...
به اون ور آبی ها: یه موقع اگه امید رو گیر آوردین، مجبورش کنین براتون مهوه درست کنه. باور کنین خیلی خوشمزه و مقوی و مغذی هست.

اولين بار اسم اين غذا رو از يکي از بستگان شنيدم. البته بعد از دو سال اسمش به طور دقيق در ذهنم نبود ولي با توصيفاتي که خوندم فهميدم اين مهوه همون غذايي هست که ايشون ازش به عنوان متعفن ترين چيزي که به عمرش ديده بود ياد ميکرد. ميگفت بوي اين غذا بارها از بوي لاشه و مردار بدتره و اولين بار که شنيده نزديک بوده از حال بره. و ميگفت نميتونه تصور کنه که مردم شهرستان هاي اطراف چطور چنين چيزي رو با ذوق و شوق تناول ميکنند.

در حال پروازند...

1
1
0
غريب آشناآفلاين
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

مجموع ارسالها: 5521
اعتبار کسب شده: 6319
ارسال دوشنبه 31 ارديبهشت 1386، ساعت 0:09
 12 ماه و 2 روز پيش

mhaji نوشته بود:
غريب آشنا نوشته بود:

...

اولين بار اسم اين غذا رو از يکي از بستگان شنيدم. البته بعد از دو سال اسمش به طور دقيق در ذهنم نبود ولي با توصيفاتي که خوندم فهميدم اين مهوه همون غذايي هست که ايشون ازش به عنوان متعفن ترين چيزي که به عمرش ديده بود ياد ميکرد. ميگفت بوي اين غذا بارها از بوي لاشه و مردار بدتره و اولين بار که شنيده نزديک بوده از حال بره. و ميگفت نميتونه تصور کنه که مردم شهرستان هاي اطراف چطور چنين چيزي رو با ذوق و شوق تناول ميکنند.

Laughing Laughing Laughing البته خودم در توضیحات نوشته بودم که در لار این غذا به سبک ویژه ای آماده می شه و مایه اون رو چند روز در آفتاب می ذارن. طبیعی هست وقتی غذایی که ماده اصلی اون ماهیه چند روز در این شرایط قرار بگیره می گنده و بوش در میاد.Sick من خوشبختانه نسخه لاری مهوه رو نخوردم؛ اما نسخه جهرمی اون مشکلی نداره و هیچ بوی ناخوشایندی نمی ده. شخصاً قول می دم در صورت مراجعه دوستان اون ور آبی به ایران، اونها رو یه بار به مهوه مهمون کنم. Cool

1
1
0
s.m.sآفلاين
پرچونه!!
پرچونه!!

آواتار

تاريخ عضويت: يکشنبه 27 شهريور 1384
مجموع ارسالها: 872
اعتبار کسب شده: 2329
ارسال دوشنبه 31 ارديبهشت 1386، ساعت 0:29
 12 ماه و 2 روز پيش

mhaji نوشته بود:
غريب آشنا نوشته بود:

...

یادش به خیر.هم اتاقی ترم اولم لاری بود.یه روز مهوه آورده بود با خودش و میخواست مهمونمون کنه،وقتی مشغول آماده کردن غذا بود و ما بوی اون رو حس کردیم با بقیه اعضای اتاق ترجیح دادیم که هر چه زودتر اتاق رو به مقصد نا معلومی ترک کنیم تا اینکه بوی اون رو تحمل کنیم. Mr. Green
البته خودشون اون رو یکی از بهترین غذاها میدونن،اما واسه ما خیلی وحشتناک بود!!هر کسی یه ذائقه ای داره دیگه!!

چو عاشق مي شدم گفتم که بردم گوهر مقصود
ندانستم که اين دريا چه موج خون فشان دارد

1
1
0
پسر شجاعآفلاين
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

آواتار

تاريخ عضويت: چهارشنبه 03 دي 1382
مجموع ارسالها: 1240
اعتبار کسب شده: 2510
ارسال شنبه 10 شهريور 1386، ساعت 1:46
 8 ماه و 19 روز پيش

اينم ناهار کوفتي ما در خوابگاه شهيد جليل شرفي .......

توضيح:

اسم اين غذا لوبيا پلو هست که آشپزش هم اين جانب بوده است. البته شنيده شده که مردم اقصي نقاط بلاد اسلامي به استامبلي پلو مي گن لوبيا پلو . بفرماييد نوش جان . با امکانات خوابگاهي درست شده.

