صفحه نخست  •  فهرست تالارها  •  نگارخانه  •  لیست اعضا  •  گروه‌ها  •  جستجو  •  ورود

1
ارسال موضوع جدیدپاسخ به موضوع
نویسنده پیغام
غريب آشناآفلاين
آخر آدم بيکار!
آخر آدم بيکار!

تاريخ عضويت: دوشنبه 19 خرداد 1382
مجموع ارسالها: 5521
اعتبار کسب شده: 3000
جنسيت: مرد
ارسال دوشنبه 26 مرداد 1383، ساعت 19:14
 4 سال پيش

مصاحبه با فرشاد خوشخوي، دانشجويي ورودي 79 بخش در سايت «لينوکس ايران»

http://www.linuxiran.org/modules/news/article.php?storyid=850

ملت الاف! يه خرده ياد بگيرين! به جاي الافي و وقت تلف کردن، برين 2زار چيز به دردبخور و مفيد ياد بگيرين. از ما گفتن بود. ديگه خود دانيد! :wis:

متن مصاحبه:

در ايران غالبا همراه کامپيوتري که خريداري مي‌شود يک نسخه غير مجاز از سيستم‌عامل Windows محصول شرکت مايکروسافت به همراه ۱۰‌ها گيگابايت نرم‌افزارهاي انحصاري غير مجاز ديگر ارايه مي‌شود. و البته کاربر نگون بخت ممکن است تا مدتها نداند که استفاده‌اش از اين نرم‌افزارهاي غيرمجاز حتي اگر محصول «شيطان بزرگي»! چون آمريکا باشد تفاوت چنداني با بالا رفتن از ديوار مردم ندارد، آنها از همان ماه‌هاي اول عادت مي‌کنند قبل از نصب هر برنامه ابتدا دنبال Crack و شماره سريال آن بگردند؛ متن زير مصاحبه‌اي است با فرشاد خوش‌خوي از اندک برنامه‌نويسان ايراني که به گسترش نرم‌افزارهاي آزاد علاقه دارد و از اين راه کسب درآمد مي‌کند.

مسعود : فرشاد خوش‌خوي، ۲۲ سالش‌است، شيراز زندگي مي‌کند، مانند مصاحبه کننده در خرداد به دنيا آمده است و گمان مي‌رود کم حوصله باشد، گويا چند‌سالي است با نرم‌افزارهاي آزاد آشنايي دارد، به غير از اين‌ها چطور مي‌خواستي خودت را معرفي کني؟
فرشاد خوش‌خوي: به غير از اون‌ها مي‌تونم بگم متولد ۶۱ ام، ۶ ساله لينوکس کار مي کنم، به تشخيص نفوذ و کرنل هم خيلي علاقه دارم و فعلا در شرکت پارس‌پويش شيراز کار مي‌کنم.

م : در پارس‌پويش دقيقا چکار مي‌کنيد؟ چه سمتي اونجا داري؟
ف.خ : پارس پويش يک شرکت نرم افزاري در زمينه شبکه است، پروژه ها و پشتيباني نرم افزاري بيشتر در زمينه سرويس دهندگان اينترنت. من مدير پروژه و برنامه‌نويس پروژه‌اي بازمتن به نام IBS هستم و همچنين درگير کار پشتيباني مراکز اينترنت طرف قرارداد شرکت.

م : کمي در مورد IBS بيشتر توضيح بده، دقيقا چي‌هست؟ چکار مي‌کنه، و از چه سالي شروع شده؟
ف.خ : آي‌بي‌اس يک برنامه حسابداري کاربران براي سرويس دهندگان اينترنت و تلفن هست. حدود يک سال پيش هم‌زمان با تاسيس شرکت بنا به نياز مراکز طرف قرارداد شروع شد و گسترش آن با توجه به نيازهاي روزمره بود، ۸ ماه پيش اولين نسخه بازمتن آن تحت «اجازه‌نامه عمومي گنو» منتشر و بر روي سايت sourceforge.net قرار داده شد؛ هسته IBS با زبان Python و رابط کاربر آن با php4 نوشته شده. نسخه جديد و متحول شده آن با نام IBS نسل‌جديد در حال پياده سازي است.

م : يعني شما حاضر شديد محصول يک شرکت رو به صورت بازمتن در اختيار همه قرار بديد؟ پس چطور پول در مي‌آوريد؟
ف.خ : اين سؤالي هست که اکثرا مي‌پرسند، روشي است که توي دنيا برخي از شرکت‌هاي نرم‌افزاري استفاده مي‌کنند. برنامه ها با توجه به محيط استفاده نياز به تغيير، تطابق و همچنين پشتيباني دارند، اکثر امکانات برنامه از طريق سفارش و با هزينه يک نفر يا چند حمايت کننده انجام مي‌شود و درنهايت براي استفاده در اختيار همه قرار مي‌گيرد. با اين روش اول از سرمايه گذاري يک يا چند حامي همه سود مي برند و بعد از دوباره اختراع شدن چرخ و سرمايه گذاري هاي موازي هم جلوگيري مي‌شه. اين نوع نرم افزار ها هم‌چنين در محيط هاي Enterprise که نياز به امکانات خاص و توجه بيشتر دارند، احتياج به پشتيباني و امکانات جديد دارند.

