| نویسنده |
پیغام |
مسافر کوير  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: شنبه 23 خرداد 1383 مجموع ارسالها: 1952 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: خودمم نميدونم! جنسيت: مرد |
 |
دوشنبه 21 آذر 1384، ساعت 17:56 |
|
 |
4 سال و 2 ماه پيش |
|
|
| |
نميدونم چه قدر راجع به مکتب سورئاليسم اطلاع داريد .ولي اگه مثل من اين مکتب رو دوست داريد از لينک زير ميتونيد فيلم سگ آندلسي ساخته بنيا نگذار اين سبک يعني سالوادور دالي و تصويري ترين کارگردان سينمايعني لوئس بونوئل را در يافت کنيد. 15 دقيقه بيشتر نيست.نظرتون راجع به اين فيلم چيه؟
http://www.archive.org/download/ChienAndalou/ChienAndalou.mov
اگر نتونستيد دريافت کنيد به اينجانب مراجعه کنيد.
اگر بيشتر راجع به سينماي سورئال ميخواهيد بدانيد به لينک زير مراجعه کنيد:
http://www.wayney.pwp.blueyonder.co.uk |
_________________ هنوز يار تو هستم....خالي بستم!
به هيشکي دل نبستم......خالي بستم! 
|
|
|
|
|
 |
mhaji  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: دوشنبه 19 خرداد 1382 مجموع ارسالها: 3461 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: Montreal جنسيت: مرد |
 |
سهشنبه 22 آذر 1384، ساعت 9:38 |
|
 |
4 سال و 2 ماه پيش |
|
|
| |
من نتونستم داونلودش کنم. 95 مِگه |
|
|
|
|
|
|
 |
تاريخ عضويت: شنبه 23 خرداد 1383 مجموع ارسالها: 1952 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: خودمم نميدونم! جنسيت: مرد |
 |
شنبه 26 آذر 1384، ساعت 11:29 |
|
 |
4 سال و 2 ماه پيش |
|
|
| |
اثر زير با نام:پايداري حافظه يکي از معروف ترين آثار سالوادور دالي ميباشد.از اون نوع کارهاست که تا مدت ها ذهن رو به خودش مشغول ميکنه و همان طور که از اسمش پيداست توي ذهن باقي مي مونه. تا حالا راجع به مفهوم اين نقاشي 100 ها مقاله و کتاب نگاشته شده.
به نظر شما مفهوم اين اثر چيست؟
|
|
|
|
|
|
 |
 |
دوشنبه 06 آذر 1385، ساعت 22:59 |
|
 |
3 سال و 3 ماه پيش |
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
 |
Omid  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: جمعه 11 آذر 1384 مجموع ارسالها: 3446 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: My home سن: 37 جنسيت: مرد |
 |
چهارشنبه 08 آذر 1385، ساعت 3:12 |
|
 |
3 سال و 3 ماه پيش |
|
|
| |
I downloaded the file but how do you PLAY it? Windows media player didn't recognize the file type. |
|
_________________ بهترين زن دنيا زني است که کسي او را نديده باشد.
|
|
|
|
|
 |
mhaji  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: دوشنبه 19 خرداد 1382 مجموع ارسالها: 3461 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: Montreal جنسيت: مرد |
 |
چهارشنبه 08 آذر 1385، ساعت 6:07 |
|
 |
3 سال و 3 ماه پيش |
|
|
| |
| Omid نوشته بود: |
I downloaded the file but how do you PLAY it? Windows media player didn't recognize the file type. |
You will have to have installed! Apple's QuickTime.
This link takes you to the right place!  |
|
|
|
|
|
|
 |
نبي  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: دوشنبه 06 شهريور 1385 مجموع ارسالها: 1319 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: اوينور دنيا! سن: 26 جنسيت: مرد |
 |
چهارشنبه 08 آذر 1385، ساعت 13:46 |
|
 |
3 سال و 3 ماه پيش |
|
|
| |
|
|
|
|
 |
zohre khanoom  پرچونه!!
