صفحه نخست  •  فهرست تالارها  •  نگارخانه  •  لیست اعضا  •  گروه‌ها  •  جستجو  •  ورود

2
ارسال موضوع جدیدپاسخ به موضوع
نویسنده پیغام
غريب آشناآفلاين
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

تاريخ عضويت: دوشنبه 19 خرداد 1382
مجموع ارسالها: 5521
اعتبار کسب شده: 6268
جنسيت: مرد
ارسال سه‌شنبه 27 دي 1384، ساعت 9:47
 2 سال و 4 ماه پيش

Image

قال رسول الله (ص): « يوم الغدير افضل اعياد امتى. »

پيامبر خدا (ص) فرمود: « روز غدير برترين اعياد امت من است. »

1
1
0
پاسخ به صورت نقل قول بازگشت به بالای صفحه
غريب آشناآفلاين
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

ارسال چهارشنبه 28 دي 1384، ساعت 22:16
 2 سال و 4 ماه پيش

« الحمد لله الذي جعلنا من المتمسکين بولايته اميرالمؤمنين علي ابن ابيطالب »

1
1
0
mitraآفلاين
داره راه ميفته!
داره راه ميفته!

تاريخ عضويت: پنجشنبه 15 تير 1385
مجموع ارسالها: 219
اعتبار کسب شده: 110
جنسيت: نامشخص
ارسال يکشنبه 17 دي 1385، ساعت 9:24
 1 سال و 4 ماه پيش

مصافحه یا دست دادن از آداب اسلامی است و در روز عید غدیر به آن تاکید بیشتری شده است. امام علی علیه السلام فرمودند: روز عید غدیر هنگامی که یکدیگر را ملاقات می کنید با هم مصافحه کنید.
ذکر مخصوص این روز نیز هنگام مصافحه سفارش شده است؛ الحمد لله الذی جعلنا من المتمسکین بولایت امیرالمومنین و الائمه علیهم السلام .ترجمه سپاس خدای را که ما را از جمله درآویختگان به ولایت امیرالمومنین علی و ائمه علیهم السلام قرار داد.

1
1
0
حافظ
بزنم به تخته!
بزنم به تخته!

آواتار

مجموع ارسالها: 124
اعتبار کسب شده: 209
ارسال يکشنبه 17 دي 1385، ساعت 11:54
 1 سال و 4 ماه پيش

منم عيد غدير رو به همتون تبريک ميگم!
عيد غدير بزرگترين عيد ما شيعه هاست!
ان شاءالله که براي همتون از عيد غدير خاطره خوشي بمونه و اتفاقاي خوب خوب براتون بيافته! Wink Pray
Dancing Dancing Dancing

----------------------
عشق يعني صداقت
---------------------------

1
1
0
wp.arkآفلاين
داره راه ميفته!
داره راه ميفته!

آواتار

تاريخ عضويت: شنبه 05 مهر 1382
مجموع ارسالها: 431
اعتبار کسب شده: 195
ارسال يکشنبه 17 دي 1385، ساعت 15:43
 1 سال و 4 ماه پيش

عيدتون مبارک.

من دو سال پيش مي دانستم که واقعه غدير را چگونه بايد فهميد . اما در يک و نيم سال اخير دقيقا مطمئن نيستم که آيا تلقي ما شيعيان از واقعه غدير تلقي کاملا درستي باشد.
فعلا بايد بيشتر فکر کنم. Think Think

بر سر در معبد علم نام مذهب را نگاشته اند.
آلبرت آينشتاين
wp.ark

1
1
0
غريب آشناآفلاين
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

ارسال يکشنبه 17 دي 1385، ساعت 15:49
 1 سال و 4 ماه پيش

wp.ark نوشته بود:
عيدتون مبارک.

من دو سال پيش مي دانستم که واقعه غدير را چگونه بايد فهميد . اما در يک و نيم سال اخير دقيقا مطمئن نيستم که آيا تلقي ما شيعيان از واقعه غدير تلقي کاملا درستي باشد.

جالبه دكتر. مي شه در موردش بيشتر توضيح بدي؟ Think

1
1
0
wp.arkآفلاين
داره راه ميفته!
داره راه ميفته!

آواتار

ارسال يکشنبه 17 دي 1385، ساعت 16:02
 1 سال و 4 ماه پيش

غريب آشنا نوشته بود:
wp.ark نوشته بود:
عيدتون مبارک.

من دکتر نيستم. من wp.ark هستم Shame on you
منظور من اين است که آيا نظريه ولايت سياسي امامان با اين غلظت که شيعه مي گويد درست است. اگر درست است و امامان همه ويژگي هاي پيامبر به جز وحي را دارند، پس هدف از خاتميت پيامبر چه بوده است.