م : فکر مي‌کني شرکت شما در استفاده از اين روش براي توسعه کار و کاسبي‌اش موفق بوده است؟ مشتري‌ها درباره اين موضوع چي مي‌گن؟
ف.خ : مشتري الان مي‌تونه برنامه را با نيازهاش منطبق کنه نه خودش را با برنامه. بنابراين طبيعتا رضايت بيشتري خواهد داشت و چون هزينه پرداخت شده به اندازه تغيير برنامه است و نه نوشتن برنامه از ابتدا، هزينه کمتري هم صرف مي‌شه. در ضمن وابستگي به يک شرکت و برنامه نويس نيز وجود ندارد، مشتري‌هاي راضي مسلما باعث تبليغ مثبت و گسترش کار شرکت مي شود. ما از سودآوري IBS راضي هستيم.

م : شرکت‌هايي مثل RedHat، SuSE، و توزيع کنندهاي عمده لينوکس به غير از آنهايي که مثل RedFlag پشتشان به دولت خاصي مربوط باشد قسمت عمده درآمدشان را از پشتيباني محصولاتشان به دست مي‌آورد، يا مثلا SUN از OpenOffice.org پشتيباني مي‌کند تا بتواند StarOffice را به‌روز نگه دارد و بفروشد، ولي من هنوز متوجه نشده‌ام شما چطور پول در مي‌آوريد؟ آيا IBS يک قرباني براي ديگر نرم‌افزارهاي شرکت‌تان است؟
ف.خ : دقيقا درآمد ما هم از پشتيباني و اضافه کردن امکانات جديد به برنامه است. حتي براي نسل جديد IBS تصميم گرفتيم نسخه غير رايگان اما بازمتن براي محيط‌هاي Enterprise همراه با نسخه‌هاي رايگان داشته باشيم. IBS متعلقات ديگري مثل IBS Dialer دارد که نسخه‌هاي فروشي دارند. ما درآمدمان را از شرکت هاي بزرگ که معمولا نيازهاي خاص دارند کسب مي کنيم.

م : نرم‌افزار IBS تنها داخل پارس‌پويش گسترش داده مي‌شود يا توسعه دهنده‌هاي ديگري هم روي اينترنت يا در شرکت‌هاي ديگر به گسترش آن کمک مي‌کنند؟
ف.خ : تا حالا چند تا patch و تعداد زيادي bug report داشتيم و اميدواريم تعداد اين همکاري‌ها بيشتر شود يک جورايي اول راه هستيم. حتيDonation از خارج داشتيم و فکر مي‌کنم کاربران غير ايراني زيادي داشته باشد، به ويژه که تمام مستندات‌اش به زبان انگليسي قابل استفاده است.

م : برگرديم به سؤال‌هاي شخصي، خودت چطور با بازمتن و نرم‌افزارهاي آزاد آشنا شدي ؟
ف.خ : از وقتي با يک redhat 4.0 شروع کردم و سرس لينوکس/کرنل‌اش را توي /usr/src/ پيدا کردم[با خنده]، اوايل به‌نظرم عجيب مي‌اومد اين همه برنامه که سورس‌کدهاشون هم درکنارشون وجود داشت، و البته الان برعکسش برام عجيب بنظر مي‌رسد، اينکه برنامه‌اي را بخري و نتواني تغييرش بدي، مثل اينکه ماشين بخري و خودت نتواني برف پاک کنش را عوض کني.

م : اخبار دنياي نرم‌افزارهاي آزاد را پي‌گيري مي‌کني، يا برايت اهميتي ندارد؟
ف.خ : چرا تقريبا هر روز slashdot را مي خوانم، جريان شکايت sco را با آب و تاب پيگيري مي‌کنم، دوست دارم زودتر پروژه freedesktop.org منتشر بشه... هفته اي يک بار سايت gaim را چک مي کنم که بروز نشده باشه و خلاصه در جريان‌اش هستم.

م : به غير از کد نويسي ديگر به چه کارهايي علاقه داري؟
ف.خ : بازي، مخصوصا استراتژيک و Quake که بعضي شبها تو شرکت چند نفره بازي مي کنيم.

