| نویسنده |
پیغام |
اکتيو  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: سهشنبه 20 خرداد 1382 مجموع ارسالها: 1148 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: اهواز جنسيت: مرد |
 |
يکشنبه 01 آبان 1384، ساعت 18:52 |
|
 |
3 سال و 2 ماه پيش |
|
|
| |
|
|
|
|
 |
armoazn  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: چهارشنبه 22 تير 1384 مجموع ارسالها: 1276 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: قديم و شيراز جنسيت: مرد |
 |
يکشنبه 01 آبان 1384، ساعت 20:03 |
|
 |
3 سال و 2 ماه پيش |
|
|
| |
خوشبحالت!
تو ديوونه خونه کم مياري چرا بحثو به جاهاي ديگه ميکشي؟ |
|
|
|
|
|
|
 |
armoazn  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: چهارشنبه 22 تير 1384 مجموع ارسالها: 1276 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: قديم و شيراز جنسيت: مرد |
 |
يکشنبه 01 آبان 1384، ساعت 20:06 |
|
 |
3 سال و 2 ماه پيش |
|
|
| |
دوما:از کتاب حافظ يا هر چيز ديگه شعر دراوردن توانايي ادبيات نيست جانم |
|
|
|
|
|
|
 |
اکتيو  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: سهشنبه 20 خرداد 1382 مجموع ارسالها: 1148 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: اهواز جنسيت: مرد |
 |
يکشنبه 15 آبان 1384، ساعت 19:02 |
|
 |
3 سال و 2 ماه پيش |
|
|
| |
مشاعره؛ روشي است براي "مذاکره"، منتها به زبان شعر.
در اين روش افراد به زبان شعر با هم سخن ميگويند.
مشاعره نياز به سرعت حافظه، قدرت بيان، تسلط بر کلمات و ذهن مفهومي دارد. مشاعره بيت به بيت، يک بازي است که نياز به تسلط بر مصادر و قوافي اشعار دارد. اما مشاعرهاي که در بين شعرا معمول بوده است، مشاعره معنايي بوده و گاه مانند دوئل بکار ميرفته و برنده مشاعره در بحث سياسي، اجتماعي، فردي و يا عقيدتي پيروز محسوب ميشده است.
يک نمونه از چنين مشاعرهاي بين اميرعلي مصدق با شاعرهاي جوان در يک شب شعر چنين است:
خانم الهه قنبري تبار پشت تريبون شعر خود را چنين خوانده:
| نقل قول: |
يوسف تو اگر شوي، زليخا نشوم
مجنون هم اگر شوي تو، ليلا نشوم
يک بار تو، يک بار فقط آدم شو
نامردم اگر دوباره حوا نشوم |
و آقاي اميرعلي مصدق آنگاه که نوبتش شده و پشت تريبون رفته جواب او را داده است:
يک ذره ز گفتهي تو درهم نشوم
دريايم و در کاسه فراهم نشوم
صد بار اگر تو نيز حوا باشي
من ترکم و يک بار هم آدم نشوم |
|
|
_________________ علي يارت
|
|
|
|
|
 |
اکتيو  آخر آدم بيکار!
 |
چهارشنبه 09 آذر 1384، ساعت 19:56 |
|
 |
3 سال و 1 ماه پيش |
|
|
| |
يک نمونه ديگر مشاعره، پاسخي است که به نحوي متوازن با مطلبي به آن داده ميشود.
مثلاً اين که يک شعر با همان وزن و همان قافيه ميگويند، يا شعري با مصدر مشترک، يا قطعه اي که بيت تکرار آن يکي است و مانند آن.
در نمونهاي که ذکر شده، شاعري در مدح "خواجه نَقَط" قطعهاي سروده، و خواجه نيز بلافاصله با قطعهاي هم وزن و قافيه (مگر غير هموزن آن هم ممکن است؟؟) دستور اهداي سيصد بره به سفيدي بيضه بط(تخم مرغابي) از گله خاص خود به آن شاعر را داده است.
________
يكى از فضلاى شعراء رقعه اى به دست وى (خواجه نَقَط) داد كه در آن رباعيى در مدح او گفته بود، و آن رباعى اينست :
دنيا چون محيطست و كف خواجه نقط . . . . پيوسته بگرد نقطه مىگردد خط
پرورده ي تو، كَه و مَه و دون و وسط . . . . دولت ندهد خداى كس را به غلط |
خواجه قلم برداشت، و بى تاءمل در جواب او اين رباعى كه بديهه بگفت بر ظهر آن رقعه نوشت و مهر كرد و به دست وى داد:
سيصد بره سفيد چون بيضه بط . . . . كانرا ز سياهى نبود هيچ نقط
از گله خاص ما نه از جاى غلط . . . . چوپان بدهد به دست دارنده خط |
|
|
_________________ علي يارت
|
|
|
|
|
 |
غريب آشنا  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: دوشنبه 19 خرداد 1382 مجموع ارسالها: 5521 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: شيراز سن: 25 جنسيت: مرد |
 |
دوشنبه 09 مرداد 1385، ساعت 2:24 |
|
 |
2 سال و 5 ماه پيش |
|
|
| |
متأسفانه هر از گاهي موضوع مشاعره كاملاً به هم ميريزه و شير تو شير مي شه. لطفاً كساني كه ب ارسال مطلب در اين موضوع علاقه دارن به اين نكات كه قبلاً هم گفته شده توجه كنن:
- اشعار حتي الامكان با ذكر نام شاعر آورده بشن.