تاريخ عضويت: شنبه 10 تير 1385 مجموع ارسالها: 876 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: karaj جنسيت: نامشخص |
 |
چهارشنبه 08 آذر 1385، ساعت 14:16 |
|
 |
3 سال و 3 ماه پيش |
|
|
| |
سوررئاليسم
در اين سبک هنرمند ميکوشدتا واقعيت هاي ضمير خود آگاه و ناخود آگاه خود را به صورت يک واقعيت تازه و مطلق در بياورد يعني واقعيت و رويا را به هم آويزد و واقعيتي برتر از واقعيت در بياورد
در تابلوي سالوا دور دالي ميبينيم که او منظره اى از يک فضاي خالي خلق کرده که در آن زمان به يک نقطه’ پايان رسيده است
اسم اين تابلو استمرار خاطره هست |
|
_________________ ميوه نخور نشسته وايسا بخور
|
|
|
|
|
 |
 |
جمعه 17 آذر 1385، ساعت 12:44 |
|
 |
3 سال و 3 ماه پيش |
|
|
| |
|
|
|
|
 |
 |
جمعه 22 دي 1385، ساعت 0:02 |
|
 |
3 سال و 1 ماه پيش |
|
|
| |
يه نقاشي از سالوادور دالي عزيز
|
|
|
|
|
|
 |
Yaghma  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: يکشنبه 18 دي 1384 مجموع ارسالها: 1207 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: همين امروز ...! سن: 25 جنسيت: زن |
 |
جمعه 29 دي 1385، ساعت 4:12 |
|
 |
3 سال و 1 ماه پيش |
|
|
| |
| نبي نوشته بود: |
من نگرفتم چيه
يه توضيحي مي دين اينجا
خيلي عجيبه!  |
سورئاليسم:
اين مكتب هنري ، جنبشي بود كه در فرانسهِ دهه ِ۱۹۲۰ شكوفا شد. نظريهپرداز و سخنگوي اين مكتب آندره برتون بود كه بيانيهِ سوررئاليسم را در سال ۱۹۲۴ نوشت. چكيدهِ اين بيانيه كه مبتني بر روان شناسي ناخودآگاه فردي در هنر است، متوجه رفتار غير عقلايي و ناخودآگاه هنرمند بر پايهِ ادراكات ذهني و رواني او از محيط، تداعي معاني و روِياست. تخيل و روِيا درآثار هنري سوررئاليستي از جمله فيلم به صورت يكسلسله تصاوير آشفته و درهم و برهم از خود آزاري و دگرآزاري بروز ميكند كه رفتارهاي عصبي، و اعمال خشونتآميز نتيجهِ آن است. ميل به خودكشي و توجه به مرگ، جنايت و اميال سركوب شده و از جمله بينش فرويدي پايهِ مضامين و موضوعات تصاوير سوررئاليستي است.شعار سوررئاليستها «عشق جنونآميز»بود.معروفترين آثار سينمايي سوررئاليستي جنبش آوانگارد عبارت است از «سگ اندلسي» (۱۹۲۸) و«عصرطلايي» (۱۹۲۹) كه توسط دو هنرمند اسپانيايي «لوئي بونوئل»و «سالوادور دالي» (نقاش سوررئاليست) ساخته شده است.بر نحوهِ رفتار شخصيتهاي فيلم «سگ اندلسي»منطق روِيا حكمفرماست و هيچ عملي عقلايي نيست، ناخودآگاه و اتوماتيسم در واكنش يعني همان چيزي كه آندره برتون در بيانيهِ سوررئاليسم آورده، اساس بازي و تدوين در «سگ اندلسي»قرار گرفته است.سوررئاليستها به نظم تثبيت شدهِ جامعه، سنتهاي مورد احترام، نظام حاكم، خانواده، كليسا، پليس و ارتش به ديدهِ هجو مينگريستند، اين جنبه از نگرش اجتماعي آنها در صحنههاي متعددي از فيلم «عصر طلايي»به چشم ميخورد.
اميدوارم کافي باشه. |
|
_________________ ........ زيرا همه چيز از احساس آغاز مي شود!!!
|
|
|
|
|
 |
اميرحسين  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: چهارشنبه 06 مهر 1384 مجموع ارسالها: 1617 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: ايران جنسيت: مرد |
 |
جمعه 29 دي 1385، ساعت 5:24 |
|
 |
3 سال و 1 ماه پيش |
|
|
| |
| mhaji نوشته بود: |
من نتونستم داونلودش کنم. 95 مِگه  |
من هم یک ۲۰۰K ازش گرفتم. با VLC که پخش کردم یک پخ اومد!
به هر حال با توضیحاتی که «یغما» داد، سورئالیسم چیز عجیبیه که خوب اگه اینترنت آدم خوب باشه میشه درکش کرد.
بگذریم. این سورئالیسم امروزه جایگاهش چطوریه؟ کسی میدونه؟ |
|
|
|
|
|
|
 |
 |
يکشنبه 12 فروردين 1386، ساعت 9:26 |
|
 |
2 سال و 11 ماه پيش |
|
|
| |
خیلی ها علاقه دارند سورئالیسم رو میعادگاه رسمی دیوانگان بنامند . عنوانی که خود سورئالیستها هم شاید با اون موافق باشند . اگر بخوام از نحوه شکل گیری این مکتب و تاریخچه اون بنویسم باید کمی به عقب برگردیم .