م : در شيراز وضعيت بازمتن چطور است ؟ آيا موسسات آموزشي اقدام به تدريس لينوکس، PHP، MySQL، Apache و ديگر محصولات بازمتن مي‌کنند؟
ف.خ : برنامه‌نويس هاي کمي پيدا مي‌شن و اين يکي از مشکلات ماست، البته فکر نمي‌کنم شهر‌هاي ديگه هم وضعي بهتر از ما داشته باشند، چند تا آموزشگاه دوره هاي لينوکس را شروع کردن و حتي کنفرانس لينوکس گذاشته‌اند، فکر مي‌کنم در آينده همه چيز بهتر شود.

م : چه توصيه‌اي به افراد علاقه‌مندي که دوست دارند نرم‌افزارهاي آزاد گسترش دهند داري؟
ف.خ : نترسن و بازتر فکر کنن. ترجيحا از پرو‌ژه‌هاي فعلي شروع کنند. خواندن کدهاي بقيه تجربه خوبي براي نوشتن کدهاي بهتره. در دنياي نرم‌افزارهاي آزاد غالبا همه چيز از پيش آماده است کافيه يک فکر خلاق آن‌ها را سر هم کند.

م : اگر سورس‌کدهاي IBS را از ابتدا منتشر نشده بود آيا حاضر بوديد باز آن را به صورت آزاد در اختيار ديگران قرار دهيد؟
ف.خ : بله، حتي IBS بعد از چند تا نسخه داخلي بازمتن شد و IBSng (نسخه جديد) نيز قرار است بازمتن باشه با اينکه از نو بازنويسي شده است.

م : قسمت‌هاي تحت وب نرم‌افزار IBS را با PHP کار کردي، چي شد که PHP را ترجيح دادي و همينطور نظرت در مورد PHP5 چيه؟
ف.خ : براي رابط‌هاي کاربري مبتني بر وب به‌نظر من انتخاب خوبيه و سادگي و سرعتش برتري زيادي بر بقيه داره، منظورم از سرعت، سرعت پياده سازي برنامه است. PHP5 از نظر رسم‌الخط خيلي شبيه جاوا شده، و در شيئ گرايي پيشرفت زيادي کرده، البته هنوز کمي ناپايدار است و من نديده‌ام به صورت پيش‌فرض روي توزيعي قرار داده شود. به همين خاطر براي IBS فعلا از PHP4 استفاده مي‌کنيم، اما چند پروژه با PHP5 هم در شرکت داريم.

م : در پايان چيزي به نظرت مي‌رسد که فکر ‌کني خوانندگان مايل به دانستن آن باشند ؟
ف.خ : توي برنامه نويسي قدرت يک فرد خيلي زياده، جوري که قدرت فکر يک فرد مي تونه با يک شرکت بزرگ رقابت کنه. از کساني که من را در پروژه IBS همراهي کردن -محسن حريري و اميد صفات - و نظريه بازمتن را قبول کردن تشکر مي‌کنم .

م : ممنون از اين که دعوت من را براي اين مصاحبه قبول کردي.
ف.خ : خواهش مي‌کنم، به خاطر وقتي که گذاشتي متشکرم.

1
1
0
پاسخ به صورت نقل قول بازگشت به بالای صفحه
مهفامآفلاين
بزنم به تخته!
بزنم به تخته!

آواتار

تاريخ عضويت: دوشنبه 19 خرداد 1382
مجموع ارسالها: 163
اعتبار کسب شده: 3000
جنسيت: نامشخص
ارسال سه‌شنبه 27 مرداد 1383، ساعت 19:48
 4 سال پيش

ايول!

1
1
0
پاسخ به صورت نقل قول بازگشت به بالای صفحه
نمایش پیغامهای ارسال شده قبلی:      
ارسال موضوع جدیدپاسخ به موضوع
موضوعات مرتبط
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است دوستانمان در بند
1
پاسخها: 130 بیننده: 5510 نویسنده: s_mr66
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است دانشجوي آويزون!
2
پاسخها: 3 بیننده: 1697 نویسنده: چکاوک
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است يك دانشجوي كارشناسي ارشد چگونه مطالعه مي‌كند!
1
پاسخها: 2 بیننده: 304 نویسنده: اکتيو
هيچ پيغام جديدي ارسال نشده است افتخار آفريني دانشجوي بخش كامپيوتر
1
پاسخها: 8 بیننده: 415 نویسنده: غريب آشنا

مشاهده موضوع قبلی مشاهده موضوع بعدی
قبلی تالار بعدی

پرش به:   

شما نمی‌توانید در این تالار موضوع جدیدی ارسال کنید
شما نمی‌توانید به موضوعات این تالار پاسخ دهید
شما نمی‌توانید پیغامهای ارسالی خود در این تالار را، ویرایش کنید
شما نمی‌توانید پیغام های ارسالی خود در این تالار را حذف کنید