براي مطالعه بيشتر به کتاب هاي "احياي فکر ديني در اسلام " از محمد اقبال لاهوري و "بسط تجربه نبوي" از دکترسروش و نامه هاي رد و بدل شده در سال 84 بين سروش و بهمن پور مراجعه کنيد.

آلبرت آينشتاين
wp.ark

1
1
0
سکوتآفلاين
داره راه ميفته!
داره راه ميفته!

آواتار

تاريخ عضويت: چهارشنبه 15 آذر 1385
مجموع ارسالها: 270
اعتبار کسب شده: 0
ارسال يکشنبه 17 دي 1385، ساعت 17:31
 1 سال و 4 ماه پيش

مختصر و مفيد
عيدتون مبارک

1
1
0
Bayas Goolآفلاين
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

آواتار

تاريخ عضويت: پنجشنبه 19 مرداد 1385
مجموع ارسالها: 2080
اعتبار کسب شده: 5672
جنسيت: زن
ارسال يکشنبه 17 دي 1385، ساعت 20:32
 1 سال و 4 ماه پيش

عيد غدير تبلور حضور مردي خالي از نفس است
مردي که هنرمندانه زندگي کرد و از زندگي اش تصوير زيبائي کاملا صيقل يافته، براق و چشم نواز به يادگار گذاشت.
حضرت علي (ع) مظهر عشق است.
حضرت علي خواندني نيست، اگرچه زيباترين آوازها را بر لبان خود دارد اما شنيدني هم نيست. قطره اي از درياي بيکران علي را بايد چشيد و و با تمام وجود حس کرد
حضرت علي مامن تمام بي قراري هاي انسان است.
چه در کار، چه در زندگي، عبادت، عشق، حکومت و چه در جنگ و چه در علم اين تنها زمزمه او بود بدون ان که به زبان آورده باشد.
اين ترانه که "پروردگارا من همواره و در هر شرايطي از آن تو هستم"
اما شگفتا که همگان شنيدند هنوز هم مي شنوند و تا جهان باقي است خواهند شنيد چرا که نه به حرف بلکه با تمام وجودش به آن عمل کرد

عيد غدير خم بر تمامي عاشقان اين مرد بزرگ تاريخ ساز مبارک باد

1
1
0
سياسفيدآفلاين
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

آواتار

تاريخ عضويت: شنبه 19 فروردين 1385
مجموع ارسالها: 2871
اعتبار کسب شده: 8377
ارسال دوشنبه 18 دي 1385، ساعت 1:01
 1 سال و 4 ماه پيش

Image

1
1
0
حيف!آفلاين
پرچونه!!
پرچونه!!

تاريخ عضويت: يکشنبه 19 شهريور 1385
مجموع ارسالها: 614
اعتبار کسب شده: 868
ارسال دوشنبه 18 دي 1385، ساعت 9:55
 1 سال و 4 ماه پيش

wp.ark نوشته بود:
عيدتون مبارک.

من نمي دونم شما چي خوندين اما من وقتي از اين جور مطالب و مي بينم ياد اين آيه ميافتم:

انما وليکم الله و رسوله و الذين أمنوا الذين يقيمون الصلوة و يؤتون الزکوة و هم راکعون (55 المائده )

که همه پذيرفتن که در مورد امام علي هست......

مثل اينکه خدا هم در مورد معني کلمه ولي با شيعيان موافقه؟ نه!....

پيامبر هم حرف خدارو تکرار کرده : من کنت مولي فهذا علي مولي

بقيه آيه در مورد حذب شيعه است:

و من يتول الله و رسول و الذين أمنوا فأن حزب الله هم الغلبون (56 المائده )

هر کس که خدا و پيامبر او و کساني که ايمان آورده اند (الذين أمنوا الذين يقيمون الصلوة و يؤتون الزکوة و هم راکعون )ولي خود بداند (از حزب خداست و ) حزب خدا همان پيروزمندانند!

اين در مورد اختلافات مسلمانان صحبت شده و راه حل و فصلش!

يا ايها الذين أمنوأ أطيعوا الله و اطيعوا الرسول و اولي الأمر منکم فأن تنزعتم في شيء فرودوه الي الله و الرسول ان کنتم تؤمنون بالله و اليوم الأخر ذلک خير و احسن تأويلا (59 النساء)

گفتن اگه در چيزي اختلاف داريد رجوع کنيد به خدا و سنت پيامبر ......