- از پيوست امضا در هنگام مشاعره خودداري بشه.
- اشعار من درآوردي و جفنگيات در موضوعات ديگه اي نوشته بشن!
- از ذكر اشعار طولاني خودداري بشه.
- بحثهاي انحرافي در مشاعره انجام نگيره و فقط به اصل موضوع پرداخته بشه.
در ضمن به علت اشباع شدن اين موضوع، بنده از ايجاد يك موضوع مشاعره ديگه و شروع مجدد اون استقبال مي كنم. به نظرم بهتره اسم موضوع هم "مشاعره 2" يا يه همچين چيزي باشه. |
|
_________________ "گـر چـه افتـاد ز زلـفـش گـرهـي در کـارم - - - - - - - - - - همچنان چشم گشاد از کرمش مي دارم
پاسبان حرم دل شده ام شب همه شب - - - - - - - - - - تـا در ايـن پـرده جـز انـديـشـه او نـگـذارم"
|
|
|
|
|
 |
mhaji  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: دوشنبه 19 خرداد 1382 مجموع ارسالها: 3434 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: Montreal جنسيت: مرد |
 |
چهارشنبه 11 مرداد 1385، ساعت 16:35 |
|
 |
2 سال و 5 ماه پيش |
|
|
| |
| غريب آشنا نوشته بود: |
| به نظرم بهتره اسم موضوع هم "مشاعره 2" يا يه همچين چيزي باشه. |
"مشاعره 2" آدم رو ياد فيلمهاي سينمايي اکشن ميندازه!! به نظرتون عنوان "مشاعره - نسخه جديد" بهتر نيست؟ و اصلا من نفهميدم چرا مشاعره قبلي به تعطيلي کشونده شد؟ به دليل تکراري بودن بعضي از ابيات؟ پس يعني هدف اينه که بتونيم در "مشاعره 2" از ابيات "مشاعره" استفاده کنيم؟ هه!
در ضمن تکليف اشعار نو و سپيد چيه؟ |
|
|
|
|
|
|
 |
armoazn  آخر آدم بيکار!
 |
چهارشنبه 11 مرداد 1385، ساعت 16:52 |
|
 |
2 سال و 5 ماه پيش |
|
|
| |
من نظرم اينه که مشاعره قبلي رو اصلا ريشه کن کنيد و با همون اسم مشاعره يکي جديدش بسازيم! چطوره؟ |
|
|
|
|
|
|
 |
harvard  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: شنبه 26 مهر 1382 مجموع ارسالها: 1595 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: سکون معنا ندارد !!! بايد امشب بروم !!! جنسيت: مرد |
 |
چهارشنبه 11 مرداد 1385، ساعت 17:12 |
|
 |
2 سال و 5 ماه پيش |
|
|
| |
| mhaji نوشته بود: |
| به نظرم بهتره اسم موضوع هم "مشاعره 2" يا يه همچين چيزي باشه. |
"مشاعره 2" آدم رو ياد فيلمهاي سينمايي اکشن ميندازه!! به نظرتون عنوان "مشاعره - نسخه جديد" بهتر نيست؟ و اصلا من نفهميدم چرا مشاعره قبلي به تعطيلي کشونده شد؟ به دليل تکراري بودن بعضي از ابيات؟ پس يعني هدف اينه که بتونيم در "مشاعره 2" از ابيات "مشاعره" استفاده کنيم؟ هه!
در ضمن تکليف اشعار نو و سپيد چيه؟  |
در مورد اشعار نو و سپید شاید بهتر باشه تاپیک جدیدی اختصاص داده بشه چون تاپیک مشاعره اینجوری با شعرهای نو و سپید گاها من درآوردی خراب نمیشه |
|
_________________ عملکرد هر انسان ريشه در بينشها و گرايشهايي دارد که خود، برگرفته از داده هاي خامي است که در زندگي روزانه به دست مي آيد . از همين روست که ابرقدرتها مي کوشند که با کاناليزه کردن اخبار و اطلاعات جهاني ، گرايشها و در نتيجه ، مواضع علمي جوامع بشري را به کنترل خود درآورند .
اسرائيل بايد از صحنه روزگار محو شود .
|
|
|
|
|
 |
wp.ark  داره راه ميفته!