Image

___
ويرايش توسط ادمين حقير؛ احسان
براي رسم کردن سنت پسنديده پيشگيري از اسکرول افقي در تالار

عشقت مال اون بچه ساليته !

1
1
0
sedayedelآفلاين
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

آواتار

تاريخ عضويت: جمعه 03 تير 1384
مجموع ارسالها: 3190
اعتبار کسب شده: 4835
جنسيت: نامشخص
ارسال شنبه 10 شهريور 1386، ساعت 2:35
 8 ماه و 19 روز پيش

آخي
دلم براي اين تاپيک تنگ شدا
چند وقتي ميشه توش چيزي ننوشتم
اصلاً ميدونيد چيه
خداييش چند وقتيه براي اولين بار توي زندگيم گم شدم Confused Sad خودم نيستم Confused Confused Crying or Very sad
دروغ چرا تا قبر آ آ آ Rolling Eyes

1
1
0
وحيدآفلاين
پرچونه!!
پرچونه!!

آواتار

تاريخ عضويت: سه‌شنبه 13 شهريور 1386
مجموع ارسالها: 746
اعتبار کسب شده: 7995
ارسال دوشنبه 16 مهر 1386، ساعت 17:34
 7 ماه و 11 روز پيش

امشب شب 27 ام ماه رمضونه. بنا به يه سنت قديمي، مردم بعضي از جاهاي ايران از جمله شيراز با کله پاچه افطار مي کنن. ظاهراً علتش هم بر مي گرده به شب کشته شدن ابن ملجم مرادي و اين کله پاچه به نيت کله پاچه ابن ملجم خورده مي شه! Sick

1
1
0
panteaآفلاين
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

آواتار

تاريخ عضويت: دوشنبه 09 مرداد 1385
مجموع ارسالها: 1207
اعتبار کسب شده: 2377
جنسيت: زن
ارسال پنجشنبه 17 آبان 1386، ساعت 23:40
 6 ماه و 10 روز پيش

Image

وقتي خسته از سر کار برگردي و بوي ماکاروني مستت کنه....! و بعد...! Rolling Eyes Brick wall

1
1
0
sedayedelآفلاين
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

آواتار

تاريخ عضويت: جمعه 03 تير 1384
مجموع ارسالها: 3190
اعتبار کسب شده: 4835
ارسال چهارشنبه 18 ارديبهشت 1387، ساعت 2:50
 10 روز و 5 ساعت پيش

خوب همونطور که پر واضحه دل آدم که عوض نميشه Rolling Eyes
گاهي زندانيش ميکنيم Sad گاهي دلتنگ ميشيم Sad ولي همون دل مزخرفي که بوده هست Razz
امروز يه دفعه ياد اين تاپيک افتادم
دلم براش تنگ شده بود
نميدونستم نهار چي بخورم Confused
حوصلمم سر رفته بود Not talking دلم ميخواست هله هوله بخورم junk food Dancing بخورم Dancing
رفتم hot cheetos خريدم Corndog خريدم eggroll خريدم سالاد خريدم
نميدونم چرا اصلاً اشتها ندارم Mr. Green Confused
اومدم به ياد خاله بازيهاي زمان بچگي همه ي خوراکيهام و چيدم دورم و دارم ميخورم Razz Dancing
جاتون خالي
يه خوردم سر به سر مردما گذاشتم Dancing حوصله سر رفتگيم خوبتر شد Razz
هيچ کس اينجا نيست بگه نهار چي خورده Confused

2
2
0
نبيآفلاين
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

آواتار

تاريخ عضويت: دوشنبه 06 شهريور 1385
مجموع ارسالها: 1206
اعتبار کسب شده: 5573
ارسال چهارشنبه 18 ارديبهشت 1387، ساعت 6:29
 10 روز و 2 ساعت پيش

sedayedel نوشته بود:
خوب همونطور که پر واضحه دل آدم که عوض نميشه Rolling Eyes
گاهي زندانيش ميکنيم Sad گاهي دلتنگ ميشيم Sad ولي همون دل مزخرفي که بوده هست Razz
امروز يه دفعه ياد اين تاپيک افتادم
دلم براش تنگ شده بود
نميدونستم نهار چي بخورم Confused
حوصلمم سر رفته بود Not talking دلم ميخواست هله هوله بخورم junk food Dancing بخورم Dancing
رفتم hot cheetos خريدم Corndog خريدم eggroll خريدم سالاد خريدم
نميدونم چرا اصلاً اشتها ندارم Mr. Green Confused
اومدم به ياد خاله بازيهاي زمان بچگي همه ي خوراکيهام و چيدم دورم و دارم ميخورم Razz Dancing
جاتون خالي
يه خوردم سر به سر مردما گذاشتم Dancing حوصله سر رفتگيم خوبتر شد Razz
هيچ کس اينجا نيست بگه نهار چي خورده Confused