بعد از جنگ جهانی اول سرخوردگی ، یاس و ناامیدی مفرطی دنیای هنر و ادبیات رو احاطه کرد . خشونت بی حد و حصری که در جنگ وجود داشت روح لطیف هنرمندان و نویسندگان و شاعران رو خراشید و منجر به سر خوردگی اونها از " منطق " شد . و این موضوع باعث بوجود اومدن مکاتبی نظیر " دادائیسم " شد .
دادائیستها برای نشون دادن ناامیدی خودشون شیوه عجیبی رو ارائه دادند . اونها نویسندگان رو تشویق می کردند که کلمات روزنامه ها رو با قیچی ببرند و درون یک کیسه بریزند و بعد به تصادف اونها رو از کیسه خارج کنند و کنار هم ردیف کنند و جملات و نوشته هایی رو که به این شیوه بوجود آوردند ، یادداشت کنند . جملاتی عاری از هر گونه مفهوم عقلی و منطقی که اتفاقا" بعضا" جالب هم می شدند . دادائیستها پیشنهادات مشابهی رو هم در سایر هنر ها از مجسمه سازی و نقاشی گرفته تا موسیقی ارائه دادند . خلق آثار " ضد هنری " به شیوه ای کاملا تصادفی و بدون هیچ پیش زمینه و یا منطق خاصی .
پوچ گرایی مطلق و ناامیدی شدیدی که در مکتب دادائیستها به چشم می خورد با عث شد که این مکتب بعد از چندی طرفداران خودش رو از دست بده . اما نگرش انقلابی دادائیستها منجر به بوجود اومدن مکتب اصیل و انسانساز سورئالیسم شد . مکتب هنری انقلابی و جذابی که حتی امروز هم طرفداران پروپا قرص خودش رو داره و هر بیننده ای از دیدن آثار اون به وجد میاد .
سورئالیستها معتقدند که هنر نباید زاییده ضمیر خودآگاه و هوشیار انسان باشه . منظورم اینه که اونها مخالف هر گونه دخالت و نظارت عقل هوشیار انسان در خلق آثار بودند . به اعتقاد سورئالیستها هنر حقیقی و بی نقص باید زاییدهء ضمیر ناخودآگاه انسان باشه . یک هنر مند زمانی که ضمیر ناخودآگاهش بیدار هست ، مثلا زمانی که چند قرص والیوم پنج خورده و یا زمانی که در یک خواب عمیق و سنگین هست و برای چند لحظه بیدار میشه در حالی که هنوز گیج و منگ هست و به خواب احتیاج داره و یا وقتی که در حالت تب و هذیان هست ، باید آثار خودش رو خلق کنه و این آثار باید اونقدر خلق الساعه و آنی باشند که از هر نوع ویرایش توسط عقل در امان باشند . اگر کسی موفق بشه چنین اثری رو بدون دخالت ذهن هوشیار خلق کنه ، تونسته یک اثر سورئال رو بوجود بیاره .
در حالت خواب و رویا و یا سایر مواقعی که ضمیر ناخودآگاه انسان بیدار هست ، غیر از جریان سیال ذهن بدون دخالت عقل ، شاهد یک اتفاق جالب دیگه هم هستیم که بسیار مورد علاقه سورئالیستهاست : آمیختگی تجربیات .
بسیاری از ما در خوابهامون این آمیختگی تجربیات رو شاهد بودیم : گربه هایی که در عین حال عمه های ما هم بودند و اسبهایی که مثل انسان روی دوپا راه میرن و مشروب می خورن ، یا جلسات بحث فلسفی که توی دستشویی خونمون برپا شده و یا در شکل سورئال تر اون باغچه خونمون در عین حال قسمتی از نقشه شاخ افریقا بوده و یا لباس خواهرمون قسمتی از پردهء پنجره هم بوده و .....
استفاده از تکنیک آمیختگی تجربیات در کنار جریان سیال ذهن به بهترین شکل در آثار سالوادور دالی نقاش مشهور سورئالیست دیده میشه . او در تابلوی شبح صورت وظرف میوه کنار ساحل ( 1938 )ظرف میوه ای رو ترسیم کرده که با کمی دقت می فهمیم که صورت یک انسان هم هست و در عین حال میوه هاش بدن یک سگ رو تشکیل میدن و چشمهای شبح ، صدفهای ساحل هستند . سگی که توی تابلو دیده میشه ترکیبی از چند کوه و میوه های ظرف هست که قلاده او در عین حال پل بین دو کوه هم هست . نقاشی های دالی پر از این پازلهای زیبا و در عین حال بهت آور هست . از زیبا ترین تابلوهای دالی می تونم به : زرافه شعله ور ، دوام حافظه ( ساعتهای نرم ) ، خواب ، گاری ساحلی و .... اشاره کنم .