خوب اون از خدا که گفتن انما ....(55 المائده) اونم از سنت رسول ...من کنت ......

1
1
0
حيف!آفلاين
پرچونه!!
پرچونه!!

تاريخ عضويت: يکشنبه 19 شهريور 1385
مجموع ارسالها: 614
اعتبار کسب شده: 868
ارسال دوشنبه 18 دي 1385، ساعت 10:31
 1 سال و 4 ماه پيش

من رهنمايم ..رهيافته ام...پدر يتيمان و مستمندانم .....سرپرست بيوه زنان ام .....پشت و پناه هر ناتواني هستم....مأمن هر وحشتزده اي ...من رهنماي مؤمنان به سوي بهشتم ...ريسمان استوار خدايم ......حلقه دستاويز محکم خدايم ....و کلمه تقوي ......من چشم خدايم و زبان راستگوي او و دست او

امام علي (ع)

1
1
0
عبودآفلاين
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

آواتار

تاريخ عضويت: چهارشنبه 28 خرداد 1382
مجموع ارسالها: 1317
اعتبار کسب شده: 1131
ارسال دوشنبه 18 دي 1385، ساعت 16:19
 1 سال و 4 ماه پيش

wp.ark نوشته بود:
غريب آشنا نوشته بود:
wp.ark نوشته بود:
عيدتون مبارک.

منظور من اين است که آيا نظريه ولايت سياسي امامان با اين غلظت که شيعه مي گويد درست است. اگر درست است و امامان همه ويژگي هاي پيامبر به جز وحي را دارند، پس هدف از خاتميت پيامبر چه بوده است.

براي مطالعه بيشتر به کتاب هاي "احياي فکر ديني در اسلام " از محمد اقبال لاهوري و "بسط تجربه نبوي" از دکترسروش و نامه هاي رد و بدل شده در سال 84 بين سروش و بهمن پور مراجعه کنيد.

wp.ark عزيز!
با توجه به اينکه بالاخره بايد براي رهبري سياسي يک نفر انتخاب بشه، شما نظر بهتري داريد؟ Wink
ضمنا من متوجه نشدم داشتن ويژگيهاي پيامبر با خاتميت چه منافاتي داره! Think تا اونجايي که من خبر دارم تعداد زيادي پيامبر بعد از حضرت موسي (ع) اومدن که همه‌شون دين يهود رو تبليغ مي‌کردن و حرف جديدي هم نزدن و البته مثل موسي (ع) اولولعزم نبودن. کافيه؟ Wink
ضمنا اگر لطف کنيد و درباره غلظتي که در ذهن شما شيعه راجع به ولايت امامان گفته، توضيح بدين ممنون مي‌شم. اينطور بهتر متوجه مي‌شيم که منظور شما چي بوده و از بحثهاي ناشي از سوء تفاهم هم جلوگيري مي‌شه.

1
1
0
wp.arkآفلاين
داره راه ميفته!
داره راه ميفته!

آواتار

ارسال دوشنبه 18 دي 1385، ساعت 20:59
 1 سال و 4 ماه پيش

عبود نوشته بود:

wp.ark نوشته بود:
غريب آشنا نوشته بود:
wp.ark نوشته بود:
عيدتون مبارک.

wp.ark عزيز!
با توجه به اينکه بالاخره بايد براي رهبري سياسي يک نفر انتخاب بشه، شما نظر بهتري داريد؟ Wink
ضمنا من متوجه نشدم داشتن ويژگيهاي پيامبر با خاتميت چه منافاتي داره! Think تا اونجايي که من خبر دارم تعداد زيادي پيامبر بعد از حضرت موسي (ع) اومدن که همه‌شون دين يهود رو تبليغ مي‌کردن و حرف جديدي هم نزدن و البته مثل موسي (ع) اولولعزم نبودن. کافيه؟ Wink
ضمنا اگر لطف کنيد و درباره غلظتي که در ذهن شما شيعه راجع به ولايت امامان گفته، توضيح بدين ممنون مي‌شم. اينطور بهتر متوجه مي‌شيم که منظور شما چي بوده و از بحثهاي ناشي از سوء تفاهم هم جلوگيري مي‌شه.

بله متشکرم

البته باز هم بايد بگويم که در اين مورد مطمئن نيستم بلکه نسبت به هر دو طرف ادعاي زير مشکوک هستم.