تاريخ عضويت: شنبه 05 مهر 1382 مجموع ارسالها: 431 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: آن طرف تر از عشق جنسيت: نامشخص |
 |
چهارشنبه 11 مرداد 1385، ساعت 17:24 |
|
 |
2 سال و 5 ماه پيش |
|
|
| |
| armoazn نوشته بود: |
من نظرم اينه که مشاعره قبلي رو اصلا ريشه کن کنيد و با همون اسم مشاعره يکي جديدش بسازيم! چطوره؟ |
با اين نظر مخالفم چونکه موضوع مشاعره نه تنها داخل خودش تعداد زيادي بيت ها و قطعه هاي ناب نگهداري مي کنه ، بلکه يادگار هميشگي دوست عزيزمون اکتيو هست که البته اين روز ها زياد اکتيو نيست. من خواهان حفظ تماميت ارضي ، سمايي ، معنوي ، مادي اين موضوع به عنوان پرارسال ترين موضوع تارلارمون هستم .
درمورد شعر نو و سپيد هم فکر نمي کنم مشکلي ايجاد کنند ، پيشنهاد مي کنم توي همين موضوع جا بگيرند و نياز به موضوع جديدي نيست.
|
_________________ بر سر در معبد علم نام مذهب را نگاشته اند.
آلبرت آينشتاين
wp.ark
|
|
|
|
|
 |
harvard  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: شنبه 26 مهر 1382 مجموع ارسالها: 1595 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: سکون معنا ندارد !!! بايد امشب بروم !!! جنسيت: مرد |
 |
چهارشنبه 11 مرداد 1385، ساعت 17:28 |
|
 |
2 سال و 5 ماه پيش |
|
|
| |
|
|
|
|
 |
armoazn  آخر آدم بيکار!
 |
چهارشنبه 11 مرداد 1385، ساعت 17:29 |
|
 |
2 سال و 5 ماه پيش |
|
|
| |
خب پس قابش کنيم بزنيم رو ديوار تالار يادگاري! |
|
|
|
|
|
|
 |
سياسفيد  آخر آدم بيکار!
تاريخ عضويت: شنبه 19 فروردين 1385 مجموع ارسالها: 2877 اعتبار کسب شده: 3000 محل سکونت: شيراز سن: 24 جنسيت: مرد |
 |
يکشنبه 22 مرداد 1385، ساعت 1:18 |
|
 |
2 سال و 4 ماه پيش |
|
|
| |
| sali نوشته بود: |
| hamed_ نوشته بود: |
یاد باد آنکه نهانت نظری با ما بود
رقم مهر تو بر چهرهء ما پیدا بود
…
یاد باد آنکه صبوحی زده در مجلس انس
جز من و یار نبودیم و خدا با ما بود
یاد باد آنکه رخت شمع طرب می افروخت
وین دل سوخته پروانهء نا پروا بود
….
یاد باد آنکه چو یاقوت لبت خنده زدی
در میان من و لعل تو حکایتها بود
….
یاد باد آنکه خرابات نشین بودم و مست
وانچه در مسجدم امروز کمست آنجا بود
یاد باد آنکه باصلاح شما می شد راست
نظم هرگوهر ناسفته که حافظ را بود |
من واقعا شرمندم ولي فکر کنم اينجا مشاعرست نه دفتر شعر  |
| sali نوشته بود: |
| بد نيست به صحبتهاي غريب آشنا بيشتر دقت کنيم |
متأسفانه هر از گاهي موضوع مشاعره كاملاً به هم ميريزه و شير تو شير مي شه. لطفاً كساني كه به ارسال مطلب در اين موضوع علاقه دارن به اين نكات كه قبلاً هم گفته شده توجه كنن:
- اشعار حتي الامكان با ذكر نام شاعر آورده بشن.
- از پيوست امضا در هنگام مشاعره خودداري بشه.
- اشعار من درآوردي و جفنگيات در موضوعات ديگه اي نوشته بشن!
- از ذكر اشعار طولاني خودداري بشه.
- بحثهاي انحرافي در مشاعره انجام نگيره و فقط به اصل موضوع پرداخته بشه.
-هر گونه پيشنهاد يا انتقادي داريد در موضوع "درحاشيه مشاعره" مطرح کنيد .
|
سلام دوست عزيز
شما هم بهتر بود اينجا تذکر مي داديد. |
|
|
|
 |
اکتيو  آخر آدم بيکار!
 |
پنجشنبه 21 تير 1386، ساعت 21:30 |
|
 |
1 سال و 6 ماه پيش |
|
|
| |
|
|
|
|
 |
سالم پرچونه!!
مجموع ارسالها: 594 اعتبار کسب شده: 3000 جنسيت: مرد |
 |
پنجشنبه 21 تير 1386، ساعت 21:43 |
|
 |
1 سال و 6 ماه پيش |
|
|
| |
خوبه که خودت هم عقيده داري اين بحث احمقانه اس!
شايد يه مقدارش مال اون احساس لنگه کفشيه! که داري( همون لنگه کفش در بيابون معروف) !
بهرحال ... |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|