قبل از سالهای میانی دهه ۳۰ میلادی سورئالیستها معتقد بودند که رمان برخلاف شعر نمی تونه در شکل نظریه های سورئالیستی حرکت کنه . منظورم اینه که به عقیده اونها ما می تونیم یک شعر سورئال خلق کنیم اما رمان به دلیل چارچوبی که داره و خط سیر و شخصیت پردازی و زمان و مکانی که داره نمی تونه با استفاده از تکنیکهای سورئالیسم خلق بشه و در واقع خلق رمان سورئال غیر ممکن هست .
حدود دهه ۳۰ میلادی که رمان بوف کور نوشته صادق هدایت به فرانسه ترجمه شد ، آندره برتون رهبر سورئالیستها حرف خودش رو ( در باره رمان سورئال ) رسما" پس گرفت و در یک سخنرانی رسمی بوف کور رو یک شاهکار تمام عیار و یک رمان کاملا سورئال نامید . او عنوان کرد که اگر چیزی به نام شاهکار وجود داره ، رمان بوف کور هست .
در بوف کور هم ماشاهد وهم گرایی قهرمان داستان هستیم . فضای تب آلود و مالیخولیایی شدیدی بر داستان حاکم هست ، مرز بین رویا و واقعیت ، توهم و حقیقت غیر قابل تشخیص هست و راوی داستان اصالت خاصی برای توهمات و رویاهای خودش قایل هست و ما شاهد در آمیختن تجربیات راوی داستان به زیباترین شکل هستیم . من بعد از ۵ بار مطالعه این اثر ، عاشق اون شدم و اعتراف می کنم که تابحال هیچ نوشته ، شعر و رمانی به اندازه بوف کور منه رو مبهوت و مجذوب خودش نکرده .....
سورئالیستها با رفتارهای عجیب و غریب و آثار نا متعارفشون دنیای هنر و ادبیات رو شوکه کردند . تابلو های عجیب و غریب سالوادور دالی در کنار دیوانگی هایی که خاص خودش بود ، یا فیلمهای عجیب و ترسناک لوئیس بونوئل و یا نوشته ها و اشعار آندره برتون ، در عین اینکه مخاطب رو گیج و مبهوت می کنند ، در او احساس عجیبی رو زنده می کنند . احساسی شبیه توهم و یا خواب تجسم یافته . در میان شخصیت های سورئالیست ، دالی جایگاه ویژه ای داره . رفتار های عجیب و گاه کودکانه او ، نقاشی های بهت آور و گیج کننده اش ، همه و همه دیوانگی این نقاش رو بیشتر اثبات می کنند . خود دالی در کتاب " خاطرات یک نابغه " می نویسه : تنها تفاوت من با دیوانه ها این است که من دیوانه نیستم !
او بعقیده من نقاشی است که تونسته خواب رو روی بوم نقاشی به تصویر بکشه . آشفتگی هایی که در هنگام خواب دیدن ، ما رو احاطه می کنه و هیچ منطقی برای اونها وجود نداره در تابلوهای دالی هم دیده میشه .
وقتی دالی برای اولین بار وارد نیویورک شد ، نونی به درازای دو متر در دست داشت و در حالی که مگسهای مصنوعی به لباس عجیبش آویزون بودند ، به نان گاز می زد و در شهر قدم میزد .او در یک برنامه تلویزیونی که قرار بود از مانیفست سورئالیستها صحبت کنه ، ۲ ساعت تمام در ستایش سبیلهاش و مدل اونها و اینکه چطور موقع خواب از اونها نگهداری می کنه حرف زد ! دالی در اثر مشهوری تابلوی لبخند ژوکوند داوینچی رو کشیده و سبیلهای خودش رو روی صورت مونالیزا طراحی کرده . در یک مراسم رسمی دالی در حالی که لباس قواصی به تن و کلاه خود بر سر داشت به سخنرانی پرداخت .
لوئیس بونوئل و سالوادور دالی با همکاری هم فیلم ۲۰ دقیقه ای سگ آندلسی رو ساختند . از صحنه هایی که در این فیلم دیده میشه می تونم به : گاوی که روی کاناپه لم داده ، جنازه یک خر مرده روی پیانو ، صحنه بریده شدن چشم به وسیله تیغ صورت تراشی ، میزهای ناهار خوری که صندلی های اون توالت فرنگی هستند و .... اشاره کنم .یک اثر خلق الساعه و سرشار از آمیختگی تجربیات در ناب ترین شکل ممکن .
لوئیس بونوئل در جایی گفته : آتش زدن یک موزه برای من خیلی جذاب تر از برپا کردن اون هست .
منبع: http://aflatoun.blogfa.com/post-10.aspx |
|
|
|
|
|
 |
|
|