برداشتي از خاتميت پيامبر و اصل خاتميت هست که اولين بار علامه محمد اقبال لاهوري آن را در اثر برجسته خود مطرح کرده اند و آن اين است که ختم نبوت نه تنها به دليل رشد کافي عقلي انسان ها بوده که ديگر نياز به پيامبر جديد نداشه اند ، بلکه هدفي اساسي در بر داشته و آن اين است که نوبت شکوفايي عقل بشري پيش آيد ، بشر مانند پيش به صورت پيوسته متکي بر آسمان و آنچه از آن مي آيد براي راهيابي خود نباشد.
از فکر و عقل خود و با ميراثي که از پيش چه از آسمان و چه از زمين دارد، اقدام به راهيابي کند و به اين وسيله خرد و عقل و وجود آدمي شکوفا شود.

جالب است بدايند که بيشتر روشنفکران مسلمان از جمله آيت الله طالقاني ،دکتر بازرگان ، دکتر شريعتي ، شهيد مطهري و ... از نظري شاگردان مکتب علامه اقبال به حساب مي آيند. شهيد مطهري اين نظر علامه اقبال را ابتدا خيلي تحسين ميکردند و در چند سخنراني از ايشان در همين مورد ارائه شد. اما زماني که به اشکال ارائه شده در زير برخورد کردند مواضع اوليه خود را در مورد اين نظر اقبال کمي تغيير دادند.

به نظر مي رسد که اين بينش با نظريه ولايت ظاهري موجود در مورد امامان ما مشکل داشته باشد. بدين سان که امام فردي است که همه ويژگي هاي پيامبر را دارد به جز وحي. امر او بر مردم واجب است، کار به جايي مي رسد که بعضي از علماي شيعه اعتراض ساده به امام براي بيان علت امر و نهي ها را بسيار زشت و بلکه کفر تلقي مي کرده اند.

دقت شود که بحث در اين نيست که بعد از پيامبر امامان رهبري مردم باشند يا نباشند بلکه در اين است که آيا حرف امام بر مردم بي چون و چرا حجت است ؟ آيا امام حرفي که مي زند و فرماني که مي دهد نياز است که حتما دليل از منابع معتبر براي آن بياورد يا نه به واسطه اين که امام است همين بر مردم اطاعت را واجب مي کند. البته اين به اين معني نيست که امامان بي دليل عقلاني يا قرآني حکم مي کردند يا براي مردم دليل فرمان هاي خود را نمي گفتند. بايک مطالعه در مورد امامان شيعه به خصوص امام صادق (ع) مشخص مي شود که ايشان با استدلال حرف هاي خود را بيان مي کردند. بلکه بحث بر سر اين است که آيا امامان هم مانند ديگر علما و حکماي بشري ملزم به آوردن دليل در مورد مدعاي خود براي پيروان خود هستند يا نه؟ و آيا در مسايل علمي و نظري ، يک دانشمند پيرو يک امام حق دارد نظري مخالف با نظر امام خود داشته باشد يا نه ؟ مانند رابطه استاد و دانش آموز.

توجه کنيد که اگر پاسخ ما نه باشد، امامت حاصل کوچکترين فرقي با پيامبري ندارد جز در اينکه بر او وحي نمي آيد در اين صورت انسان دين دار شيعه (که مدعي هستيم خوب بود همه انسان ها چنين مي بودند) مجاز به تفکر آزاد که نتيجه اي مخالف با راي يک امام داشته باشد نيست. به نظر شما نتيجه چه مي شود؟ به نظر من نتيجه چيز خوبي نمي شود.

همه اين ها که گفتم در مورد ولايت ظاهري امام است که مي تواند همه مردم جامعه را شامل شود وگرنه ولايت معنوي امام که به نظر من بخش اساسي و اصلي ولايت است و بيشتر در عرفان و حکمت و طريقت مطرح مي شود (اولياء الله) ربطي به اين موضوع ندارد و به جاي خود تمام و کمال مي تواند بر قرار باشد.

آنچه مي ماند رهبري سياسي و حکومت است. بله در حکومت بالاخره حرف شنوي مردم از فردي ، گروهي ، نظامي ، قانوني يا چيزهايي مانند اين ها لازم است، البته اگر قرار باشد که امام رهبر جامعه باشد و مردم رهبري او را پذيرفته باشند مردم ملزم به پذيرش گفته هاي او هستند. البته رهبر هم بايد مشورت هاي لازم را از مردمان بپذيرد همچنان که امام علي خود در خطبه نهج البلاغه خود آورده اند.