من ناهار تو شرکت ساچمه پلو خوردم (عدس پلوي خودماني! Razz )
البته غذاي اين شرکت حجمش زياده در مقابله کيفيتش! Brick wall و تنها باعث گامبو شدن من مي گرده!
بايد سريعا يه راهي واسه فسسسسست (صداي خالي شدن باد تاير دوچرخه!) پيدا کنم! Mr. Green
هر روز هم نوشابه! اه! Brick wall

1
1
0
مارمولکآفلاين
پرچونه!!
پرچونه!!

آواتار

تاريخ عضويت: جمعه 08 تير 1386
مجموع ارسالها: 662
اعتبار کسب شده: 8285
ارسال چهارشنبه 18 ارديبهشت 1387، ساعت 12:09
 9 روز و 20 ساعت پيش

والا من نمي دونم به وقت صداي دل که داشت ناهار ميخورد بايد بگم ناهار سالاد ماکاروني خوردم
و به وقت تالار بايد بگم امروز ماکاروني ميخورم!

کلا ماکاروني و مشتقاتش رو خيلي دوست دارم! Drool

يادش بخير تو خوابگاه مشتقات تخم مرغ رو داشتيم : نيمرخ (نيمرو) , املت ,... Drool Drool

يه توصيه به نبي: نوشابه خيلي ضرر داره بجاش دلستر بخور

1
1
0
مهدي پلنگآفلاين
داره راه ميفته!
داره راه ميفته!

آواتار

تاريخ عضويت: يکشنبه 13 مهر 1382
مجموع ارسالها: 369
اعتبار کسب شده: 1030
ارسال چهارشنبه 18 ارديبهشت 1387، ساعت 18:38
 9 روز و 13 ساعت پيش

من امروز صبحونه که نخوردم.
نهار ساعت 2 بعداز ظهر رسيدم خونه. بازم نمي خواستم چيزي بخورم. اصلا يادم نبود صبحونه نخوردم. Shocked
اما ديدم مادرم با يه چماق اومد سراغم.
" کجايي صبحونه ام نخوردي نگرانم. بيا ببينم"
خلاصه چه سرتونو درد بيارم وايستاد بالاسرم تا غذامو بخورم.
هي گفتم برو بخواب من مي خورم.
مگه ميشه اين مادرا رو پيچوند.
نرفت که نرفت. Mad

1
1
0
نمایش پیغامهای ارسال شده قبلی:      
ارسال موضوع جدیدپاسخ به موضوع
موضوعات مرتبط
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است هر پانزده دقيقه يک بمب آي اي دي در عراق منفجر مي شود
1
پاسخها: 7 بیننده: 252 نویسنده: majidjon13
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است قدم نو رسيده مبارک!
1
پاسخها: 32 بیننده: 1204 نویسنده: غريب آشنا
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است تجاوز ايران به خاک عراق!
1
پاسخها: 25 بیننده: 782 نویسنده: majidjon13
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است اگر شما جاى او بوديد چه كار ميكرديد ؟!!!
1
پاسخها: 6 بیننده: 222 نویسنده: رزيتا

مشاهده موضوع قبلی مشاهده موضوع بعدی
قبلی تالار بعدی

پرش به:   

شما نمی‌توانید در این تالار موضوع جدیدی ارسال کنید
شما نمی‌توانید به موضوعات این تالار پاسخ دهید
شما نمی‌توانید پیغامهای ارسالی خود در این تالار را، ویرایش کنید
شما نمی‌توانید پیغام های ارسالی خود در این تالار را حذف کنید
شما نمی‌توانید در نظرسنجی‌های این تالار شرکت کنید
قوانين تالارهاي گفتمان گزارش خطا
سوال در مورد تالارهاي گفتمان پيشنهاد