گمان من اين است که هدف از ختم نبوت اين بوده است که بعد از آن اگر چه راهنما هايي براي مرم هستند اما اين راهنما ها حالتي همچون استاد حکيم و دانشمند و و دانشجو دارند. عالمان و حکيمان عالي مقامي هستند (طبق ادعاي ما بهترين هستند) اما با اين وجود مي توان با آنها مخالف بود. با آنها احتجاج کرد و از آنها دليل خواست، در مورد فکر و نظر آن ها انتقاد کرد، مثل همه حکماي بشري ديگر گيرم اينجا ايشان از برجسته ترين و خبره ترين داشمندان و حکما هستند.

اگر اينچنين نباشد. به نظر شما ختم نبوت چه فرقي مي کند با اينکه پيامبري ادامه پيدا مي کرد اما فقط پيامبران تبليغي مي آمدند که دين همان دين اسلام مي ماند ولي پيامبراني که معصوم بودند و فرمانشان حجت بود و ... هر از چند وقت يا پي در پي (مثل امامان ما) مي آمدند و دين خدا را زنده و پا بر جا نگه مي داشتند. به نظر شما چنين نيست؟

متشکرم.

آلبرت آينشتاين
wp.ark

1
1
0
عبودآفلاين
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

آواتار

تاريخ عضويت: چهارشنبه 28 خرداد 1382
مجموع ارسالها: 1317
اعتبار کسب شده: 1131
ارسال سه‌شنبه 19 دي 1385، ساعت 1:27
 1 سال و 4 ماه پيش

wp.ark نوشته بود:
...

تمام اينها فقط براي اينه که بتوني از امام دليل احکامش رو بپرسي؟ Laughing
بي‌خيال جوون! راحت باش و هر چي مي‌خواي بپرس. Wink
حتي در دموکراتيک‌ترين حکومتهاي امروز هم با وجود اينکه مي‌شه از رئيس حکومت سوال کرد، اما اين موضوع مانع اطاعت از قوانين و دستورات نيست. پيامبر هم در بسياري موارد جلسه تشکيل مي‌داد و نظر صاحب‌نظران را مي‌خواست اما در نهايت هر حکمي مي‌داد بايد اطاعت مي‌شد (در بعضي موارد هم بر خلاف نظر خود و بر اساس نظر جمع تصميم گرفت):

وشاورهم في الامر فإذا عزمت فتوكل على الله إن الله يحب المتوكلين [ آل عمران 159 ]

هرگاه هم کسي از او درباره دليل حکم يا مدعايش مي‌پرسيد پاسخ مناسب مي‌شنيد و هيچگاه پيامبر يا هيچکدام از ائمه به کسي نگفتند که "جواب نمي‌دهم" يا "بلد نيستم" يا "نمي‌گويم چون تو نمي‌فهمي" و ...، هميشه در حد فهم پرسشگر به او جواب مي‌دادند، بطوريکه وي کاملا قانع مي‌شد. من نمي‌دونم چنين تصوري در مورد عقايد شيعه از کجا براي شما پيدا شده. تاريخ پيامبري را نشان مي‌دهد که ساعتها در مسجد به سوالات مردم پاسخ مي‌داد و امامي که "سلوني قبل ان تفقدوني" گفته. در مورد مجوز تفکر آزاد داشتن شما رو به جنگ صفين ارجاع مي‌دم که عده‌اي از ياران عبدالله بن مسعود دعوت او را براي مبارزه نپذيرفتند و گفتند ما با شما مي‌آييم ولي جداگانه اردو مي‌زنيم و در کار شما و شاميان مي‌نگريم پس هر که حلال را رعايت نکرد و يا ستم را پيشه خود ساخت، بر او مي‌شوريم. علي (ع) فرمود: " خوشا به حال شما! اين همان تفقه در دين و آگاهي بر سنت است. هر کس به چنين کاري خرسند نباشد، خائن و ستمگر است. (واقعه صفين در تاريخ، چاپ اول، صص 77-78 )
حالا شما هر وقت از امام پرسيدي و او نتوانست شما رو قانع کنه، اطاعت نکن. خوبه؟ Wink

1
1
0
نمایش پیغامهای ارسال شده قبلی:      
ارسال موضوع جدیدپاسخ به موضوع
موضوعات مرتبط
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است روز عرفه و عيد سعيد قربان
1
پاسخها: 13 بیننده: 974 نویسنده: غريب آشنا
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است خونه تكوني عيد
2
پاسخها: 20 بیننده: 843 نویسنده: غريب آشنا
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است عيد فطر مبارک.
1
پاسخها: 12 بیننده: 377 نویسنده: احسان
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است اختلاف نظر مراجع تقليد در عيد فطر
1
پاسخها: 3 بیننده: 237 نویسنده: غريب آشنا

مشاهده موضوع قبلی مشاهده موضوع بعدی
قبلی تالار بعدی